• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • English muffins (Anglické žemle)
Napište svůj komentář k receptu

English muffins (Anglické žemle)

autor: Pastis
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
English muffins (Anglické žemle)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • 10 - 12 porcí
    • 10
      g sušené droždí
    • 2
      lžička cukr
    • 300
      ml voda
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce med
    • 0,50
      lžička sůl
    • 1
      kg polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
V malé misce promícháme 100 ml vlažné vody, kvasnice, cukr a lžičku mouky, aby nám kvasnice trochu vykynuly.
2
Ve velké míse uděláme těsto z vejce, medu, do kterého po trošce přidáváme mouku a vlažnou vodu. Když se všechny ingredience spojí, přidáme vykynutý kvásek a mícháme dál. Těsto má bý měkké a vláčné. (Přidejte buď více vody nebo mouky).
3
Buď dokončíme proces v míse, nebo si těsto dáme na prkénko pomoučené hrubou moukou a zpracováváme rukou asi 5 minut, až se těsto nelepí, má bublinky a je lesklé a hladké. Dáme ho do mísy na dvojitý obsah (hodně nakyne!), přikryjeme útěrkou a dáme na teplé místo. Já ho dávám do trouby, kterou jsem 2 minuty předehřála na 50 °C. Necháme hodinu kynout, až se těsto zdvojnásobí.
4
Položíme na pomoučené prkénko a vyválíme plát 1,5 cm vysoký. Z něho vykrajujeme kolečka (používám čistou konservu od tuňáka) asi 8 cm v průměru. Ty klademe na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech 2 cm od sebe.
5
Vršek pomažeme máslem a posypeme troškou hrubé mouky a necháme ještě 5 minut odpočinout. Pečeme v předehřáté troubě 12 min. při 175 °C, pak obrátíme, znovu pomažeme máslem a posypeme moukou a dopékáme 15 minut. Poslední 2 minuty zvýšíme teplotu na 250 °C, aby housky nahoře zhnědly.
6
Je to spousta práce, ale výsledek je báječné lehké pečivo plné vzduchových bublin, které chutná jak na slano (s uzeninou, rajčetem, pomazánkou) tak i sladké (marmeláda, med) a dá se použít i jako houska na hamburgery. Muffins se dají uchovávat v mrazáku a před použitím je dobré je podélně naříznout a otoustovat, budou nádherně křupavé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné žitné chlebánky (žemle)

Plněné žitné chlebánky (žemle)

Obložené žemle

Obložené žemle

Avokádové muffins

Avokádové muffins

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tonca | 20. 12. 2010 17:33

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • Pastis Petite | 23. 11. 2006 16:26

    V podstatě máte pravdu, ale originální americký recept se jmenuje "English muffins" snad proto, že pečivo má i takový tvar a komerčně se vyrábí ve formičkách. Děkuji za upozornění.

  • markeet | 22. 11. 2006 14:25

    podle receptu se jedna spise o "buns", ne "muffins".

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Med Polohrubá mouka Sůl Sušené droždí Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná bageta

Plněná bageta

Boršč

Boršč

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Bábovka olejová

Bábovka olejová

Vánočka od babičky

Vánočka od babičky

Rohlíčky s nugátovou náplní

Rohlíčky s nugátovou náplní

Salát z rukoly s lososem

Salát z rukoly s lososem

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Sýrovo-šunková pomazánka

Sýrovo-šunková pomazánka

Doporučujeme

30 minut
Kořeněná rýže s tuňákem

Kořeněná rýže s tuňákem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

71
Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
Bublanina, která dlouho…
68
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…
53
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
49
Francouzské toasty s červeným ovocem
Francouzské toasty s…
38
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Elixír mládí
Elixír mládí
Ementálská pomazánka
Ementálská pomazánka
Empanadas
Empanadas
Eňo ňuňo dort
Eňo ňuňo dort
Erdäpfelkas
Erdäpfelkas
Esíčka
Esíčka
  • Recepty.cz
  • English muffins (Anglické žemle)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact