• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Falafel
Napište svůj komentář k receptu

Falafel

autor: MishaAtherton
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Falafel
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na kuličky
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 0,50
      svazek petrželka
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • sůl
    • 250
      g hrách sušený
    • 0,50
      lžička koriandr - mletý
    • paprika a římský kmín
    • 1
      l olej na fritování
  • Na omáčku
    • 300
      g bílý jogurt
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • sůl
    • 1
      lžíce hroznové víno nejlépe modrého
    • 1
      lžíce sezamová pasta
    • harisa podle chuti

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypeme hrachor, přelijeme vodou a necháme přes noc namáčet. Druhý den oloupeme cibuli a česnek a nahrubo nasekáme. Omyjeme petrželku, odstraníme silnější stonky. Necháme okapat hrachor a společně s nakrájenými přísadami mixujeme do velmi jemné pasty. Dochutíme kořením, citronovou šťávou a solí a tvoříme malé kuličky. Hmotu spíš mačkáme dohromady, než zakulacujeme. Rozpálíme olej a kuličky fritujeme při střední teplotě 4-5 minut.
2
Po vyjmutí je necháme okapat a odložíme na kuchyňský papír, který odsaje přebytečný tuk a mastnotu. Omáčku připravíme z omytých kuliček vína, které nakrájíme nadrobno, přičemž se snažíme odstranit jádra. Smícháme s jogurtem, citronovou šťávou a sezamem, dochutíme solí a harissou.
3
Falafel namáčíme do omáčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falafel ala dadas

Falafel ala dadas

Kuličky bez masa  - Falafel

Kuličky bez masa - Falafel

Tradiční falafel

Tradiční falafel

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • verunka | 2. 6. 2012 11:17

    Vypadá to dobře. Chtěla jsem se do toho pusti, akorát nemám friťák. Tak teď nevím.. :-$

  • pAJa | 12. 4. 2012 11:03

    Objevila jsem ve zdravé výživě v KM přímo směs na falafel. Je přírodní, smícháte s vodou, necháte 10 min.odpočinout a smažíte! Dělala jsem placky, ale chce to asi více oleje, aby se udělaly.

  • Petule B. | 16. 10. 2008 23:45

    Hned vyzkouším, mám na falafel nostalgické vzpomínky z Izraele, kde jsem nějaký čas žila... jen bych poprosila o upřesnění: na tento recept se tedy používá hrách - přesně který (ten co se dá koupit v ČR - zelený nebo žlutý, loupaný, neloupaný)?. Protože jinak vím, že na falafel se používá spíš cizrna. Děkuji.

  • Ivana Přikrylová | 16. 10. 2008 23:05

    To jsem ráda že se tu tento recept objevil, tyto kuličky jsem jedla v Izraeli a moc mi chutnaly.

  • Martina Jaworin | 22. 11. 2006 10:27

    Já tohle také delam, je to dobrota. Já tam přidávám nasrouhanou mrkev ješte. Jinak můžu doporučit je to moc dobré.

  • Michaela Atherton | 21. 4. 2006 13:09

    Velice se omlouvam za chybu, jedna se o hrach:o] kyticky jeste nekonzumuju:o]

  • Marsí | 20. 4. 2006 11:42

    No taky jsem si říkala, že by se mi ta kytka co se mi vždycky plazí na balkoně nechtěla jíst...:o)))

  • Ivana K. | 20. 4. 2006 10:23

    Falafel se normálně dělá z cizrny nebo ze směsi cizrny a hrachu - hrachor je popínavá rostlina, tak nevím, jestli existuje ještě jiný hrachor nebo jestli je v ingrediencích chyba.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Smažení Mixování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Česnek Cibule Citronová šťáva Harisa Hrách Hroznové víno Koriandr - mletý Olej Paprika Petrželka Sezamová pasta Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka se zelím

Kuřecí prsíčka se zelím

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

Avokádo zapečené se sýrem

Avokádo zapečené se sýrem

Cuketa zapečená s Nivou

Cuketa zapečená s Nivou

Mramorová bábovka II.

Mramorová bábovka II.

Letní linecký koláč

Letní linecký koláč

Bramborový salát s řepou

Bramborový salát s řepou

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Cuketová směs s uzeninou

Cuketová směs s uzeninou

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

63
Rychlá buchta z kysané smetany
Rychlá buchta z kysané…
52
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a…
51
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
44
Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Gurmánské pečené vepřové…
35
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Falafel
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact