• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ementálská pečeně II.
Napište svůj komentář k receptu

Ementálská pečeně II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ementálská pečeně II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vepřové maso (Nebo kotlety)
    • 200
      g ementál
    • sůl
    • 0,50
      l smetana
    • 1
      ks červená paprika Pálivá

Postup přípravy receptu

1
Vykostěné kotlety naklepeme, po obou stranách osolíme a okořeníme sladkou i pálivou paprikou. Důkladně. Plátky masa musí být po obou stranách červené. Pak je vložíme do pekáče -nevymaštěného - a to tak, aby se sebe navzájem i stěn dotýkaly (část pekáče zůstane volná). Potom celou souvislou vrstvu masa posypeme nastrouhaným sýrem (není-li ementál ani čedar, smícháme napůl ustrouhaný eidam a nivu). Z uvedeného množství je to skoro na prst silná vrstva.
2
Povrch sýra opět štědře posypeme sladkou i pálivou paprikou. potom podlijeme maso celým půllitrem smetany, přičemž ho lopatou opatrně nadzvedneme, aby se tekutina dostala rovnoměrně pod všechny porce. V předehřáté troubě pečeme při střední teplotě asi 3/4 hodiny, ale už od 35. minuty průběh pečení kontrolujeme.
3
Podává se s brambory - nejlépe ve slupce vařenými a potom osmaženými na troše sádla nebo oleji. Brambory se můžou dát přímo i vedle masa (na tu část, kde zůstane volné místo), a to tak, že se dá první vrstva brambor nakrájených na plátky, osolí, okoření sladkou i pálivou paprikou, dá se druhá vrstva brambor, opět osolí a okoření sladkou i pálivou paprikou, dá se třetí vrstva, opět osolí, okoření sladkou i pálivou paprikou (kdo chce může dát i tu třetí vrstvu), povrch se posype strouhaným sýrem a podlije se smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ementálská pomazánka

Ementálská pomazánka

Vepřové pod zelím pečené - z remosky

Vepřové pod zelím pečené - z remosky

Palačinky pečené na sucho

Palačinky pečené na sucho

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Ementál Smetana Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

Kokosová roláda II.

Kokosová roláda II.

Brambory s tvarohem

Brambory s tvarohem

Svratecký guláš

Svratecký guláš

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Zeleninová česnečka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Špagety s baby špenátem, rajčátky a mozzarellou

Špagety s baby špenátem, rajčátky a…

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

35
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
34
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
33
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
27
Klasické lečo
Klasické lečo
25
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
AHA.cz Zhrzená pomsta Kuchařové! Brzobohatý šel konečně s pravdou ven

Zhrzená pomsta Kuchařové! Brzobohatý šel konečně s pravdou ven

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 2.–3. 8. 2025: Koho čekají dny plné emocí a kdo se nezastaví?

Horoskop na víkend 2.–3. 8. 2025: Koho čekají dny plné emocí a kdo se nezastaví?

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Václav Vydra: Pravda o zdraví Bouškové a natáčení Prostřena!

Václav Vydra: Pravda o zdraví Bouškové a natáčení Prostřena!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Ementálská pečeně II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact