• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Expresní lepenice z mixéru
Napište svůj komentář k receptu

Expresní lepenice z mixéru

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Expresní lepenice z mixéru
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vařené brambory
    • 250
      g kysané zelí
    • pórek Nebo mladá cibulka
    • majoránka Posekaná nebo bazalka
    • ovesný nápoj v prášku Nebo sójový nápoj
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Do kuchyňského robota nasypeme horké vařené brambory, přidáme asi 0,2 l vody a 2-3 lžíce sójového mléka v prášku, rozmixujeme na hladkou kaši. Konzistenci upravíme přidáním vody. Přidáme propláchnuté a vymačkané nevařené kysané zelí, bylinky a 1/2 pórku, krátce promixujeme na nízkých obrátkách (pouze aby se zelí nasekalo). Na talíři posypeme zbytkem pórku.
2
Kdo nerad syrový pórek, může posypat velkou dávkou cibule osmažené do sklovita.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Majonéza z mixéru

Majonéza z mixéru

Lepenice

Lepenice

Lepenice s uzeným

Lepenice s uzeným

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MartinV | 30. 1. 2007 16:18

    Airan, mám poloprofi robot Zelmer a ten má celokovový střed, o je O.K.Jinak, Lidko, to není špatný nápad. Loni jsem byl na něčem jako kurzu zahrádkářů a byla z toho krásná sešlost stejně "postižených" lidí. Třeba dojde i zde k něčemu podobnému, a tam se fajn povídá o sobě i mnohém dalším, v klidu, u kafe a se spřízněnými dušemi bez šťouralů.Tohl etéma si ale zaslouží kolonku v diskuzi ...

  • Lidka Kábrtová | 30. 1. 2007 15:24

    Jak to tak vidím, nechtěl by nám Martin říct něco o sobě?

  • Airan | 30. 1. 2007 14:31

    Martine, nic proti receptu, ja jsem "dama starsiho data" a taky davam prednost masla pred Ramy:-)Akorat ty noze v robotu vam moc nevydrzi jestli budete davat horke brambory:-) Co se tyce porku na bramborovou kasi, anoniyme, je to moc dobre, vyzkousejte.

  • MartinV | 30. 1. 2007 13:00

    Díky, Di :-) Mám rád jídla podle starých receptů, je to vyzkoušená klasika, používají se rajčata místo kečupu, máslo místo Ramy atd.

  • Di | 30. 1. 2007 12:37

    A kdybyste byl, tak co, Martine? Každý ať jí,co mu chutná. Třeba to bude chutnat i někomu jinému. Anonymů si nevšímejte - nebo naopak: všimněte si, že většina z nich využívá své anonymity k tomu, aby mohla prudit. V sousedním Bavorsku nedají bez zelí ani ránu a klidně Vám ho naservírují s bramborovou kaší k párku a klobáse. Navrch kaše nebo zelí pohodí trochu osmažené cibulky. Jsou snad extrémisti?

  • MartinV | 30. 1. 2007 11:54

    Lidičky, opravdu nejsem extrémista, jen jsem časem skoro "zapomněl" jíst maso :-)))A lepenice mi prostě chutná, kdo nevěří ať sem běží a okoštuje !

  • Lidka Kábrtová | 30. 1. 2007 10:09

    Martine, na zapečení zbytku kaše to je dobrý nápad :-)

  • petra | 30. 1. 2007 09:35

    tak bramborová kaše s řízkem byla u babičky v neděli. V pondělí do zbytku kaše babička zamíchala kysané zelí ze sudu,přidala osmahnutou cibulku a zapekla v peci...tak to chodívalo snad pravidelně,co já pamatuju, a nám všem dětem tahle zapečená kaše moc chutnala!!!!!!!

  • Di | 30. 1. 2007 08:58

    A zase jeden kritizující, co se raději "zapomněl" podepsat. Tohle jídlo - lepenici - jídávali už naši předci (jen ho nemixovali), takže to klasika opravdu je. Martin jen přidal pórek a zvolil moderní způsob přípravy. Prostá jídla našich předků bývala opravdu velmi zdravá. A kombinace jemného a ostrého - vtom je přece ta rafinovanost!

  • Anonym | 29. 1. 2007 22:55

    Hmmmm, že by klasiická braborová kaše se zelíím a pórkem? Syrový pórek mi sice nevadí, ale k bramborové kaši mi jaksi nepasuje (jemné s ostrým). A to zelí taky ne. A smažená cibule na kaši, no tak to už teda vůbec ne. Vážený pane Martine, zdravá strava podle mě vůbec nemusí být jenom o sóje a nebo bez masa. To, co píšete vy, mi přijde už přinejmenším (zdravý či nezdravý?) extrém.

  • englicka.m. | 29. 1. 2007 19:20

    děkuji za odp.vyzkouším,fakt to vypadá dobře:o)))

  • MartinV | 29. 1. 2007 18:44

    Paní Englická, jako kuchař samotář holt nemám ještě zcela zažité názvosloví.Měl jsem na mysli klasický kuchyňský robot s mísou a sekacími noži. Pak to fungujeza "1", mám to opakovaně vyzopušeno i pochváleno :-)Tyčový mixér to opravdu nezvlédne ...

  • englicka.m. | 29. 1. 2007 16:47

    hmmm, chtěla bych vyzkoušet, jen mám obavy z toho mixeru-jednou jsem na bram.kaši použila místo šlehače tyčový mixér a hrůza!!!kaše byla lepkavá a o chuti ani nemluvim.doma mě za to teda nepochválili :o))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Vaření Mixování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kysané zelí Majoránka Ovesný nápoj v prášku Pórek Vařené brambory Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maďarská variace

Maďarská variace

Kedlubnová krupicová polévka

Kedlubnová krupicová polévka

Rafaelo IV.

Rafaelo IV.

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Chutnější obalované řízky nebo zelenina

Chutnější obalované řízky nebo…

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

Plněné papriky ve smetanové omáčce

Plněné papriky ve smetanové omáčce

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím…

Čokoládové brownies s marshmallows

Čokoládové brownies s marshmallows

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

309
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
101
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…
79
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
76
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Jablečný cukrový závin …
69
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…

Zajímavé články

Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
10 nejlepších receptů na švestkové koláče: Přenesou vás do kuchyně u babičky i do luxusní cukrárny
10 nejlepších receptů na švestkové koláče:…
AHA.cz Drama u Vondráčkové: První reakce zpěvačky

Drama u Vondráčkové: První reakce zpěvačky

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Ženy.cz Stojí váš šéf za starou bačkoru? Tak přestaňte brečet a jednejte

Stojí váš šéf za starou bačkoru? Tak přestaňte brečet a jednejte

Blesk.cz Pánské prvky v dámském šatníku očima Iny T.

Pánské prvky v dámském šatníku očima Iny T.

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

  • Recepty.cz
  • Expresní lepenice z mixéru
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact