• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Excelentní pomazánka na chlebíčky
Napište svůj komentář k receptu

Excelentní pomazánka na chlebíčky

autor: zdenalicka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Excelentní pomazánka na chlebíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      sklenice zeleninová směs sterilovaná
    • 2
      ks vařená vejce natvrdo
    • 2
      ks brambory větší, uvařené ve slupce
    • 1
      ks rohlík starší, téměř tvrdý
    • 150
      g měkký salám vcelku
    • 1
      ks cibule větší
    • 3
      ks nakládané okurky
    • 1
      balíček tatarská omáčka
    • 1
      balíček majonéza
    • 1
      ks lučina nebo něco podobného
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • cukr popřípadě

Postup přípravy receptu

1
Ze sklenice zeleniny slijeme vodu (lák), vejce uvaříme natvrdo, brambory ve slupce (posléze vychladíme a oloupeme). Umeleme zeleninu, vejce, brambory (vychladlé), cibuli, okurky a salám na masovém mlýnku a v případě nutnosti dohustíme pomletým rohlíkem (plní funkci zahušťovadla, na chuti to není znát). Přidáme sáček majolky, sáček tatarky, čerstvý sýr, umícháme, osolíme, opepříme, popřípadě přidáme lžičku cukru, pokud by se pomazánka zdála příliš kyselá. Pokud umeleme se zeleninou i feferonku, která většinou ve skleničce bývá, pomazánka je pak pikantní. Pokud nechcete mít pikantní pomazánku, feferonku ze směsi vyjměte.
2
Stačí natřít na čerstvou veku, doplnit salámem, vejcem, sýrem a nějakou zeleninkou nahoru a uvidíte - nezbude nic.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Excelentní zážitek

Excelentní zážitek

Excelentní Cheesecake

Excelentní Cheesecake

Pomazánka na chlebíčky

Pomazánka na chlebíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie nezlakova | 26. 1. 2010 07:05

    Ono se to totiž i použitými surovinami salátu velmi podobá,proto asi tak i chutná.

  • Monika Pet | 25. 1. 2010 23:22

    Je to velmi rychlé, ale chutná to jako rozmixovaný bramb. salát.

  • Romana Koudeláková | 29. 12. 2007 21:42

    pomazánka je opravdu ok a je jí hodně dik za recept

  • Zdenálička | 15. 12. 2007 14:20

    Milá Mirko, možná by stačilo nakrájet mrkev, celer, petržel, cibulku a uvařit ve sladkokyselém nálevu.. Pak použít do pomazánky.. Samozřejmě přidat hrášek, kyselou okurku a co hrdlo ráčí - myslím, že nebudete litovat.. ;o)) Tak ať se dílo podaří...

  • Mirka Mikulaskova | 5. 12. 2007 03:28

    Tak tuhle pomazanku jsem jedla naposledy u me kamaradky asi pred 10 lety a moc mi chutnala. Dala bych si zase,ale na Floride nesezenu ani Moravanku,ani Kunovjanku. Delate mi pekne chute,zdravim vsechny v cesku a na morave a take kamaradku Ivu,ktera dela tuhle pomazanku skvele! Mirka

  • Jana Bílková | 4. 10. 2007 21:57

    Úžasná a rychlá pomazánka. Namazala jsem na opečený toust a bylo to delikatesní. Super recept.

  • inka machackova | 20. 1. 2007 13:34

    Fakt dobrá,dnes jsem dělala a má úspěch.

  • Zdenálička | 20. 1. 2007 09:43

    Díky za ohlasy.. ;o))

  • Magda | 28. 12. 2006 08:46

    Pomazánka je pikantnější i bez pomleté feferonky. Zdobila jsem suchým salámem (Herkules) , kouskem tvrdého sýra a kapií. Dobrá je i samostatně, ale pro návštěvy mi přišlo vhodné to trochu dozdobit.Dělala jsem z dvojité dávky (jen té tatarky a majolky jsem nedala dvojité množství).Fakt dobrý.

  • Ivana Samcová | 26. 12. 2006 16:08

    Pomazánka byla po rozležení druhý den vynikající! Neměla jsem Lučinu, nahradila jsem ji pomazánkovým máslem /je taky takové navinulé/. Ozdobila jsem to jen kouskem rajčete a okurkou. Abych nezapomněla, vynikající je jen tak namazaná na chlebu. díky za recept. Ivana

  • Jitka Klusová | 28. 11. 2006 19:52

    Dělám něco podobného, přidávám měkký salám a zahušťuji trochou strouhaného tvrdého sýra, dodá to pomazánce zas trochu jinší chuť.

  • Zdenalicka | 27. 11. 2006 20:07

    Hups, nepodepsala jsem se...:)

  • Anonym | 27. 11. 2006 20:03

    Mila Lenko, samozrejme ze to jde...:o)) Ta pomazanka je vyborna i bez cehokoliv nahore...;o))

  • Jana z VM | 27. 11. 2006 14:39

    Taky znám,je vynikající. Já tu feferonku nedávám, zelenina je už od ní dost ostrá. Chlebíčky taky ještě dozdobím tím, co mám po ruce :)

  • Zdena z JM | 27. 11. 2006 10:54

    Já bych dala nahoru už jen třeba kousek rajčete nebo červené papriky a petrželku.Zkrátka něco barevného,aby to ladilo oku.

  • Lenka Zavřelová | 27. 11. 2006 10:38

    Ty ingredience jsou dobré všechny. Já bych asi mazala jen pomazánku a na ni už nedávala nic. Šlo by to? Myslím, že to pak není už nutné. Vše co bych dala nahoru, je vlastně už v pomazánce. Tak možná toho salámu, sýru a vajec přidat. Vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Svačina Večeře Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Cukr Lučina Majonéza Měkký salám Nakládané okurky Pepř mletý Rohlík Sůl Tatarská omáčka Vařená vejce Zeleninová směs
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové na houbách

Vepřové na houbách

Rohlíčky s ořechovou náplní

Rohlíčky s ořechovou náplní

Kuře „strejdy z Hlinska“

Kuře „strejdy z Hlinska“

Rajská omáčka, která se musí povést

Rajská omáčka, která se musí povést

Houstičky z domácí pekárny

Houstičky z domácí pekárny

Domácí kulajda

Domácí kulajda

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Krupicová kaše

Krupicová kaše

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

50
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
33
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
31
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
29
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
23
Klasické kynuté koláče
Klasické kynuté koláče

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Janek Ledecký slaví 63: Postava jako ve 20!

Janek Ledecký slaví 63: Postava jako ve 20!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Excelentní pomazánka na chlebíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact