• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Excelentní pomazánka na chlebíčky
Napište svůj komentář k receptu

Excelentní pomazánka na chlebíčky

autor: zdenalicka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Excelentní pomazánka na chlebíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      sklenice zeleninová směs sterilovaná
    • 2
      ks vařená vejce natvrdo
    • 2
      ks brambory větší, uvařené ve slupce
    • 1
      ks rohlík starší, téměř tvrdý
    • 150
      g měkký salám vcelku
    • 1
      ks cibule větší
    • 3
      ks nakládané okurky
    • 1
      balíček tatarská omáčka
    • 1
      balíček majonéza
    • 1
      ks lučina nebo něco podobného
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • cukr popřípadě

Postup přípravy receptu

1
Ze sklenice zeleniny slijeme vodu (lák), vejce uvaříme natvrdo, brambory ve slupce (posléze vychladíme a oloupeme). Umeleme zeleninu, vejce, brambory (vychladlé), cibuli, okurky a salám na masovém mlýnku a v případě nutnosti dohustíme pomletým rohlíkem (plní funkci zahušťovadla, na chuti to není znát). Přidáme sáček majolky, sáček tatarky, čerstvý sýr, umícháme, osolíme, opepříme, popřípadě přidáme lžičku cukru, pokud by se pomazánka zdála příliš kyselá. Pokud umeleme se zeleninou i feferonku, která většinou ve skleničce bývá, pomazánka je pak pikantní. Pokud nechcete mít pikantní pomazánku, feferonku ze směsi vyjměte.
2
Stačí natřít na čerstvou veku, doplnit salámem, vejcem, sýrem a nějakou zeleninkou nahoru a uvidíte - nezbude nic.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Excelentní zážitek

Excelentní zážitek

Excelentní Cheesecake

Excelentní Cheesecake

Pomazánka na chlebíčky

Pomazánka na chlebíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie nezlakova | 26. 1. 2010 07:05

    Ono se to totiž i použitými surovinami salátu velmi podobá,proto asi tak i chutná.

  • Monika Pet | 25. 1. 2010 23:22

    Je to velmi rychlé, ale chutná to jako rozmixovaný bramb. salát.

  • Romana Koudeláková | 29. 12. 2007 21:42

    pomazánka je opravdu ok a je jí hodně dik za recept

  • Zdenálička | 15. 12. 2007 14:20

    Milá Mirko, možná by stačilo nakrájet mrkev, celer, petržel, cibulku a uvařit ve sladkokyselém nálevu.. Pak použít do pomazánky.. Samozřejmě přidat hrášek, kyselou okurku a co hrdlo ráčí - myslím, že nebudete litovat.. ;o)) Tak ať se dílo podaří...

  • Mirka Mikulaskova | 5. 12. 2007 03:28

    Tak tuhle pomazanku jsem jedla naposledy u me kamaradky asi pred 10 lety a moc mi chutnala. Dala bych si zase,ale na Floride nesezenu ani Moravanku,ani Kunovjanku. Delate mi pekne chute,zdravim vsechny v cesku a na morave a take kamaradku Ivu,ktera dela tuhle pomazanku skvele! Mirka

  • Jana Bílková | 4. 10. 2007 21:57

    Úžasná a rychlá pomazánka. Namazala jsem na opečený toust a bylo to delikatesní. Super recept.

  • inka machackova | 20. 1. 2007 13:34

    Fakt dobrá,dnes jsem dělala a má úspěch.

  • Zdenálička | 20. 1. 2007 09:43

    Díky za ohlasy.. ;o))

  • Magda | 28. 12. 2006 08:46

    Pomazánka je pikantnější i bez pomleté feferonky. Zdobila jsem suchým salámem (Herkules) , kouskem tvrdého sýra a kapií. Dobrá je i samostatně, ale pro návštěvy mi přišlo vhodné to trochu dozdobit.Dělala jsem z dvojité dávky (jen té tatarky a majolky jsem nedala dvojité množství).Fakt dobrý.

  • Ivana Samcová | 26. 12. 2006 16:08

    Pomazánka byla po rozležení druhý den vynikající! Neměla jsem Lučinu, nahradila jsem ji pomazánkovým máslem /je taky takové navinulé/. Ozdobila jsem to jen kouskem rajčete a okurkou. Abych nezapomněla, vynikající je jen tak namazaná na chlebu. díky za recept. Ivana

  • Jitka Klusová | 28. 11. 2006 19:52

    Dělám něco podobného, přidávám měkký salám a zahušťuji trochou strouhaného tvrdého sýra, dodá to pomazánce zas trochu jinší chuť.

  • Zdenalicka | 27. 11. 2006 20:07

    Hups, nepodepsala jsem se...:)

  • Anonym | 27. 11. 2006 20:03

    Mila Lenko, samozrejme ze to jde...:o)) Ta pomazanka je vyborna i bez cehokoliv nahore...;o))

  • Jana z VM | 27. 11. 2006 14:39

    Taky znám,je vynikající. Já tu feferonku nedávám, zelenina je už od ní dost ostrá. Chlebíčky taky ještě dozdobím tím, co mám po ruce :)

  • Zdena z JM | 27. 11. 2006 10:54

    Já bych dala nahoru už jen třeba kousek rajčete nebo červené papriky a petrželku.Zkrátka něco barevného,aby to ladilo oku.

  • Lenka Zavřelová | 27. 11. 2006 10:38

    Ty ingredience jsou dobré všechny. Já bych asi mazala jen pomazánku a na ni už nedávala nic. Šlo by to? Myslím, že to pak není už nutné. Vše co bych dala nahoru, je vlastně už v pomazánce. Tak možná toho salámu, sýru a vajec přidat. Vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Svačina Večeře Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Cukr Lučina Majonéza Měkký salám Nakládané okurky Pepř mletý Rohlík Sůl Tatarská omáčka Vařená vejce Zeleninová směs
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Česnečka po česku

Česnečka po česku

Lasagne s masem a žampiony

Lasagne s masem a žampiony

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Suši s rybou a zeleninou

Suši s rybou a zeleninou

Hermelínové řízky

Hermelínové řízky

Risotto s medvědím česnekem

Risotto s medvědím česnekem

Kachní prsa a bramborové suflé

Kachní prsa a bramborové suflé

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co se rozdělí na dvě vrstvy sám

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co…

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

83
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
62
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
28
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
24
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Hazardní jízda manželů Vémolových: Za volantem bez pásů! Fanoušci si z nich utahují…

Hazardní jízda manželů Vémolových: Za volantem bez pásů! Fanoušci si z nich utahují…

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Excelentní pomazánka na chlebíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact