• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Džuveč podle dědy
Napište svůj komentář k receptu

Džuveč podle dědy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Džuveč podle dědy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      plátek vepřová krkovice
    • 800
      g brambory
    • 3
      ks rýže 2-3 pytlíčky
    • 2
      sklenice zeleninové lečo větší
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vložíme je do pekáče. Přidáme propláchnutou rýži a obě sklenice leča. Řádně osolíme a přidáme 3 lžice oleje - vše promícháme. Maso naklepeme, nasolíme, opepříme a poklademe ho na směs v pekáči. Dolejeme vodou až po okraj.
2
Dáme do vyhřáté trouby (200 °C) a dle množství pečeme tak, aby bylo vše měkké a maso propečené - cca 1 hod., voda se musí vyvařit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Džuveč II.

Džuveč II.

Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society

Sekaná z biochovu podle The Real Meat…

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anna | 4. 6. 2013 20:44

    Džuveč je balkánský pokrm. Tam rádi kombinují rýži s brambory, masem a další zeleninou. Tato kombinace mi připadne naprosto skvělá. Ale když je někdo zatvrzele knedlíko - omáčko - gulášový, má jednoduše smůlu.

  • Olga | 5. 1. 2006 19:55

    K tomuto receptu nemůžu říct nic pozitivního, bohužel. Manžel šel do práce raději hladový. Nechápu proč se ještě k bramborám dává rýže.

  • Lukáš Kubálek | 22. 12. 2005 12:50

    U nás se to jí taky na kila :-) Většinou se odháníme od pekáčku. Ohledně leča - dává ten nakyslý základ - pak se do toho jinak může dát jakékoliv. V létě je ideální dávat přímo čerstvou zeleninu (papriky, rajčata...)

  • Martina Smejkalová | 13. 11. 2005 20:45

    V sobotu jsem tento džuveč uvařila a rodina byla velice spokojená, maso jsem ale nakrájela na malé kousky, a protože jsem neměla druhou sklenici leča, dala jsem obyčejné doma vyráběné lečo s cuketou. Bylo to moc dobré a bylo toho hodně - to je něco pro naši rodinu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Pepř mletý Rostlinný olej Rýže Sůl Vepřová krkovice Zeleninové lečo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a s brokolicí

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a…

Bramborové pagáče

Bramborové pagáče

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

Kakaová bábovka

Kakaová bábovka

Tetino maso

Tetino maso

Veganský banánový koláč

Veganský banánový koláč

Pizza se sýrem

Pizza se sýrem

Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

Hovězí guláš s domácím Bavorským…

Kuřecí zapečené s rajčaty a mozzarellou

Kuřecí zapečené s rajčaty a…

Doporučujeme

15 minut
Omeleta s cibulí a pórkem

Omeleta s cibulí a pórkem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

37
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
26
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Griliášový krém
Griliášový krém
12
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
AHA.cz Pohřeb Hezuckého (†55): Co prozradilo parte a vrátí se Mareš?

Pohřeb Hezuckého (†55): Co prozradilo parte a vrátí se Mareš?

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Blesk pro ženy Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Kvůli čínské medicíně šlo Mesarošové o život: Při akupunktuře jí propíchli plíci!

Kvůli čínské medicíně šlo Mesarošové o život: Při akupunktuře jí propíchli plíci!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

  • Recepty.cz
  • Džuveč podle dědy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact