• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Eliščina rýže
Napište svůj komentář k receptu

Eliščina rýže

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Eliščina rýže
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek rýže Undle Bens
    • 0,25
      kostka masox
    • 1
      hrnek voda
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Do nízkého hrnce dám 1-2 lžíce oleje, lehce olej ohřeji, vložím do něj 1/4 l kostky bujónu a rozmačkám ho vidličkou. Když je bujón horký, což trvá pár vteřin, vsypu 1 velký hrnek rýže a 1 1/2 hrnku horké vody. Zamíchám, přiklopím pokličkou a dám termostat na maximum.
2
Počkám chvilku (asi 3 minuty), až se začne rýže opravdu vařit. Odklopím, zamíchám a znovu přiklopím a hořák vypnu. Nechám stát hrnec na horkém vypnutém vařiči. Bez odklopení a míchání 22 minut.
3
Je vynikající a nelepí se.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Barevná rýže I.

Barevná rýže I.

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

Barevná rýže II.

Barevná rýže II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • amater | 23. 6. 2014 21:44

    tak jsem si to dnes uvaril a nic moc to nebylo, zjistil jsem ze je to jeste potreba osolit...:-(

  • bailey button ugg boots uk | 20. 9. 2013 20:09

    Yes, your are right, this is self defense and it needs to be strong and hard. 270 millions people are dead because of Jihad, we cannot act like this is not an immediate threat to our lives. Take action now and stop Dhimmitude on our campuses and in our nation. bailey button ugg boots uk http://www.sentiment-productions.co.uk

  • jindrich | 12. 6. 2013 17:39

    Správně uvařená kvalitní rýže se má právě lepit (jinak by se nedala jíst hůlkama). Rýže prodávaná pod značkou Uncle Bens (v Čechách asi hodně oblíbená pro výše zmíněnou nelepivot), snad ani není rýže. V Asii by ji použili tak maximálně ke krmení pr--at...

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 4. 8. 2012 13:27

    Rychlá, chutná, bezproblémová na přípravu.

  • Alena Krejčíková | 23. 6. 2011 08:46

    Rýže v mikrovlnce. Image: Rýže -2hrnky olej- 2lžíce sůl 1/2 cibule kmín- hrsku Postup: Do hrnce co pižívám do mikrovlnky Dám rýži.kterou properu.sůl, kmín, cibuli a olej . Vše se promíchá a zaleje se vodou a to 11/2 hrnku. Dá se to vařit na 10 minut a během vaření se to může promíchat. Po 10 min. se to nechá v mikrovlnce dalších 10 min. Rýže se nelepí a je sypká.

  • Aleš | 1. 4. 2007 11:51

    Já dám na jeden hrnek 1 1/2 hrnku vody,malou cibul olej,řebiček, sůl,nechám vyvařit a pod pokličkou nechám 20min dojít

  • Anonym | 8. 12. 2006 11:33

    Já ještě přidávám trochu kari a zamíchám nasekanou zelenou petrželku

  • jarka | 13. 10. 2005 20:31

    takhle vařím ryži normálně,jen bez toho oleje..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Masox Olej Rýže Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zmrzlinový pohár

Vynikající zmrzlinový pohár

Špenátové palačinky zapečené

Špenátové palačinky zapečené

Rychlý dort z listového těsta

Rychlý dort z listového těsta

Šklebíci z listového těsta

Šklebíci z listového těsta

Scones

Scones

Panna Cotta s pomeranči

Panna Cotta s pomeranči

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

Zelná polévka IV.

Zelná polévka IV.

Banánové Margot řezy

Banánové Margot řezy

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

105
Dýňová tortila
Dýňová tortila
79
Máslové řízky
Máslové řízky
62
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
53
Mexický hrnec s rýží
Mexický hrnec s rýží
38
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…

Zajímavé články

Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Eishu
Eishu
Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
Eklérky s černým rybízem a ruby…
El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas
El Paso Kořenící směs na fajitas…
Elixír mládí
Elixír mládí
Ementálská pomazánka
Ementálská pomazánka
Empanadas
Empanadas
  • Recepty.cz
  • Eliščina rýže
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact