• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Expresní lepenice z mixéru
Napište svůj komentář k receptu

Expresní lepenice z mixéru

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Expresní lepenice z mixéru
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vařené brambory
    • 250
      g kysané zelí
    • pórek Nebo mladá cibulka
    • majoránka Posekaná nebo bazalka
    • ovesný nápoj v prášku Nebo sójový nápoj
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Do kuchyňského robota nasypeme horké vařené brambory, přidáme asi 0,2 l vody a 2-3 lžíce sójového mléka v prášku, rozmixujeme na hladkou kaši. Konzistenci upravíme přidáním vody. Přidáme propláchnuté a vymačkané nevařené kysané zelí, bylinky a 1/2 pórku, krátce promixujeme na nízkých obrátkách (pouze aby se zelí nasekalo). Na talíři posypeme zbytkem pórku.
2
Kdo nerad syrový pórek, může posypat velkou dávkou cibule osmažené do sklovita.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Majonéza z mixéru

Majonéza z mixéru

Lepenice

Lepenice

Lepenice s uzeným

Lepenice s uzeným

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MartinV | 30. 1. 2007 16:18

    Airan, mám poloprofi robot Zelmer a ten má celokovový střed, o je O.K.Jinak, Lidko, to není špatný nápad. Loni jsem byl na něčem jako kurzu zahrádkářů a byla z toho krásná sešlost stejně "postižených" lidí. Třeba dojde i zde k něčemu podobnému, a tam se fajn povídá o sobě i mnohém dalším, v klidu, u kafe a se spřízněnými dušemi bez šťouralů.Tohl etéma si ale zaslouží kolonku v diskuzi ...

  • Lidka Kábrtová | 30. 1. 2007 15:24

    Jak to tak vidím, nechtěl by nám Martin říct něco o sobě?

  • Airan | 30. 1. 2007 14:31

    Martine, nic proti receptu, ja jsem "dama starsiho data" a taky davam prednost masla pred Ramy:-)Akorat ty noze v robotu vam moc nevydrzi jestli budete davat horke brambory:-) Co se tyce porku na bramborovou kasi, anoniyme, je to moc dobre, vyzkousejte.

  • MartinV | 30. 1. 2007 13:00

    Díky, Di :-) Mám rád jídla podle starých receptů, je to vyzkoušená klasika, používají se rajčata místo kečupu, máslo místo Ramy atd.

  • Di | 30. 1. 2007 12:37

    A kdybyste byl, tak co, Martine? Každý ať jí,co mu chutná. Třeba to bude chutnat i někomu jinému. Anonymů si nevšímejte - nebo naopak: všimněte si, že většina z nich využívá své anonymity k tomu, aby mohla prudit. V sousedním Bavorsku nedají bez zelí ani ránu a klidně Vám ho naservírují s bramborovou kaší k párku a klobáse. Navrch kaše nebo zelí pohodí trochu osmažené cibulky. Jsou snad extrémisti?

  • MartinV | 30. 1. 2007 11:54

    Lidičky, opravdu nejsem extrémista, jen jsem časem skoro "zapomněl" jíst maso :-)))A lepenice mi prostě chutná, kdo nevěří ať sem běží a okoštuje !

  • Lidka Kábrtová | 30. 1. 2007 10:09

    Martine, na zapečení zbytku kaše to je dobrý nápad :-)

  • petra | 30. 1. 2007 09:35

    tak bramborová kaše s řízkem byla u babičky v neděli. V pondělí do zbytku kaše babička zamíchala kysané zelí ze sudu,přidala osmahnutou cibulku a zapekla v peci...tak to chodívalo snad pravidelně,co já pamatuju, a nám všem dětem tahle zapečená kaše moc chutnala!!!!!!!

  • Di | 30. 1. 2007 08:58

    A zase jeden kritizující, co se raději "zapomněl" podepsat. Tohle jídlo - lepenici - jídávali už naši předci (jen ho nemixovali), takže to klasika opravdu je. Martin jen přidal pórek a zvolil moderní způsob přípravy. Prostá jídla našich předků bývala opravdu velmi zdravá. A kombinace jemného a ostrého - vtom je přece ta rafinovanost!

  • Anonym | 29. 1. 2007 22:55

    Hmmmm, že by klasiická braborová kaše se zelíím a pórkem? Syrový pórek mi sice nevadí, ale k bramborové kaši mi jaksi nepasuje (jemné s ostrým). A to zelí taky ne. A smažená cibule na kaši, no tak to už teda vůbec ne. Vážený pane Martine, zdravá strava podle mě vůbec nemusí být jenom o sóje a nebo bez masa. To, co píšete vy, mi přijde už přinejmenším (zdravý či nezdravý?) extrém.

  • englicka.m. | 29. 1. 2007 19:20

    děkuji za odp.vyzkouším,fakt to vypadá dobře:o)))

  • MartinV | 29. 1. 2007 18:44

    Paní Englická, jako kuchař samotář holt nemám ještě zcela zažité názvosloví.Měl jsem na mysli klasický kuchyňský robot s mísou a sekacími noži. Pak to fungujeza "1", mám to opakovaně vyzopušeno i pochváleno :-)Tyčový mixér to opravdu nezvlédne ...

  • englicka.m. | 29. 1. 2007 16:47

    hmmm, chtěla bych vyzkoušet, jen mám obavy z toho mixeru-jednou jsem na bram.kaši použila místo šlehače tyčový mixér a hrůza!!!kaše byla lepkavá a o chuti ani nemluvim.doma mě za to teda nepochválili :o))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Vaření Mixování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kysané zelí Majoránka Ovesný nápoj v prášku Pórek Vařené brambory Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné řezy z listového těsta

Ovocné řezy z listového těsta

Tvarohová buchta tříbarevná

Tvarohová buchta tříbarevná

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Vepřové na karí

Vepřové na karí

Kyprý jablkový koláč

Kyprý jablkový koláč

Krůtí guláš s těstovinami

Krůtí guláš s těstovinami

Perník s kokosem

Perník s kokosem

Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

Sladké jednohubky

Sladké jednohubky

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

77
Sněhový linzert
Sněhový linzert
61
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
54
Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Grilovaný chřest s…
39
Klasická gulášová polévka
Klasická gulášová polévka
25
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Bacheloři Míra a Martin: Život vzhůru nohama! Je to brutální, přiznávají...

Bacheloři Míra a Martin: Život vzhůru nohama! Je to brutální, přiznávají...

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

  • Recepty.cz
  • Expresní lepenice z mixéru
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact