• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Fajnšmekrovi utopenci
Napište svůj komentář k receptu

Fajnšmekrovi utopenci

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fajnšmekrovi utopenci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg špekáček
    • 1,50
      kg cibule
    • 10
      ks nakládané okurky
    • 0,65
      l voda
    • 0,50
      l ocet
    • 3
      lžíce cukr
    • 0,25
      lžička sůl
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 10
      ks pepř mletý
    • 10
      nové koření
    • 4
      ks bobkový list
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 2
      ks kapie popř. feferonky
    • 0,50
      balíček deko na okurky
    • 1,40
      lžička pepř celý mletý
    • 1
      lžíce sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Špekáčky oloupeme a podélně nařízneme. Okurky nakrájíme na plátky a vložíme do naříznutých špekáčků. Cibuli a kapii nakrájíme na nudličky. Vše skládáme do 3,5 l láhve od okurek (cibule, špekáčky, sem tam kapie, cibule atd.). Dobře upěchujeme a zaléváme teplým (ne vařícím) nálevem (jsou dříve hotové). Dobře uzavřeme celofánem a gumičkou a necháme v chladu uležet nejméně týden.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie | 16. 1. 2014 17:23

    Worchester, sojovku přidávám do nálevu s dekem a ostatním kořením?? děkuji

  • Jarik | 15. 12. 2013 19:48

    Nemá naprosto žádnou chybu. A když se dodá ještě najemno nakrájené zelí, je to SUPER ;)

  • Jarick | 10. 8. 2013 08:09

    Co? Okurky? Sojovka? Vorčestr? :-\

  • Jana Z. | 23. 9. 2011 07:02

    Jsou super. Dávám za 1. ;-)

  • Autor | 23. 11. 2005 10:45

    Kdo má rád utopence kyselejší tak si může upravit poměr octa a vody na 1:1 (tedy cca 0,6 l octa a 0,6 l vody) a jeden známý dokonce poměr z mého receptu otočil (tedy více octa než vody) a říká že jsou ještě lepší a dříve proleželé.

  • marcela slamdeckova | 5. 10. 2005 22:58

    Vyzkouseli jsme tyto utopence a muzu rict,ze nam chutnali!!!

  • Pavel Holeček | 26. 2. 2005 21:09

    Udělal jsem toho okurkáč.A můžu říct,že ve třech jsme se do toho pustili a zůstalo jen něco na dně! Díky za recept!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Utopenci
Maso Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Cukr DeKo Kapie Nakládané okurky Nové koření Ocet Pepř celý Pepř mletý Rostlinný olej Sojová omáčka Špekáček Sůl Voda Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Italské těstoviny

Italské těstoviny

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Kuře po židovsku podle paní Konstancie Železné

Kuře po židovsku podle paní…

Borůvková buchta

Borůvková buchta

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Medové trubičky

Medové trubičky

Chřestová omeleta

Chřestová omeleta

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

56
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
31
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
30
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Lela po hospitalizaci syna: První slova o nemoci Arnieho!

Lela po hospitalizaci syna: První slova o nemoci Arnieho!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Fajnšmekrovi utopenci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact