• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • English muffins (Anglické žemle)
Napište svůj komentář k receptu

English muffins (Anglické žemle)

autor: Pastis
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
English muffins (Anglické žemle)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • 10 - 12 porcí
    • 10
      g sušené droždí
    • 2
      lžička cukr
    • 300
      ml voda
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce med
    • 0,50
      lžička sůl
    • 1
      kg polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
V malé misce promícháme 100 ml vlažné vody, kvasnice, cukr a lžičku mouky, aby nám kvasnice trochu vykynuly.
2
Ve velké míse uděláme těsto z vejce, medu, do kterého po trošce přidáváme mouku a vlažnou vodu. Když se všechny ingredience spojí, přidáme vykynutý kvásek a mícháme dál. Těsto má bý měkké a vláčné. (Přidejte buď více vody nebo mouky).
3
Buď dokončíme proces v míse, nebo si těsto dáme na prkénko pomoučené hrubou moukou a zpracováváme rukou asi 5 minut, až se těsto nelepí, má bublinky a je lesklé a hladké. Dáme ho do mísy na dvojitý obsah (hodně nakyne!), přikryjeme útěrkou a dáme na teplé místo. Já ho dávám do trouby, kterou jsem 2 minuty předehřála na 50 °C. Necháme hodinu kynout, až se těsto zdvojnásobí.
4
Položíme na pomoučené prkénko a vyválíme plát 1,5 cm vysoký. Z něho vykrajujeme kolečka (používám čistou konservu od tuňáka) asi 8 cm v průměru. Ty klademe na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech 2 cm od sebe.
5
Vršek pomažeme máslem a posypeme troškou hrubé mouky a necháme ještě 5 minut odpočinout. Pečeme v předehřáté troubě 12 min. při 175 °C, pak obrátíme, znovu pomažeme máslem a posypeme moukou a dopékáme 15 minut. Poslední 2 minuty zvýšíme teplotu na 250 °C, aby housky nahoře zhnědly.
6
Je to spousta práce, ale výsledek je báječné lehké pečivo plné vzduchových bublin, které chutná jak na slano (s uzeninou, rajčetem, pomazánkou) tak i sladké (marmeláda, med) a dá se použít i jako houska na hamburgery. Muffins se dají uchovávat v mrazáku a před použitím je dobré je podélně naříznout a otoustovat, budou nádherně křupavé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné žitné chlebánky (žemle)

Plněné žitné chlebánky (žemle)

Obložené žemle

Obložené žemle

Avokádové muffins

Avokádové muffins

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tonca | 20. 12. 2010 17:33

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • Pastis Petite | 23. 11. 2006 16:26

    V podstatě máte pravdu, ale originální americký recept se jmenuje "English muffins" snad proto, že pečivo má i takový tvar a komerčně se vyrábí ve formičkách. Děkuji za upozornění.

  • markeet | 22. 11. 2006 14:25

    podle receptu se jedna spise o "buns", ne "muffins".

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Med Polohrubá mouka Sůl Sušené droždí Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová bábovka IV.

Tvarohová bábovka IV.

Bábovka s kysanou smetanou

Bábovka s kysanou smetanou

Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Beránek ze šlehačky

Beránek ze šlehačky

Pivní výpečky s bramborovými noky

Pivní výpečky s bramborovými noky

Krémová kukuřičná polévka

Krémová kukuřičná polévka

Hovězí vývar

Hovězí vývar

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

16
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
14
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
9
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
9
Pomerančová limonáda s granátovým jablkem
Pomerančová limonáda s…
9
Křehký dort s revení
Křehký dort s revení

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku  zničila vojna!

Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku zničila vojna!

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Nečekaná dohra Naked Attraction: Okamžitý konec po odhalení „tajné činnosti“

Nečekaná dohra Naked Attraction: Okamžitý konec po odhalení „tajné činnosti“

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Elixír mládí
Elixír mládí
Ementálská pomazánka
Ementálská pomazánka
Empanadas
Empanadas
Eňo ňuňo dort
Eňo ňuňo dort
Erdäpfelkas
Erdäpfelkas
Esíčka
Esíčka
  • Recepty.cz
  • English muffins (Anglické žemle)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact