• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Excelentní pomazánka na chlebíčky
Napište svůj komentář k receptu

Excelentní pomazánka na chlebíčky

autor: zdenalicka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Excelentní pomazánka na chlebíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      sklenice zeleninová směs sterilovaná
    • 2
      ks vařená vejce natvrdo
    • 2
      ks brambory větší, uvařené ve slupce
    • 1
      ks rohlík starší, téměř tvrdý
    • 150
      g měkký salám vcelku
    • 1
      ks cibule větší
    • 3
      ks nakládané okurky
    • 1
      balíček tatarská omáčka
    • 1
      balíček majonéza
    • 1
      ks lučina nebo něco podobného
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • cukr popřípadě

Postup přípravy receptu

1
Ze sklenice zeleniny slijeme vodu (lák), vejce uvaříme natvrdo, brambory ve slupce (posléze vychladíme a oloupeme). Umeleme zeleninu, vejce, brambory (vychladlé), cibuli, okurky a salám na masovém mlýnku a v případě nutnosti dohustíme pomletým rohlíkem (plní funkci zahušťovadla, na chuti to není znát). Přidáme sáček majolky, sáček tatarky, čerstvý sýr, umícháme, osolíme, opepříme, popřípadě přidáme lžičku cukru, pokud by se pomazánka zdála příliš kyselá. Pokud umeleme se zeleninou i feferonku, která většinou ve skleničce bývá, pomazánka je pak pikantní. Pokud nechcete mít pikantní pomazánku, feferonku ze směsi vyjměte.
2
Stačí natřít na čerstvou veku, doplnit salámem, vejcem, sýrem a nějakou zeleninkou nahoru a uvidíte - nezbude nic.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Excelentní zážitek

Excelentní zážitek

Excelentní Cheesecake

Excelentní Cheesecake

Pomazánka na chlebíčky

Pomazánka na chlebíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie nezlakova | 26. 1. 2010 07:05

    Ono se to totiž i použitými surovinami salátu velmi podobá,proto asi tak i chutná.

  • Monika Pet | 25. 1. 2010 23:22

    Je to velmi rychlé, ale chutná to jako rozmixovaný bramb. salát.

  • Romana Koudeláková | 29. 12. 2007 21:42

    pomazánka je opravdu ok a je jí hodně dik za recept

  • Zdenálička | 15. 12. 2007 14:20

    Milá Mirko, možná by stačilo nakrájet mrkev, celer, petržel, cibulku a uvařit ve sladkokyselém nálevu.. Pak použít do pomazánky.. Samozřejmě přidat hrášek, kyselou okurku a co hrdlo ráčí - myslím, že nebudete litovat.. ;o)) Tak ať se dílo podaří...

  • Mirka Mikulaskova | 5. 12. 2007 03:28

    Tak tuhle pomazanku jsem jedla naposledy u me kamaradky asi pred 10 lety a moc mi chutnala. Dala bych si zase,ale na Floride nesezenu ani Moravanku,ani Kunovjanku. Delate mi pekne chute,zdravim vsechny v cesku a na morave a take kamaradku Ivu,ktera dela tuhle pomazanku skvele! Mirka

  • Jana Bílková | 4. 10. 2007 21:57

    Úžasná a rychlá pomazánka. Namazala jsem na opečený toust a bylo to delikatesní. Super recept.

  • inka machackova | 20. 1. 2007 13:34

    Fakt dobrá,dnes jsem dělala a má úspěch.

  • Zdenálička | 20. 1. 2007 09:43

    Díky za ohlasy.. ;o))

  • Magda | 28. 12. 2006 08:46

    Pomazánka je pikantnější i bez pomleté feferonky. Zdobila jsem suchým salámem (Herkules) , kouskem tvrdého sýra a kapií. Dobrá je i samostatně, ale pro návštěvy mi přišlo vhodné to trochu dozdobit.Dělala jsem z dvojité dávky (jen té tatarky a majolky jsem nedala dvojité množství).Fakt dobrý.

  • Ivana Samcová | 26. 12. 2006 16:08

    Pomazánka byla po rozležení druhý den vynikající! Neměla jsem Lučinu, nahradila jsem ji pomazánkovým máslem /je taky takové navinulé/. Ozdobila jsem to jen kouskem rajčete a okurkou. Abych nezapomněla, vynikající je jen tak namazaná na chlebu. díky za recept. Ivana

  • Jitka Klusová | 28. 11. 2006 19:52

    Dělám něco podobného, přidávám měkký salám a zahušťuji trochou strouhaného tvrdého sýra, dodá to pomazánce zas trochu jinší chuť.

  • Zdenalicka | 27. 11. 2006 20:07

    Hups, nepodepsala jsem se...:)

  • Anonym | 27. 11. 2006 20:03

    Mila Lenko, samozrejme ze to jde...:o)) Ta pomazanka je vyborna i bez cehokoliv nahore...;o))

  • Jana z VM | 27. 11. 2006 14:39

    Taky znám,je vynikající. Já tu feferonku nedávám, zelenina je už od ní dost ostrá. Chlebíčky taky ještě dozdobím tím, co mám po ruce :)

  • Zdena z JM | 27. 11. 2006 10:54

    Já bych dala nahoru už jen třeba kousek rajčete nebo červené papriky a petrželku.Zkrátka něco barevného,aby to ladilo oku.

  • Lenka Zavřelová | 27. 11. 2006 10:38

    Ty ingredience jsou dobré všechny. Já bych asi mazala jen pomazánku a na ni už nedávala nic. Šlo by to? Myslím, že to pak není už nutné. Vše co bych dala nahoru, je vlastně už v pomazánce. Tak možná toho salámu, sýru a vajec přidat. Vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Svačina Večeře Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Cukr Lučina Majonéza Měkký salám Nakládané okurky Pepř mletý Rohlík Sůl Tatarská omáčka Vařená vejce Zeleninová směs
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Univerzální bramborové těsto

Univerzální bramborové těsto

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Alpský Kaiserschmarrn

Alpský Kaiserschmarrn

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

Hlávkový salát se smetanou

Hlávkový salát se smetanou

Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

Nudle se shiitake

Nudle se shiitake

Smažené bramborové kroužky

Smažené bramborové kroužky

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

48
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
48
Jednoduchá mléčná rýže / rýžová kaše
Jednoduchá mléčná rýže /…
40
Těstoviny s cuketou a kuřecím masem
Těstoviny s cuketou a…
30
Švestková povidla
Švestková povidla
10
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečené zeleniny

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Třetí díl Zrádců plný zvratů: Velký návrat vypadlíků! Ale má to háček

Třetí díl Zrádců plný zvratů: Velký návrat vypadlíků! Ale má to háček

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

  • Recepty.cz
  • Excelentní pomazánka na chlebíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact