• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Editin podmáslový chléb s mandlemi
Napište svůj komentář k receptu

Editin podmáslový chléb s mandlemi

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Editin podmáslový chléb s mandlemi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg hladká mouka
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžička kmín
    • 30
      g droždí
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      dl voda
    • 2
      dl podmáslí
    • 1
      ks brambory menší syrová - nadrobno nastrouhaná
    • cukr
    • mandle

Postup přípravy receptu

1
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je těsto pořádně prohníst. Necháme dvakrát vykynout. Po druhém vykynutí vytvoříme bochánek, dáme na plech (na pečící papír nebo vrstvičku hladké mouky) a necháme znovu kynout, tentokrát jen 20 min. Potřeme žloutkem a dáme do trouby předehřáté na 250 °C. Na tuto teplotu pečeme 20 min., poté ubereme na 150 °C a pečeme ještě 15 min.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Špaldový podmáslový chléb vynikající

Špaldový podmáslový chléb vynikající

Podmáslový chléb - moc dobrý

Podmáslový chléb - moc dobrý

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martha | 24. 2. 2019 18:47

    Upekla jsem. Překvapilo mě, jak je těsto lepivé, ale výsledek stál za to.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 2. 1. 2014 17:15

    Chleba nám moc chutnal, dávám za jedna. Ale určitě bych ocenila podrobnější recept - na kvásek (opravdu jen voda s cukrem?), na dvojité vykynutí... musela jsem hodně spolupracovat s googlem.

  • Petra O. | 30. 3. 2009 14:42

    Tak jsem včera pekla a byla jsem příjemně překvapená, chlebík pěkně nakynul, pěkně se upekl a byl moc dobrej. Jen jsem v rámci zdravé výživy dala 200 gramů celozrnné a 300 hladké mohky a posypala sezamem. Děkuju za dobrý recept!

  • ilis ilis | 6. 3. 2009 11:10

    Vyzkouším a poté dám vědět,jestli se povedl a měl úspěch...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cukr Droždí Hladká mouka Kmín Mandle Ocet Podmáslí Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený králík

Smažený králík

Bílkový chlebíček II.

Bílkový chlebíček II.

Sumeček

Sumeček

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Ovocný koktejl

Ovocný koktejl

Jogurtová krkovička zapečená s bramborem

Jogurtová krkovička zapečená s…

"POLÁRKA"  vanilkové řezy

"POLÁRKA" vanilkové řezy

Králíček na smetaně a hořčici

Králíček na smetaně a hořčici

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

98
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Švestková povidla
Švestková povidla
21
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
21
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Dýňový salát z máslové dýně
Dýňový salát z máslové dýně
Džem z rakytníku
Džem z rakytníku
Džuveč II.
Džuveč II.
Echeloní
Echeloní
Eierlikörpunsch
Eierlikörpunsch
Eintopf s červenou řepou
Eintopf s červenou řepou
  • Recepty.cz
  • Editin podmáslový chléb s mandlemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact