• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ensaladilla rusa
Napište svůj komentář k receptu

Ensaladilla rusa

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ensaladilla rusa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks brambory vařené ve slupce
    • 6
      ks vejce na tvrdo
    • 1
      plechovka sterilovaná zelenina nejrůznější, např.hrášek, kukuřice, mrkev,...
    • 40
      g zelené olivy nešetříme
    • 2
      plechovka tuňák
    • 1
      špetka sůl
  • Na majonézu
    • 2
      ks vejce 1-2
    • olivový olej dle potřeby
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Brambory se oloupou a nakrájí na kostičky, vaječné bílky také, žloutky se rozdrobí. Osolíme, opepříme, přidáme kostičky sterilované zeleniny, olivy (originál recept s peckou, ale je otravné ty pecičky pořád vytahovat) a tuňáka, ze kterého slijeme olej a trochu ho napřed v konzervě rozšťoucháme.
2
Nakonec připravíme majonézu. Nejlépe za pomoci malého elektrického ručního mixéru, který se ponoří do nádoby, ale lze šlehat i ručně. Je to ale pro trpělivé a zručné, takže mě se to netýká. Chvíli šleháme vejce a potom začneme za neustálého šlehání přilévat olivový olej, začne se to hezky zahušťovat. Nakonec přidáme sůl a citronovou šťávu dle chuti a chvilinku zašleháme. Hotovou majonézu pečlivě zamícháme do salátu a dáme vychladit.
3
Podává se s bagetou a je to opravdu vynikající chuťovka!
4
Jedná se o španělskou variantu bramborového salátu tak, jak ho známe u nás, ale obohacení o tuňáka, olivový olej a olivy dělá divy.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Robert Uharcek | 21. 12. 2007 20:47

    ENSALADILLA RUSAINGREDIENTES PARA 4 PERSONASPreparación rápida (bolsa de preparado de ensaladilla congelada) * bolsa de preparado de ensaladilla * lata de atún pequeña * bote de espárragos finos * aceitunas * bote de mayonesa * 4 huevos duros (cocidos) * surimi (barritas de cangrejo) * pimiento rojoPreparación tradicional (con los ingredientes de siempre) * 4 patatas medianas * 1 zanahoria * 100 gr. de guisantes aprox. (como un "vaso de agua") * judías verdes y corazones de alcachofa (opcional) * lata de atún pequeña * bote de espárragos finos * aceitunas * bote de mayonesa * 4 huevos duros (cocidos) * surimi (barritas de cangrejo) * pimiento rojoMODO DE PREPARACIONHervimos la verdura (si es la bolsa de congelados también) con una cucharada sopera rasa.Ponemos los huevos a cocer aparte. Desde que empiezana hervir hay que dejarlos en unos 10 min. hasta que se empiezan a romper.

  • Di | 27. 5. 2006 19:49

    Už jsem recept vyzkoušela a bylo to skvělé! A to, co zbylo po rozležení 1-2 dny ještě lepší. Jen na tu domácí majonézu jsem si teď v době ptačí chřipky netroufla a nahradila ji mojí oblíbenou směsí jogurtu Aktivia a kupované majonézy - do směsi jsem ještě přidala olivový olej (nevylila jsem ani ten z tuňáka, proč taky), citrónovou šťávu a nepatrně cukru. Ty celé olivy tam opravdu byly úžasné!

  • Barbora Polakova | 1. 4. 2006 21:22

    dnes som ho spravila aj s domacou majonezou, od dnes to robim iba tymto sposobom, vynikajuce

  • Barbora Polakova | 29. 3. 2006 21:35

    Tiez zijem v spanielsku a pravidelne pripravujem tento salat,ale zeleninu davam vzdy sterilizovanu a nikdy som nerobila domacu majonezu,ale urcite to vyskusam.Gracias!

  • Mirka | 29. 3. 2006 15:13

    Marsí, nevím, jestli přímo pokazila, ale to je právě to, co dělá vedle tuňáka tu zajímavou chuť. Je to úplně jiné než kupovaná majonéza a i než domácí se slunečnicovým olejem. Vyplatí se investovat trochu času do přípravy, věřte mi!

  • Marsí | 29. 3. 2006 11:32

    Malý dotaz...myslíte, že bych to pokazila koupenou již hotovou majonézou?...domácí je sice domácí, ale jaksi není čas....:o))

  • Di | 28. 3. 2006 16:34

    To vypadá opravdu skvěle. Olivy miluju a tuňáka taky, takže nezbývá než vyzkoušet.

  • Mirka | 28. 3. 2006 16:05

    Ještě taková malá poznámečka na okraj, hodně záleží na kvalitě tuňáka. Měl by se použít kvalitnější (bohužel je také dražší), ne taková ta drť, ale opravdové kousky masa. Na tom, zda je naložený v olivovém oleji nebo ve slunečnicovém už tolik nezáleží.

  • Mirka | 28. 3. 2006 15:57

    Milá Renato, to mě mrzí, je to asi opravdu o zvyku, jiný kraj, jiný mrav, taky hodně záleží na surovinách... Tady ve Španělsku je to moc oblíbené jídlo a narazíte na to skoro v každém baru a pokaždé chutná trochu jinak.

  • renata podhurska | 28. 3. 2006 15:26

    mila Mirko, je to celkem dobre, ale jak jsme doma zvykli na vanocni bramborovy salat, tak nam tam ten tunak vadi, je to takova zvlastni chut, ale jinak zajimave zpestreni.

  • Martin | 28. 3. 2006 00:32

    Tak ta ensaladilla rusa, co mě připravíš, milá Mirko, už se na ňu těším... :-)))

  • Mirka | 27. 3. 2006 23:09

    Andreo, máte pravdu, dá se koupit také mražená, ale protože jsem teď ve Španělsku a mám možnost vidět, jak se připravuje běžně v domácnostech (hodně se zajímám o místní kuchyni), tak vím, že raději používají zeleninu sterilovanou, ale záleží na gustu každého. Myslím, že v českých podmínkách je i dostupnější zelenina z konzerv.

  • Andrea | 27. 3. 2006 16:52

    Konečne recept zo Španielska tak, ako sa v Španielsku skutočne pripravuje. Snáď jediný detail, že zelenina sa používa mrazená (Ensaladilla rusa), ktorá sa predáva už pripravená len pre tento účel (obsahuje už aj na kocky pokrájané zemiaky). Obsah sáčku sa nerozmrazuje a od momentu, kedy začne voda vrieť sa varí cca 7 minút. Ostatné sa pridá tak, ako v recepte uvádzate.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Pozdní večeře Syrové Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Citronová šťáva Olivový olej Sterilovaná zelenina Sůl Tuňák Vejce Zelené olivy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Béřovický králík

Béřovický králík

Dušený květák babičky Schwarzové

Dušený květák babičky Schwarzové

Pomazánka z cizrny

Pomazánka z cizrny

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Jogurtová krkovička zapečená s bramborem

Jogurtová krkovička zapečená s…

Fazole s kroupami a slaninou

Fazole s kroupami a slaninou

Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

Vepřové se smetanovo-žampionovou…

Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

Pečené vepřové plátky v debrecínském…

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

121
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
56
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
47
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
44
Čočkový salát s pečenou mrkví a petrželí
Čočkový salát s pečenou…
43
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Anička Slováčková by dnes slavila 30: Nejkrásnější fotky jejího krátkého života

Anička Slováčková by dnes slavila 30: Nejkrásnější fotky jejího krátkého života

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Ensaladilla rusa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact