• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • English muffins (Anglické žemle)
Napište svůj komentář k receptu

English muffins (Anglické žemle)

autor: Pastis
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
English muffins (Anglické žemle)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • 10 - 12 porcí
    • 10
      g sušené droždí
    • 2
      lžička cukr
    • 300
      ml voda
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce med
    • 0,50
      lžička sůl
    • 1
      kg polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
V malé misce promícháme 100 ml vlažné vody, kvasnice, cukr a lžičku mouky, aby nám kvasnice trochu vykynuly.
2
Ve velké míse uděláme těsto z vejce, medu, do kterého po trošce přidáváme mouku a vlažnou vodu. Když se všechny ingredience spojí, přidáme vykynutý kvásek a mícháme dál. Těsto má bý měkké a vláčné. (Přidejte buď více vody nebo mouky).
3
Buď dokončíme proces v míse, nebo si těsto dáme na prkénko pomoučené hrubou moukou a zpracováváme rukou asi 5 minut, až se těsto nelepí, má bublinky a je lesklé a hladké. Dáme ho do mísy na dvojitý obsah (hodně nakyne!), přikryjeme útěrkou a dáme na teplé místo. Já ho dávám do trouby, kterou jsem 2 minuty předehřála na 50 °C. Necháme hodinu kynout, až se těsto zdvojnásobí.
4
Položíme na pomoučené prkénko a vyválíme plát 1,5 cm vysoký. Z něho vykrajujeme kolečka (používám čistou konservu od tuňáka) asi 8 cm v průměru. Ty klademe na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech 2 cm od sebe.
5
Vršek pomažeme máslem a posypeme troškou hrubé mouky a necháme ještě 5 minut odpočinout. Pečeme v předehřáté troubě 12 min. při 175 °C, pak obrátíme, znovu pomažeme máslem a posypeme moukou a dopékáme 15 minut. Poslední 2 minuty zvýšíme teplotu na 250 °C, aby housky nahoře zhnědly.
6
Je to spousta práce, ale výsledek je báječné lehké pečivo plné vzduchových bublin, které chutná jak na slano (s uzeninou, rajčetem, pomazánkou) tak i sladké (marmeláda, med) a dá se použít i jako houska na hamburgery. Muffins se dají uchovávat v mrazáku a před použitím je dobré je podélně naříznout a otoustovat, budou nádherně křupavé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné žitné chlebánky (žemle)

Plněné žitné chlebánky (žemle)

Obložené žemle

Obložené žemle

Avokádové muffins

Avokádové muffins

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tonca | 20. 12. 2010 17:33

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • Pastis Petite | 23. 11. 2006 16:26

    V podstatě máte pravdu, ale originální americký recept se jmenuje "English muffins" snad proto, že pečivo má i takový tvar a komerčně se vyrábí ve formičkách. Děkuji za upozornění.

  • markeet | 22. 11. 2006 14:25

    podle receptu se jedna spise o "buns", ne "muffins".

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Med Polohrubá mouka Sůl Sušené droždí Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Babiččina postelová rýže

Babiččina postelová rýže

Kuře v sáčku

Kuře v sáčku

Kokosové vánoční cukroví

Kokosové vánoční cukroví

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Řízky z hlívy

Řízky z hlívy

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

153
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
119
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
28
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
28
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Výstup herečky Vacvalové na K2: Padající kameny a chybějící kyslík!

Výstup herečky Vacvalové na K2: Padající kameny a chybějící kyslík!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Elixír mládí
Elixír mládí
Ementálská pomazánka
Ementálská pomazánka
Empanadas
Empanadas
Eňo ňuňo dort
Eňo ňuňo dort
Erdäpfelkas
Erdäpfelkas
Esíčka
Esíčka
  • Recepty.cz
  • English muffins (Anglické žemle)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact