• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Excelentní pomazánka na chlebíčky
Napište svůj komentář k receptu

Excelentní pomazánka na chlebíčky

autor: zdenalicka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Excelentní pomazánka na chlebíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      sklenice zeleninová směs sterilovaná
    • 2
      ks vařená vejce natvrdo
    • 2
      ks brambory větší, uvařené ve slupce
    • 1
      ks rohlík starší, téměř tvrdý
    • 150
      g měkký salám vcelku
    • 1
      ks cibule větší
    • 3
      ks nakládané okurky
    • 1
      balíček tatarská omáčka
    • 1
      balíček majonéza
    • 1
      ks lučina nebo něco podobného
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • cukr popřípadě

Postup přípravy receptu

1
Ze sklenice zeleniny slijeme vodu (lák), vejce uvaříme natvrdo, brambory ve slupce (posléze vychladíme a oloupeme). Umeleme zeleninu, vejce, brambory (vychladlé), cibuli, okurky a salám na masovém mlýnku a v případě nutnosti dohustíme pomletým rohlíkem (plní funkci zahušťovadla, na chuti to není znát). Přidáme sáček majolky, sáček tatarky, čerstvý sýr, umícháme, osolíme, opepříme, popřípadě přidáme lžičku cukru, pokud by se pomazánka zdála příliš kyselá. Pokud umeleme se zeleninou i feferonku, která většinou ve skleničce bývá, pomazánka je pak pikantní. Pokud nechcete mít pikantní pomazánku, feferonku ze směsi vyjměte.
2
Stačí natřít na čerstvou veku, doplnit salámem, vejcem, sýrem a nějakou zeleninkou nahoru a uvidíte - nezbude nic.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Excelentní zážitek

Excelentní zážitek

Excelentní Cheesecake

Excelentní Cheesecake

Pomazánka na chlebíčky

Pomazánka na chlebíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie nezlakova | 26. 1. 2010 07:05

    Ono se to totiž i použitými surovinami salátu velmi podobá,proto asi tak i chutná.

  • Monika Pet | 25. 1. 2010 23:22

    Je to velmi rychlé, ale chutná to jako rozmixovaný bramb. salát.

  • Romana Koudeláková | 29. 12. 2007 21:42

    pomazánka je opravdu ok a je jí hodně dik za recept

  • Zdenálička | 15. 12. 2007 14:20

    Milá Mirko, možná by stačilo nakrájet mrkev, celer, petržel, cibulku a uvařit ve sladkokyselém nálevu.. Pak použít do pomazánky.. Samozřejmě přidat hrášek, kyselou okurku a co hrdlo ráčí - myslím, že nebudete litovat.. ;o)) Tak ať se dílo podaří...

  • Mirka Mikulaskova | 5. 12. 2007 03:28

    Tak tuhle pomazanku jsem jedla naposledy u me kamaradky asi pred 10 lety a moc mi chutnala. Dala bych si zase,ale na Floride nesezenu ani Moravanku,ani Kunovjanku. Delate mi pekne chute,zdravim vsechny v cesku a na morave a take kamaradku Ivu,ktera dela tuhle pomazanku skvele! Mirka

  • Jana Bílková | 4. 10. 2007 21:57

    Úžasná a rychlá pomazánka. Namazala jsem na opečený toust a bylo to delikatesní. Super recept.

  • inka machackova | 20. 1. 2007 13:34

    Fakt dobrá,dnes jsem dělala a má úspěch.

  • Zdenálička | 20. 1. 2007 09:43

    Díky za ohlasy.. ;o))

  • Magda | 28. 12. 2006 08:46

    Pomazánka je pikantnější i bez pomleté feferonky. Zdobila jsem suchým salámem (Herkules) , kouskem tvrdého sýra a kapií. Dobrá je i samostatně, ale pro návštěvy mi přišlo vhodné to trochu dozdobit.Dělala jsem z dvojité dávky (jen té tatarky a majolky jsem nedala dvojité množství).Fakt dobrý.

  • Ivana Samcová | 26. 12. 2006 16:08

    Pomazánka byla po rozležení druhý den vynikající! Neměla jsem Lučinu, nahradila jsem ji pomazánkovým máslem /je taky takové navinulé/. Ozdobila jsem to jen kouskem rajčete a okurkou. Abych nezapomněla, vynikající je jen tak namazaná na chlebu. díky za recept. Ivana

  • Jitka Klusová | 28. 11. 2006 19:52

    Dělám něco podobného, přidávám měkký salám a zahušťuji trochou strouhaného tvrdého sýra, dodá to pomazánce zas trochu jinší chuť.

  • Zdenalicka | 27. 11. 2006 20:07

    Hups, nepodepsala jsem se...:)

  • Anonym | 27. 11. 2006 20:03

    Mila Lenko, samozrejme ze to jde...:o)) Ta pomazanka je vyborna i bez cehokoliv nahore...;o))

  • Jana z VM | 27. 11. 2006 14:39

    Taky znám,je vynikající. Já tu feferonku nedávám, zelenina je už od ní dost ostrá. Chlebíčky taky ještě dozdobím tím, co mám po ruce :)

  • Zdena z JM | 27. 11. 2006 10:54

    Já bych dala nahoru už jen třeba kousek rajčete nebo červené papriky a petrželku.Zkrátka něco barevného,aby to ladilo oku.

  • Lenka Zavřelová | 27. 11. 2006 10:38

    Ty ingredience jsou dobré všechny. Já bych asi mazala jen pomazánku a na ni už nedávala nic. Šlo by to? Myslím, že to pak není už nutné. Vše co bych dala nahoru, je vlastně už v pomazánce. Tak možná toho salámu, sýru a vajec přidat. Vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Svačina Večeře Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Cukr Lučina Majonéza Měkký salám Nakládané okurky Pepř mletý Rohlík Sůl Tatarská omáčka Vařená vejce Zeleninová směs
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Couračka

Couračka

Malínský špaček od sestry Ireny

Malínský špaček od sestry Ireny

Kokosky s marmeládou

Kokosky s marmeládou

Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

Debrecínské závitky

Debrecínské závitky

Kuře pečené na zelenině

Kuře pečené na zelenině

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Bramborové špalíčky

Bramborové špalíčky

Doporučujeme

10 minut
Rybičková pomazánka

Rybičková pomazánka

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

95
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
69
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
56
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
52
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
51
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
16 českých receptů, které by měla umět každá žena, než se vdá
16 českých receptů, které by měla umět každá žena…
10 potravin, díky kterým se budete cítit i vypadat mladší
10 potravin, díky kterým se budete cítit i…
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
AHA.cz Brzo nebudu... Sobota o konci života

Brzo nebudu... Sobota o konci života

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Obléká celebrity na StarDance Tour: Kubelková byla největší výzva, říká návrhářka! A co prozradila na Dykovou?

Obléká celebrity na StarDance Tour: Kubelková byla největší výzva, říká návrhářka! A co prozradila na Dykovou?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jiří Langmajer oslavil 59. narozeniny: Jedním slovem štěstí, má jasno manželka Adéla Gondíková

Jiří Langmajer oslavil 59. narozeniny: Jedním slovem štěstí, má jasno manželka Adéla Gondíková

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červen: Kdo se bláznivě zamiluje a koho čeká rozchod?

Velký horoskop lásky na červen: Kdo se bláznivě zamiluje a koho čeká rozchod?

  • Recepty.cz
  • Excelentní pomazánka na chlebíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact