• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Étonnant jablkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Étonnant jablkový koláč

autor: Annalise
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Étonnant jablkový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 0,80
      hrnek mléko
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 0,75
      balení prášek do pečiva
    • 130
      g hera
  • K pokladení
    • 3
      ks jablka velká
    • skořice

Postup přípravy receptu

1
Smícháme mouku, cukr a rozpuštěné máslo a vymícháme jemnou drobenku.
2
Odebereme asi tak 2 hrnky stranou. Do zbytku vmícháme žloutky, mléko, prášek do pečiva, vanilkový cukr a ušlehaný sníh z bíků. Důkladně prošleháme. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáček (já používám 30x23, výška pekáče 5 cm).
3
Jablka oloupeme a nastrouháme na větší plátky. Poklademe jimi těsto, ale ne úplně ke kraji, aby se nepřichytly a posypeme skořicí (dle chuti).
4
Nakonec posypeme celý povrch zbylou drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě, 35-40 minut při 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový koláč od babičky

Jablkový koláč od babičky

Linecký jablkový koláč

Linecký jablkový koláč

Jablkový koláč z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • blatnicka | 19. 8. 2014 09:39

    Výborný moučník. Upečeno snad už 3x. Použila jsem domácí sádlo (nebojte se toho nebo dejte půl na půl). Ubrala jsem cukru něco kolem 3/4 hrnku. Použila jsem švestky a do drobenky přidala trochu mletého máku a nemá to chybu:-). Kypřící prášek dávám bez fosfátů ze zdravé výživy.

  • helenka1995 | 1. 8. 2014 22:08

    koláč sem vyzkoušela a je moc dobrý všem chutnal a když sem ho děla po druhé tak sem tam místo jablek jsem dala švestky a taky byl moc dobrý děkuju za recept ;-)

  • Šárka | 25. 1. 2013 11:46

    Odměřování na hrnky je naprosto běžná věc. Osobně to mám mnohem raději než na váhu, nemusím žádnou vytahovat a následně umývat :D A i v případě "zvětšování velikosti" pečeného produktu mi to přijde mnohem snazší. Prostě vezmu větší hrnek a v rámci přímé úměry pak dám i ostatních ingrediencí o trochu víc, třeba místo 2 vajíček 3 atd. No a řešit tu co to je 5/6 .. a jak to odhadnout v hrnku? To si snad děláte legraci ;-) Jinak buchta se povedla a je výborná. Jen příště udělám tu drobenku víc máslovou, máme rádi víc hrudkovatou a křupavější.

  • Jarka O. | 20. 1. 2009 14:23

    Je přece nepsané pravidlo, že hrnkem v receptech je myšlený obyčejný 1/4 l hrnek na čaj. Pokud není uvedeno jinak (třeba u receptů na chleba z pekárny, tam je hrnek 200 ml). Z hrnkových receptů jsou sepsané celé kuchařské knihy a všude je bráno 1/4 l.

  • Di - | 20. 1. 2009 13:28

    To máte pravdu, ale na jak velký hrnek přijdou 3 jablka, 130 g másla a 1 vanilkový cukr? V poměru k dalším surovinám se bude těsto dost lišit, jestli použijeme půllitrák nebo šáleček na kávu.

  • Ladislav Dorazin | 20. 1. 2009 11:12

    No, to měření... je to fakt na prd.5/6 kdo to má přepočítávat, že? Když je to na hrnky, tak bych taky už příště psal v hrncích. Ono je jedno, jak velkých, aspoň myslím, ale aby to nebyl jeden půllitrový a jeden dvoudecový.Myslím tím, jeden typ hrnku. Když bude větší tak bude větší koláč, když menší, dáme si menší plech. Recept se mi moc líbí.

  • Simča Sládková | 19. 1. 2009 15:14

    Ježíš - tak se chci tvářit chytře a dopadne to takto blbě - jistě, 5/6 je prostě "necetý hrnek" :-). No já už to tu párkrát psala - lidi, piště v gramech a mililitrech!!! Pokud by VŠE bylo na hrnky, pak budiž, ale jakmile je tam uvedeno "2 vejce", pak už je rozdíl, zda použijeme hrnek 0,5 litový, nebo 2dl... A také velikost balení se měn (nebo může být v různých zemích různé)í, takže hodnoty "půl balíčku" a pod. není optimální.... Di, děkuji za opravu :-). Simča

  • Di - | 19. 1. 2009 06:13

    To udávání množství na hrnky, není-li na počátku stanovena velikost hrnku, je trochu ošidné. Pokud je navíc udáno množství tuku váhově, tak stěží určímě ten správný poměr. Jinak se Simčo omlouvám, ale zaměnila jsi čísilka - 5/6 je celý hrnek bez 1/6. Ale kdo to má takto vyměřovat!

  • Simča Sládková | 18. 1. 2009 23:36

    no 5/6 je 1 celý a 1/6... ale je to dost divně udávané množství.....

  • Kája * | 18. 1. 2009 18:40

    5/6 hrnku mléka - jak tomu mám rozumět? Poradí mi někdo? Děkuji.

  • Anonym | 4. 6. 2007 22:48

    mnaaaaaam

  • Airan | 4. 6. 2007 12:16

    Ten kolac znam a rada delam (jen pouzivam velky pakac 28x35cm - mam rada nizke kolace, ale to je muj problem:-) V obdoby jablek je to bezvade, misto slehacky se muze dat na jeste teply kolac zmrzlina, to kdyz se nemuzete dockat az vystidne poradne:-))))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Jablka Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Poctivá zelňačka

Poctivá zelňačka

Česnečka se šunkou a sýrem

Česnečka se šunkou a sýrem

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Grilované obří krevety

Grilované obří krevety

Jednoduché tiramisu

Jednoduché tiramisu

Sušenky brownies

Sušenky brownies

Sýrová pomazánka s vejci

Sýrová pomazánka s vejci

Pečená dýně

Pečená dýně

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

134
Chilli křídla v cibulovém sosu
Chilli křídla v…
127
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
67
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
57
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
55
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo…

Zajímavé články

Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Ženy.cz Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Blesk.cz Dancingerová pár měsíců po rozchodu: Růže, k lásce schůdeček…

Dancingerová pár měsíců po rozchodu: Růže, k lásce schůdeček…

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Další doporučené recepty:

Eskymo
Eskymo
Eskymo řezy
Eskymo řezy
Eton Mess
Eton Mess
Excelentní Cheesecake
Excelentní Cheesecake
Excelentní zážitek
Excelentní zážitek
Exkluzivní čokoládové muffiny
Exkluzivní čokoládové muffiny
  • Recepty.cz
  • Étonnant jablkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact