• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Falešné španělské ptáčky II.
Napište svůj komentář k receptu

Falešné španělské ptáčky II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 50
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Falešné španělské ptáčky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg hovězí maso
    • 2
      ks cibule větší nebo 3 menší
    • 3
      ks vejce natvrdo
    • 2
      ks nakládané okurky střední
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 150
      g anglická slanina objemově stejné množství jako vajíčka
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      l hovězí vývar 1 - 1.5 l nebo masox
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Hovězí maso si můžeme nechat na plátky nebo proužky (kostky). Maso si naklepeme, osolíme, opepříme. Kdo chce, nechá si maso vcelku, já jej krájím na proužky. Nejprve si osmahneme cibuli na menší kostičky do měkka. Poté k cibuli přidáme nakrajené, okořeněné maso (můžete osolit, opepřit až na pánvi, když děláte kousky) a osmahneme.
2
Do osmahnutého masa s cibulkou dáme plnotučnou hořčici, promícháme a necháme ještě minutku smažit. Poté podlijeme maso hovězím vývarem a vaříme, dokud maso není měkké. Když je maso měkké, tak přidáme na kousky nakrájená vejce natvrdo, okurku, slaninu, sojovou omáčku (dávám ji hlavně pro tmavší barvu omáčky) a vše povaříme ještě cca 15 minut. Poté si smícháme vodu s hl. mouku, omáčku zahustíme a ještě tak 5 minutek povaříme. Na konci popř. dosolíme dle chuti a podáváme s vařenou rýží nebo houskovým knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falešné španělské ptáčky

Falešné španělské ptáčky

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dagmar | 21. 1. 2017 23:01

    Dnes jsem zkoušela a opravdu vynikající recept,rozhodně ho budu dělat častěji,je to jednoduché a rychlé. ;-)

  • kubajz | 2. 4. 2016 17:44

    moc dekuji,vyjikajici!presne takove,jake jsem ocekaval!!! :) k

  • Jirka Trutnov | 3. 10. 2014 13:13

    Nemá to chybu i vepř. plecka. J ;-)

  • marketa | 19. 9. 2013 10:50

    jo a taky nedávám sojovku! :-$

  • marketa | 19. 9. 2013 10:50

    Zrovna ptáčky vařím/peču :) Dělám podobný recept, jen místo anglické slaniny, dávám "normální špek", který osmahnu s cibulkou, přidám maso na proužky, dál hořčice, sůl.....vše podle tohoto receptu, a když mám orestováno a podlito vývarem, tak šup s tím na hoďku do trouby. Pak už jen zahustím, přidám vejce s okurkou a je hotovo :). Z trouby má omáčka takovou plnější chuť. :-\

  • marie29 | 10. 5. 2013 11:31

    Moc dobré :-) ..sojovku jsem nedala, přišla mi tam zbytečná.

  • Tereza | 30. 4. 2013 13:05

    I se sojovou omáčkou, byly luxusní a to že jsem vařila pro velmi vybíravé zobáčky :-D

  • Lenka | 6. 3. 2013 07:28

    sojovka v téhle omáčce nemá co dělat :-$

  • iva kratka | 5. 3. 2013 14:48

    taky nedavam sojovku, jsou moc dobre :-)

  • MADE | 24. 2. 2013 16:52

    Tak jsem to zkusila uvařit z masa divočáka , jinak jsem se držela receptu, teda bez té sojovky. A nebylo to vůbec špatné.

  • nama | 11. 2. 2013 15:49

    vždy jsem dělala zabalené ptáky,ale včera jsem zkusila tyto (bez sojovky a navíc jsem ještě hodila párečky), bylo to vynikající ještě mi zbylo na zítra, protože jsem toho dělala kotel. ukládám do kuchařky a dávám 1 :-)

  • poklipo | 26. 1. 2013 10:08

    Bez sojové omáčky, se slaninou a kyselou okurkou byly výborné!

  • Filip | 30. 12. 2012 16:31

    Masox neeee, lze v pohode vynechat protoze je tam dostatek masa.

  • Gabina | 8. 2. 2012 13:23

    to radeji vorcestr nez tu sojovku ta sojovka mi tam nesedi a pritel ji pozna v jakemkoli jidle takze vorcestr to jisti :-)

  • Hanka | 13. 10. 2011 15:05

    Sojovka =-O

  • Katka Žilková | 14. 11. 2009 19:10

    Taky dělám, nevypadá to moc vzhledně, ale pro mě je to taky rychlejší. Taky dělám bez sojovky, ale s lákem a místo slaniny dávám 2 debrecínské párky.

  • Vilemina Vilhelmová | 26. 10. 2009 11:15

    Tmavší omáčka se dá udělat i jinak. Cibuli nakrájejte hodně najemno, při smažení občas zamíchejte, aby měla stejnoměrnou barvu. Když už se zdá, že by se začala pálit, dejte do ní lžíci vody, ve které je špetka cukru. Nebojte se toho, nebude to sladké. Nakonec v té sojovce je cukru daleko víc. Když už musíte přidávat něco naívc do české omáčky, dejte radši vorčestr nebo lžíci obyčejné hořčice.

  • recepty 73 | 24. 10. 2009 19:24

    Jo,jo.Taky jim říkáme rozlítaní a sojovku do ptáčků....,ale proti gustu...Jiří

  • Martina Hájková | 24. 10. 2009 18:33

    Taky když mám na spěch,dělám tímto způsobem,říkáme jim rozlítlí ptáčci...sojovka mi tam ale jaksi nejde.

  • Alena Macháčková | 18. 10. 2009 18:53

    Tento recept používám již dlouhá léta a říkáme mu ptáčci naruby. Je moc prima, doporučuji všem. Jen toho vývaru mi připadá nějak moc, mělo by se to spíš dusit. Já přidávám ještě pár nudliček mrkve jen tak pro barvu a místo sojovky trochu tmavé instantní jíšky (ještě kromě záklechtky), omáčka bude mít bezva barvu. A také vůbec není špatné dát do omáčky ke konci varu trochu nálevu z okurek. Dávám za 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Hladká mouka Hořčice plnotučná Hovězí maso Hovězí vývar Nakládané okurky Olej Pepř mletý Sojová omáčka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Sypaná buchta

Sypaná buchta

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Kuskus salát

Kuskus salát

Kus Kus (Cous Cous)

Kus Kus (Cous Cous)

Kávový korpus

Kávový korpus

Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky z remosky s…

Francúzska cibuľová polievka

Francúzska cibuľová polievka

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

43
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
43
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
24
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Falešné Burrito
Falešné Burrito
Falešné liptovské pirohy
Falešné liptovské pirohy
Falešné španělské ptáčky
Falešné španělské ptáčky
Falešný pařížský dort
Falešný pařížský dort
Falešný tatarák z junioru
Falešný tatarák z junioru
Falešný tatarák z uzeniny
Falešný tatarák z uzeniny
  • Recepty.cz
  • Falešné španělské ptáčky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact