• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ensaladilla rusa
Napište svůj komentář k receptu

Ensaladilla rusa

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ensaladilla rusa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks brambory vařené ve slupce
    • 6
      ks vejce na tvrdo
    • 1
      plechovka sterilovaná zelenina nejrůznější, např.hrášek, kukuřice, mrkev,...
    • 40
      g zelené olivy nešetříme
    • 2
      plechovka tuňák
    • 1
      špetka sůl
  • Na majonézu
    • 2
      ks vejce 1-2
    • olivový olej dle potřeby
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Brambory se oloupou a nakrájí na kostičky, vaječné bílky také, žloutky se rozdrobí. Osolíme, opepříme, přidáme kostičky sterilované zeleniny, olivy (originál recept s peckou, ale je otravné ty pecičky pořád vytahovat) a tuňáka, ze kterého slijeme olej a trochu ho napřed v konzervě rozšťoucháme.
2
Nakonec připravíme majonézu. Nejlépe za pomoci malého elektrického ručního mixéru, který se ponoří do nádoby, ale lze šlehat i ručně. Je to ale pro trpělivé a zručné, takže mě se to netýká. Chvíli šleháme vejce a potom začneme za neustálého šlehání přilévat olivový olej, začne se to hezky zahušťovat. Nakonec přidáme sůl a citronovou šťávu dle chuti a chvilinku zašleháme. Hotovou majonézu pečlivě zamícháme do salátu a dáme vychladit.
3
Podává se s bagetou a je to opravdu vynikající chuťovka!
4
Jedná se o španělskou variantu bramborového salátu tak, jak ho známe u nás, ale obohacení o tuňáka, olivový olej a olivy dělá divy.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Robert Uharcek | 21. 12. 2007 20:47

    ENSALADILLA RUSAINGREDIENTES PARA 4 PERSONASPreparación rápida (bolsa de preparado de ensaladilla congelada) * bolsa de preparado de ensaladilla * lata de atún pequeña * bote de espárragos finos * aceitunas * bote de mayonesa * 4 huevos duros (cocidos) * surimi (barritas de cangrejo) * pimiento rojoPreparación tradicional (con los ingredientes de siempre) * 4 patatas medianas * 1 zanahoria * 100 gr. de guisantes aprox. (como un "vaso de agua") * judías verdes y corazones de alcachofa (opcional) * lata de atún pequeña * bote de espárragos finos * aceitunas * bote de mayonesa * 4 huevos duros (cocidos) * surimi (barritas de cangrejo) * pimiento rojoMODO DE PREPARACIONHervimos la verdura (si es la bolsa de congelados también) con una cucharada sopera rasa.Ponemos los huevos a cocer aparte. Desde que empiezana hervir hay que dejarlos en unos 10 min. hasta que se empiezan a romper.

  • Di | 27. 5. 2006 19:49

    Už jsem recept vyzkoušela a bylo to skvělé! A to, co zbylo po rozležení 1-2 dny ještě lepší. Jen na tu domácí majonézu jsem si teď v době ptačí chřipky netroufla a nahradila ji mojí oblíbenou směsí jogurtu Aktivia a kupované majonézy - do směsi jsem ještě přidala olivový olej (nevylila jsem ani ten z tuňáka, proč taky), citrónovou šťávu a nepatrně cukru. Ty celé olivy tam opravdu byly úžasné!

  • Barbora Polakova | 1. 4. 2006 21:22

    dnes som ho spravila aj s domacou majonezou, od dnes to robim iba tymto sposobom, vynikajuce

  • Barbora Polakova | 29. 3. 2006 21:35

    Tiez zijem v spanielsku a pravidelne pripravujem tento salat,ale zeleninu davam vzdy sterilizovanu a nikdy som nerobila domacu majonezu,ale urcite to vyskusam.Gracias!

  • Mirka | 29. 3. 2006 15:13

    Marsí, nevím, jestli přímo pokazila, ale to je právě to, co dělá vedle tuňáka tu zajímavou chuť. Je to úplně jiné než kupovaná majonéza a i než domácí se slunečnicovým olejem. Vyplatí se investovat trochu času do přípravy, věřte mi!

  • Marsí | 29. 3. 2006 11:32

    Malý dotaz...myslíte, že bych to pokazila koupenou již hotovou majonézou?...domácí je sice domácí, ale jaksi není čas....:o))

  • Di | 28. 3. 2006 16:34

    To vypadá opravdu skvěle. Olivy miluju a tuňáka taky, takže nezbývá než vyzkoušet.

  • Mirka | 28. 3. 2006 16:05

    Ještě taková malá poznámečka na okraj, hodně záleží na kvalitě tuňáka. Měl by se použít kvalitnější (bohužel je také dražší), ne taková ta drť, ale opravdové kousky masa. Na tom, zda je naložený v olivovém oleji nebo ve slunečnicovém už tolik nezáleží.

  • Mirka | 28. 3. 2006 15:57

    Milá Renato, to mě mrzí, je to asi opravdu o zvyku, jiný kraj, jiný mrav, taky hodně záleží na surovinách... Tady ve Španělsku je to moc oblíbené jídlo a narazíte na to skoro v každém baru a pokaždé chutná trochu jinak.

  • renata podhurska | 28. 3. 2006 15:26

    mila Mirko, je to celkem dobre, ale jak jsme doma zvykli na vanocni bramborovy salat, tak nam tam ten tunak vadi, je to takova zvlastni chut, ale jinak zajimave zpestreni.

  • Martin | 28. 3. 2006 00:32

    Tak ta ensaladilla rusa, co mě připravíš, milá Mirko, už se na ňu těším... :-)))

  • Mirka | 27. 3. 2006 23:09

    Andreo, máte pravdu, dá se koupit také mražená, ale protože jsem teď ve Španělsku a mám možnost vidět, jak se připravuje běžně v domácnostech (hodně se zajímám o místní kuchyni), tak vím, že raději používají zeleninu sterilovanou, ale záleží na gustu každého. Myslím, že v českých podmínkách je i dostupnější zelenina z konzerv.

  • Andrea | 27. 3. 2006 16:52

    Konečne recept zo Španielska tak, ako sa v Španielsku skutočne pripravuje. Snáď jediný detail, že zelenina sa používa mrazená (Ensaladilla rusa), ktorá sa predáva už pripravená len pre tento účel (obsahuje už aj na kocky pokrájané zemiaky). Obsah sáčku sa nerozmrazuje a od momentu, kedy začne voda vrieť sa varí cca 7 minút. Ostatné sa pridá tak, ako v recepte uvádzate.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Pozdní večeře Syrové Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Citronová šťáva Olivový olej Sterilovaná zelenina Sůl Tuňák Vejce Zelené olivy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roláda z esíček

Roláda z esíček

Výborné buchty

Výborné buchty

Rychlovka s gnocchi

Rychlovka s gnocchi

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Jablečné těstoviny s tvarohem

Jablečné těstoviny s tvarohem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Hrášková polévka - sýrová

Hrášková polévka - sýrová

Křehké škvarkové pracny

Křehké škvarkové pracny

Doporučujeme

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

103
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
71
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
64
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
39
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
37
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které souvisejí s jídlem?
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které…
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Léto jako z filmu od Poledňákové: Vyrazte na místa z legendárních retro komedií

Léto jako z filmu od Poledňákové: Vyrazte na místa z legendárních retro komedií

Ženy.cz Chcete se zbavit vrásek? Tohle vám v jídelníčku zoufale chybí

Chcete se zbavit vrásek? Tohle vám v jídelníčku zoufale chybí

Blesk.cz Exmanželka bývalého milence Holomáče: Žaloba na Žilkovou!

Exmanželka bývalého milence Holomáče: Žaloba na Žilkovou!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

  • Recepty.cz
  • Ensaladilla rusa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact