• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ementálská pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Ementálská pečeně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ementálská pečeně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      plátek kotlety bez kosti
    • 250
      g ementál
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 1
      lžička pálivá paprika
    • 3
      lžička paprika - sladká 2-3
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Plátky kotlety lehce naklepeme a osolíme, vložíme do zapékací mísy, posypeme nahrubo strouhaným ementálem, paprikou a zalijeme šlehačkou. Přiklopíme víkem a pečeme asi 45 minut zakryté, potom odkryjeme a dopečeme, až vznikne hustá sýrová omáčka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ementálská pomazánka

Ementálská pomazánka

Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré

Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou…

Vepřové pod zelím pečené - z remosky

Vepřové pod zelím pečené - z remosky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 6. 4. 2014 21:21

    Nezkoušel někdo místo šlehačky dát tatarku?

  • Irena Klasová | 18. 7. 2007 13:33

    Zkuste vyzkoušet variantu "Ementálská pečeně II".

  • Romča | 18. 6. 2007 14:07

    Pro mě trochu bez chuti, bez zápachu (paprika to nezachrání), i když je pravda, že maso zůstalo krásně šťavnaté. Když navíc uvážím, jaká je to se šlehačkou kalorická bomba, dám příště přednost jiným receptům (např. vepřová pečeně na rozmarýnu, ta nemá chybu).

  • Irena Klasová | 20. 6. 2006 13:26

    Doma to pečeme volně na plechu, nepřiklápíme víkem a pečeme to asi 45 minut.

  • Jana Dvořáková | 19. 6. 2006 14:23

    Při pečení se mně srazil sýr a omáčka byla hrudkovitá. Ví někdo, co jsem udělala špatně?Díky.

  • Irena Klasová | 12. 6. 2006 12:22

    My ještě dáváme na kotletu šunku, pak sýr, papriku a šlehačku. Pečeme to současně s brambory nakrájenými na plátky asi ve třech vrstvách, každou vrstvu osolíme, posypeme paprikou, poslední vrstvu posypeme strouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou.Z ementálské pečeně nikdy nic nezbyde, obzvláště pak z brambor.

  • Jana Kutačová | 12. 6. 2006 09:06

    No,to bude 100% dobré...:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ementál Kotlety Pálivá paprika Paprika - sladká Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Lívanečky s jablky

Lívanečky s jablky

Pudinková buchta rychlá a slabá

Pudinková buchta rychlá a slabá

Čínská rýže

Čínská rýže

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Pikantní kuřecí nudličky

Pikantní kuřecí nudličky

Houbové rizoto se sýrem

Houbové rizoto se sýrem

Smažák bez prskání - sýrové placičky

Smažák bez prskání - sýrové placičky

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi a koprem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi…

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

Poslední sledované recepty

382
Jogurtová zálivka s česnekem a kari
Jogurtová zálivka s…
94
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
37
Špagety s rukolou,sušenými rajčaty,italskou šunkou posypané parmazánem
Špagety s rukolou…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou
Tagliatelle se špenátem…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Ementálská pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact