• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Étonnant jablkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Étonnant jablkový koláč

autor: Annalise
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Étonnant jablkový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 0,80
      hrnek mléko
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 0,75
      balení prášek do pečiva
    • 130
      g hera
  • K pokladení
    • 3
      ks jablka velká
    • skořice

Postup přípravy receptu

1
Smícháme mouku, cukr a rozpuštěné máslo a vymícháme jemnou drobenku.
2
Odebereme asi tak 2 hrnky stranou. Do zbytku vmícháme žloutky, mléko, prášek do pečiva, vanilkový cukr a ušlehaný sníh z bíků. Důkladně prošleháme. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáček (já používám 30x23, výška pekáče 5 cm).
3
Jablka oloupeme a nastrouháme na větší plátky. Poklademe jimi těsto, ale ne úplně ke kraji, aby se nepřichytly a posypeme skořicí (dle chuti).
4
Nakonec posypeme celý povrch zbylou drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě, 35-40 minut při 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový koláč od babičky

Jablkový koláč od babičky

Linecký jablkový koláč

Linecký jablkový koláč

Jablkový koláč z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • blatnicka | 19. 8. 2014 09:39

    Výborný moučník. Upečeno snad už 3x. Použila jsem domácí sádlo (nebojte se toho nebo dejte půl na půl). Ubrala jsem cukru něco kolem 3/4 hrnku. Použila jsem švestky a do drobenky přidala trochu mletého máku a nemá to chybu:-). Kypřící prášek dávám bez fosfátů ze zdravé výživy.

  • helenka1995 | 1. 8. 2014 22:08

    koláč sem vyzkoušela a je moc dobrý všem chutnal a když sem ho děla po druhé tak sem tam místo jablek jsem dala švestky a taky byl moc dobrý děkuju za recept ;-)

  • Šárka | 25. 1. 2013 11:46

    Odměřování na hrnky je naprosto běžná věc. Osobně to mám mnohem raději než na váhu, nemusím žádnou vytahovat a následně umývat :D A i v případě "zvětšování velikosti" pečeného produktu mi to přijde mnohem snazší. Prostě vezmu větší hrnek a v rámci přímé úměry pak dám i ostatních ingrediencí o trochu víc, třeba místo 2 vajíček 3 atd. No a řešit tu co to je 5/6 .. a jak to odhadnout v hrnku? To si snad děláte legraci ;-) Jinak buchta se povedla a je výborná. Jen příště udělám tu drobenku víc máslovou, máme rádi víc hrudkovatou a křupavější.

  • Jarka O. | 20. 1. 2009 14:23

    Je přece nepsané pravidlo, že hrnkem v receptech je myšlený obyčejný 1/4 l hrnek na čaj. Pokud není uvedeno jinak (třeba u receptů na chleba z pekárny, tam je hrnek 200 ml). Z hrnkových receptů jsou sepsané celé kuchařské knihy a všude je bráno 1/4 l.

  • Di - | 20. 1. 2009 13:28

    To máte pravdu, ale na jak velký hrnek přijdou 3 jablka, 130 g másla a 1 vanilkový cukr? V poměru k dalším surovinám se bude těsto dost lišit, jestli použijeme půllitrák nebo šáleček na kávu.

  • Ladislav Dorazin | 20. 1. 2009 11:12

    No, to měření... je to fakt na prd.5/6 kdo to má přepočítávat, že? Když je to na hrnky, tak bych taky už příště psal v hrncích. Ono je jedno, jak velkých, aspoň myslím, ale aby to nebyl jeden půllitrový a jeden dvoudecový.Myslím tím, jeden typ hrnku. Když bude větší tak bude větší koláč, když menší, dáme si menší plech. Recept se mi moc líbí.

  • Simča Sládková | 19. 1. 2009 15:14

    Ježíš - tak se chci tvářit chytře a dopadne to takto blbě - jistě, 5/6 je prostě "necetý hrnek" :-). No já už to tu párkrát psala - lidi, piště v gramech a mililitrech!!! Pokud by VŠE bylo na hrnky, pak budiž, ale jakmile je tam uvedeno "2 vejce", pak už je rozdíl, zda použijeme hrnek 0,5 litový, nebo 2dl... A také velikost balení se měn (nebo může být v různých zemích různé)í, takže hodnoty "půl balíčku" a pod. není optimální.... Di, děkuji za opravu :-). Simča

  • Di - | 19. 1. 2009 06:13

    To udávání množství na hrnky, není-li na počátku stanovena velikost hrnku, je trochu ošidné. Pokud je navíc udáno množství tuku váhově, tak stěží určímě ten správný poměr. Jinak se Simčo omlouvám, ale zaměnila jsi čísilka - 5/6 je celý hrnek bez 1/6. Ale kdo to má takto vyměřovat!

  • Simča Sládková | 18. 1. 2009 23:36

    no 5/6 je 1 celý a 1/6... ale je to dost divně udávané množství.....

  • Kája * | 18. 1. 2009 18:40

    5/6 hrnku mléka - jak tomu mám rozumět? Poradí mi někdo? Děkuji.

  • Anonym | 4. 6. 2007 22:48

    mnaaaaaam

  • Airan | 4. 6. 2007 12:16

    Ten kolac znam a rada delam (jen pouzivam velky pakac 28x35cm - mam rada nizke kolace, ale to je muj problem:-) V obdoby jablek je to bezvade, misto slehacky se muze dat na jeste teply kolac zmrzlina, to kdyz se nemuzete dockat az vystidne poradne:-))))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Jablka Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťouchané brambory II.

Šťouchané brambory II.

Čočková polévka s rajčaty

Čočková polévka s rajčaty

Pečené uzené koleno

Pečené uzené koleno

Mufloní kýta

Mufloní kýta

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Vánočka z domácí pekárny

Vánočka z domácí pekárny

Volarské tvarohové koláčky

Volarské tvarohové koláčky

Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule

Cibulová sladkokyselá omáčka /…

Hrnková buchta s ovocem

Hrnková buchta s ovocem

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

41
Karamelový krém s kdoulovým kompotem
Karamelový krém s…
35
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
28
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
26
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
24
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Eskymo
Eskymo
Eskymo řezy
Eskymo řezy
Eton Mess
Eton Mess
Excelentní Cheesecake
Excelentní Cheesecake
Excelentní zážitek
Excelentní zážitek
Exkluzivní čokoládové muffiny
Exkluzivní čokoládové muffiny
  • Recepty.cz
  • Étonnant jablkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact