• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • English muffins (Anglické žemle)
Napište svůj komentář k receptu

English muffins (Anglické žemle)

autor: Pastis
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
English muffins (Anglické žemle)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • 10 - 12 porcí
    • 10
      g sušené droždí
    • 2
      lžička cukr
    • 300
      ml voda
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce med
    • 0,50
      lžička sůl
    • 1
      kg polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
V malé misce promícháme 100 ml vlažné vody, kvasnice, cukr a lžičku mouky, aby nám kvasnice trochu vykynuly.
2
Ve velké míse uděláme těsto z vejce, medu, do kterého po trošce přidáváme mouku a vlažnou vodu. Když se všechny ingredience spojí, přidáme vykynutý kvásek a mícháme dál. Těsto má bý měkké a vláčné. (Přidejte buď více vody nebo mouky).
3
Buď dokončíme proces v míse, nebo si těsto dáme na prkénko pomoučené hrubou moukou a zpracováváme rukou asi 5 minut, až se těsto nelepí, má bublinky a je lesklé a hladké. Dáme ho do mísy na dvojitý obsah (hodně nakyne!), přikryjeme útěrkou a dáme na teplé místo. Já ho dávám do trouby, kterou jsem 2 minuty předehřála na 50 °C. Necháme hodinu kynout, až se těsto zdvojnásobí.
4
Položíme na pomoučené prkénko a vyválíme plát 1,5 cm vysoký. Z něho vykrajujeme kolečka (používám čistou konservu od tuňáka) asi 8 cm v průměru. Ty klademe na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech 2 cm od sebe.
5
Vršek pomažeme máslem a posypeme troškou hrubé mouky a necháme ještě 5 minut odpočinout. Pečeme v předehřáté troubě 12 min. při 175 °C, pak obrátíme, znovu pomažeme máslem a posypeme moukou a dopékáme 15 minut. Poslední 2 minuty zvýšíme teplotu na 250 °C, aby housky nahoře zhnědly.
6
Je to spousta práce, ale výsledek je báječné lehké pečivo plné vzduchových bublin, které chutná jak na slano (s uzeninou, rajčetem, pomazánkou) tak i sladké (marmeláda, med) a dá se použít i jako houska na hamburgery. Muffins se dají uchovávat v mrazáku a před použitím je dobré je podélně naříznout a otoustovat, budou nádherně křupavé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné žitné chlebánky (žemle)

Plněné žitné chlebánky (žemle)

Obložené žemle

Obložené žemle

Avokádové muffins

Avokádové muffins

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tonca | 20. 12. 2010 17:33

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • Pastis Petite | 23. 11. 2006 16:26

    V podstatě máte pravdu, ale originální americký recept se jmenuje "English muffins" snad proto, že pečivo má i takový tvar a komerčně se vyrábí ve formičkách. Děkuji za upozornění.

  • markeet | 22. 11. 2006 14:25

    podle receptu se jedna spise o "buns", ne "muffins".

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Med Polohrubá mouka Sůl Sušené droždí Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná sekaná pečeně

Plněná sekaná pečeně

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Musaka z cuket

Musaka z cuket

Ovocný dort

Ovocný dort

Sojčí těstovinový salát

Sojčí těstovinový salát

Černé trubičky

Černé trubičky

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Čočkový salát s hořčicí

Čočkový salát s hořčicí

Pórková polévka se slaninou I.

Pórková polévka se slaninou I.

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

330
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
330
Drobenkový kakaový koláč s tvarohem
Drobenkový kakaový koláč…
163
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
50
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
22
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou

Zajímavé články

Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Syn Myslivcové Derian slavil 2. narozeniny: Opulentní mejdan na zámku! Ex koupil velký dárek

Syn Myslivcové Derian slavil 2. narozeniny: Opulentní mejdan na zámku! Ex koupil velký dárek

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Elixír mládí
Elixír mládí
Ementálská pomazánka
Ementálská pomazánka
Empanadas
Empanadas
Eňo ňuňo dort
Eňo ňuňo dort
Erdäpfelkas
Erdäpfelkas
Esíčka
Esíčka
  • Recepty.cz
  • English muffins (Anglické žemle)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact