• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Étonnant jablkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Étonnant jablkový koláč

autor: Annalise
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Étonnant jablkový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 0,80
      hrnek mléko
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 0,75
      balení prášek do pečiva
    • 130
      g hera
  • K pokladení
    • 3
      ks jablka velká
    • skořice

Postup přípravy receptu

1
Smícháme mouku, cukr a rozpuštěné máslo a vymícháme jemnou drobenku.
2
Odebereme asi tak 2 hrnky stranou. Do zbytku vmícháme žloutky, mléko, prášek do pečiva, vanilkový cukr a ušlehaný sníh z bíků. Důkladně prošleháme. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáček (já používám 30x23, výška pekáče 5 cm).
3
Jablka oloupeme a nastrouháme na větší plátky. Poklademe jimi těsto, ale ne úplně ke kraji, aby se nepřichytly a posypeme skořicí (dle chuti).
4
Nakonec posypeme celý povrch zbylou drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě, 35-40 minut při 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový koláč od babičky

Jablkový koláč od babičky

Linecký jablkový koláč

Linecký jablkový koláč

Jablkový koláč z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • blatnicka | 19. 8. 2014 09:39

    Výborný moučník. Upečeno snad už 3x. Použila jsem domácí sádlo (nebojte se toho nebo dejte půl na půl). Ubrala jsem cukru něco kolem 3/4 hrnku. Použila jsem švestky a do drobenky přidala trochu mletého máku a nemá to chybu:-). Kypřící prášek dávám bez fosfátů ze zdravé výživy.

  • helenka1995 | 1. 8. 2014 22:08

    koláč sem vyzkoušela a je moc dobrý všem chutnal a když sem ho děla po druhé tak sem tam místo jablek jsem dala švestky a taky byl moc dobrý děkuju za recept ;-)

  • Šárka | 25. 1. 2013 11:46

    Odměřování na hrnky je naprosto běžná věc. Osobně to mám mnohem raději než na váhu, nemusím žádnou vytahovat a následně umývat :D A i v případě "zvětšování velikosti" pečeného produktu mi to přijde mnohem snazší. Prostě vezmu větší hrnek a v rámci přímé úměry pak dám i ostatních ingrediencí o trochu víc, třeba místo 2 vajíček 3 atd. No a řešit tu co to je 5/6 .. a jak to odhadnout v hrnku? To si snad děláte legraci ;-) Jinak buchta se povedla a je výborná. Jen příště udělám tu drobenku víc máslovou, máme rádi víc hrudkovatou a křupavější.

  • Jarka O. | 20. 1. 2009 14:23

    Je přece nepsané pravidlo, že hrnkem v receptech je myšlený obyčejný 1/4 l hrnek na čaj. Pokud není uvedeno jinak (třeba u receptů na chleba z pekárny, tam je hrnek 200 ml). Z hrnkových receptů jsou sepsané celé kuchařské knihy a všude je bráno 1/4 l.

  • Di - | 20. 1. 2009 13:28

    To máte pravdu, ale na jak velký hrnek přijdou 3 jablka, 130 g másla a 1 vanilkový cukr? V poměru k dalším surovinám se bude těsto dost lišit, jestli použijeme půllitrák nebo šáleček na kávu.

  • Ladislav Dorazin | 20. 1. 2009 11:12

    No, to měření... je to fakt na prd.5/6 kdo to má přepočítávat, že? Když je to na hrnky, tak bych taky už příště psal v hrncích. Ono je jedno, jak velkých, aspoň myslím, ale aby to nebyl jeden půllitrový a jeden dvoudecový.Myslím tím, jeden typ hrnku. Když bude větší tak bude větší koláč, když menší, dáme si menší plech. Recept se mi moc líbí.

  • Simča Sládková | 19. 1. 2009 15:14

    Ježíš - tak se chci tvářit chytře a dopadne to takto blbě - jistě, 5/6 je prostě "necetý hrnek" :-). No já už to tu párkrát psala - lidi, piště v gramech a mililitrech!!! Pokud by VŠE bylo na hrnky, pak budiž, ale jakmile je tam uvedeno "2 vejce", pak už je rozdíl, zda použijeme hrnek 0,5 litový, nebo 2dl... A také velikost balení se měn (nebo může být v různých zemích různé)í, takže hodnoty "půl balíčku" a pod. není optimální.... Di, děkuji za opravu :-). Simča

  • Di - | 19. 1. 2009 06:13

    To udávání množství na hrnky, není-li na počátku stanovena velikost hrnku, je trochu ošidné. Pokud je navíc udáno množství tuku váhově, tak stěží určímě ten správný poměr. Jinak se Simčo omlouvám, ale zaměnila jsi čísilka - 5/6 je celý hrnek bez 1/6. Ale kdo to má takto vyměřovat!

  • Simča Sládková | 18. 1. 2009 23:36

    no 5/6 je 1 celý a 1/6... ale je to dost divně udávané množství.....

  • Kája * | 18. 1. 2009 18:40

    5/6 hrnku mléka - jak tomu mám rozumět? Poradí mi někdo? Děkuji.

  • Anonym | 4. 6. 2007 22:48

    mnaaaaaam

  • Airan | 4. 6. 2007 12:16

    Ten kolac znam a rada delam (jen pouzivam velky pakac 28x35cm - mam rada nizke kolace, ale to je muj problem:-) V obdoby jablek je to bezvade, misto slehacky se muze dat na jeste teply kolac zmrzlina, to kdyz se nemuzete dockat az vystidne poradne:-))))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Jablka Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčkový ovocný koláč

Hrníčkový ovocný koláč

Bigos

Bigos

Domácí veka

Domácí veka

Vaječná pomazánka II.

Vaječná pomazánka II.

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

Ledový salát s karotkou

Ledový salát s karotkou

Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

Kuře s nádivkou podle Zdeňka…

Sýrovo-šunková pomazánka

Sýrovo-šunková pomazánka

Doporučujeme

30 minut
Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

172
Dýňová tortila
Dýňová tortila
138
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
134
Máslové řízky
Máslové řízky
86
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…
49
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…

Zajímavé články

Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
AHA.cz Charlotte Gottová a syn Mareše? Zamilovaný pohled mluví za vše

Charlotte Gottová a syn Mareše? Zamilovaný pohled mluví za vše

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Velký test menstruačních kalhotek: Které zvládly celý pracovní den i pětihodinovou cestu autem uprostřed nejsilnější menstruace?

Velký test menstruačních kalhotek: Které zvládly celý pracovní den i pětihodinovou cestu autem uprostřed nejsilnější menstruace?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Velká zpověď Jany Adamcové: Adamce unesla Maschková!  A pravda o rakovině

Velká zpověď Jany Adamcové: Adamce unesla Maschková! A pravda o rakovině

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Další doporučené recepty:

Eskymo
Eskymo
Eskymo řezy
Eskymo řezy
Eton Mess
Eton Mess
Excelentní Cheesecake
Excelentní Cheesecake
Excelentní zážitek
Excelentní zážitek
Exkluzivní čokoládové muffiny
Exkluzivní čokoládové muffiny
  • Recepty.cz
  • Étonnant jablkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact