• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Excelentní italská špenátová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Excelentní italská špenátová polévka

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 28
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Excelentní italská špenátová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 50
      g máslo
    • 50
      g hladká mouka
    • 0,50
      l hovězí vývar
    • 1
      l mléko
    • 150
      g mražený špenát
    • česnek dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      dl smetana na vaření
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • rohlík staré + máslo na opražení

Postup přípravy receptu

1
Zpěníme máslo, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme vývarem a mlékem, přidáme rozmrazený špenát a česnek (nebo do polévky nedáme žádný, ale potom ho nesmíme zapomenout dát do zakysané smetany, kterou přidáme do talíře), sůl a pepř. Povaříme, když se nám udělají hrudky, tak rozmixujeme. Ke konci přidáme smetanu na vaření.
2
Mezitím nakrájíme rohlíky na kostičky, osmahneme na másle dozlatova. Zakysanou smetanu smícháme s česnekem (pokud jsme ho nedali do polévky) Na talíř nalijeme polévku a do každého talíře dáme ještě lžíci zakysané smetany a osmažené krutonky (rohlíky).
3
Polévky je plný hrnec, takže pro 3 osoby stačí poloviční dávka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Excelentní zážitek

Excelentní zážitek

Excelentní Cheesecake

Excelentní Cheesecake

Italská čočková polévka

Italská čočková polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 6. 7. 2014 14:12

    Moc dobrá polévka, ani fotku jsme nestihla udělat, jak rychle jsme se do ní pustili :)

  • Naďa | 10. 9. 2013 13:28

    Použivám čerství špenát,do krutonek přidavam česnek, a na vylepšení osmažím slaninku do křupava a vložím na krutonky až polevku podávám ,miluje to cela rodina :-) <3

  • Barunka7371
    Barunka7371 | 11. 8. 2013 19:04

    Nemá chybu! :P

  • Petra | 6. 8. 2012 18:31

    Polévka byla úžasná a to jsem vytvořila variantu bez zakysané smetany, kterou doma bohužel nikdo nemusí. Přidávám si ji k oblíbeným receptům ;-)

  • Borka | 20. 9. 2011 11:35

    Tato polievky je najlepšia !!!! doma ju máme veľmi radi a často si ju varíme. Možem len doporučiť.

  • matouskova20 | 9. 8. 2011 21:10

    použila jsem slepičí vývar, a celé jsem to pomixovala, miluji krémové polévky, a špenátovou zvlášť. Recept je skvělý. doporučuji.

  • matouskova20 | 9. 8. 2011 20:55

    použila jsem slepičí vývar, a celé jsem to pomixovala, miluji krémové polévky, a špenátovou zvlášť. Recept je skvělý. doporučuji.

  • lafayette | 19. 3. 2011 13:50

    Já jsem použila zeleninový vývar, místo smetany na vaření obyč. smetanu, zakysanou bohužel nemám, ale vyzkouším příště. Polévka je výborná, budu vařit častěji. Máte u mě za 1!

  • Anna | 19. 2. 2011 12:06

    Uzasna, chutnala i detem. DOPORUCUJI!

  • Evička | 27. 1. 2011 13:59

    Přidala jsem dvě vajíčka a nepřidala smetanu na vaření, místo mraženého špenátu na jemno nasekaný špenát, ale musím říct, že výsledek je opravdu exkluzivní...!!

  • Hanka Nepeřená | 15. 5. 2010 21:23

    Lidi, ta nemá chybu! Opravdu excelentní, dokonalé.

  • venyss venyss | 8. 1. 2009 14:42

    Dělala jsem předevčírem a musím pochválit a dát jedničku:-) polévka byla velmi jemná i přes to, že jsem neměla zakysanou smetanu,tak jsem dala jen obyčejnou.Rychlé,chutné a tak to má být:-)

  • Miroslav Bříza | 22. 5. 2008 13:49

    Tato polévka mě opravdu velice potěšila a musím přiznat, že tak dobrou jsem jedl jen v jedné liberecké pizzerii. Co ovšem musím vytknout je přidávání mraženého špenátu!!! Jednoznačně se vyplatí připlatit pár korunek a koupit (či si vypěstovat na zahrádce v letních měsících) čerstvý špenát (tento sortiment je již běžně k dostání)!!! Opravdu se to vyplatí, vřele doporučuji a přeji dobrou chuť;-)

  • Radka | 13. 2. 2008 13:35

    A zkoušeli jste do polévky přidat jemně nastrouhanou nivu?...MŇAM.

  • Lenka D. | 13. 2. 2008 07:49

    Vynikající polévka - přesto, že přítel ohrnoval nos, když zjistil, že bude k obědu špenátová polévka, jak když jí ochutnal, ještě si přidal. Do polévky jsem použila smažené kostičky chleba, máme je radši než rohlíky.

  • Štěpánka Skálová | 26. 1. 2008 11:53

    Polévku dělám již delší dobu a musím uznat,že je u mě na prvním místě v jídelníčku

  • Daniella O. | 23. 1. 2008 20:06

    Polevka je vyborna. Spenatu jsem dala vetsi mnozstvi, ale jinak byl recept dodrzen. Jedli jsme k tomu bagetku macenou v opeprenem a osolenem olivovem oleji s pecenym cesnekem. Mohu jenom doporucit.

  • Petrauh | 2. 1. 2008 12:23

    Nejlepší špenátová polévka co znám. Hlavně je skvělá ta zakysaná smetana s česnekem, kterou jsem přidala každému do talíře. To byla ta pravá třešnička na dortu!! Dávám za jedna!

  • Táňa K. | 3. 9. 2007 17:43

    I bez krutonků a kysané smetany to bylo vynikající. Přidala jsem špetku muškátového květu a hodně česneku. Výborná polévka!

  • Šárka | 3. 9. 2007 11:34

    Polévka je výborná,dávala jsem s opečeným chlebem a moc mňam.

  • Lida | 19. 8. 2007 14:30

    Krutonky se dají koupit, Nejsou smažené, ale jsou vynikající. Mají česnekové a tomatové. Koupila jsem je v hypernově v úseku kde mají čínské, thajské a pdobné zboží. Mají tam i rostlinnou smetanu, která by měla být méně kalorická. To je tip pro ty, kdo se nechce dělat s krutonky

  • Buchy | 31. 5. 2007 11:02

    Dobrý den, dělám také tuto výbornou polévku téměř stejnou, jen namísto krutónků zavařím do hotové polévky moučné nočky (mouka+ vejce), takto je velmi sytá. Buchy

  • Jana Cz. | 17. 5. 2007 13:47

    Souhlasím s Katkou, ty chlebové krutonky jsou vážně bezva. Dělám hodně podobnou polévku a naposledy jsem ji udělala s tím chlebíčkem a určitě u toho už zůstanu. Díky Františkovi :-)

  • Katka Maršálková | 17. 5. 2007 09:52

    Alžběta: to je ale škoda, že jste na chlebový houstičky líná :o) protože to je na tý polívce skoro to nejlepší :o) Po doporučení pana Františka dělám ty chlebový krutonky, hodí se to k tý polívce víc než z rohlíku :o)

  • Alžběta | 15. 5. 2007 17:11

    zakysanou smetanu s rozmichanym cesnekem po odstaveni vliji primo do hrnce a projedu rucnim mixerem. nema to chybu. na housticky uz jsem moc lina. nejlepsi spenatova, kterou jsem zatim jedla. davam jasou jednicku.

  • Anonym | 5. 5. 2007 11:12

    nejlepsi spenatova polevka, jinou uz nedelam. Jasna 1*

  • Lucka | 20. 10. 2006 12:33

    delam ji podobne, ale jeste nez tam dam smetanu, tak pridam tri vajicka. taky dobry.

  • Pavlína Votkeová | 11. 3. 2006 17:28

    Jednoznačně vynikajicí.

  • Marcela Šepsová | 7. 3. 2006 11:21

    Právě jsme jí dojedli. A je výborná. Nedala jsem zakysanou smetanu,ale i tak moc chutnala.Krutonky jsem udělala s chleba podle nápadu p.Františka a měla jsem úspěch u dětí.

  • Šárka | 9. 2. 2006 11:45

    Polévka je moc dobrá a i když jsem zvolila její trochuodtučněnější podobu tj.bez sl.smetany,místo másla oliv.olej a chéb jen nasucho v troubě.Tak jsme si s manželem moc pochutnali.

  • kaca | 30. 6. 2005 23:36

    ooopravdu eeexcelentní......

  • Jana Novakova | 21. 5. 2005 18:38

    Tu polivku delam dlouho, jen misto soli a pepre davam podravku, mame ji moc radi. Misto kysane smetany davam jogurt...jo,jo, ty kalorie....

  • Katka | 9. 5. 2005 16:42

    Díky za nápad, zkusila jsem to s tím chlebem a měl jste pravdu, je to opravdu lepší, díky:o)

  • František Pazdera | 1. 5. 2005 21:40

    výborná, ale doporučuji všem zkuste jako krutonky osmažit kostičky chleba (krájet o něco větší než rohlíkové) - dosáhnete výborné chuťové kombinace

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Hovězí vývar Máslo Mléko Mražený špenát Pepř mletý Rohlík Smetana na vaření Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nejjednodušší chleba

Nejjednodušší chleba

Rajská omáčka, která se musí povést

Rajská omáčka, která se musí povést

Rychlé chilli fazole

Rychlé chilli fazole

Paprikové kostky se žampiony

Paprikové kostky se žampiony

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Domácí koblížky od babičky

Domácí koblížky od babičky

Škvarkové rohlíčky II.

Škvarkové rohlíčky II.

Doporučujeme

225 minut
Pečený králík s citronem a bylinkami

Pečený králík s citronem a bylinkami

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

72
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
55
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
34
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
25
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby byl výsledek perfektní!
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby…
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
AHA.cz Podvod u Burešové: Už se mnou nepočítejte, vzkázala Forejtova múza

Podvod u Burešové: Už se mnou nepočítejte, vzkázala Forejtova múza

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Slováček promluvil o léčbě Patrasové: Jak dlouho bude Dáda v Bohnicích!?

Slováček promluvil o léčbě Patrasové: Jak dlouho bude Dáda v Bohnicích!?

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

  • Recepty.cz
  • Excelentní italská špenátová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact