• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Dýňový prívarok
Napište svůj komentář k receptu

Dýňový prívarok

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňový prívarok
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks dýně
    • kopr
    • sůl
    • mléko
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • cukr
    • ocet
    • 1
      ks cibule
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Dýni nastrouháme na hrubší a dellší nudličky (na speciálním struhadle). Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme dýni, kopr, osolíme, trošku podlejeme vodou a 10 min. podusíme. Dýně se nesmí rozvařit, nudličky musí zůstat celé. Zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a trošku povaříme. Odstavíme, ochutíme cukrem a octem na sladkokyselo.
2
Podáváme s brambory a volským okem, klobáskou na cibulce a paprice nebo kouskem masa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Fazolový prívarok

Fazolový prívarok

Fazolkový prívarok

Fazolkový prívarok

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 20. 7. 2007 06:47

    Jarka, máte pravdu, tekvica sa rada kazí, keď sa zavarí. Ja si tekvicu mrazím, nastrúhanú na prívarok, ale aj na kocky narezanú, tú používam na tekvicový guláš a pod. Škoda, že tekvica je u nás dosť nedocenená zelenina.

  • Anonym | 19. 7. 2007 22:20

    Tento recepis mě bude strašit jako těžká noční můra.

  • Jarka z Bratislavy | 19. 7. 2007 21:56

    Je to vynikajúce ľahké letné jedlo. Aby sme mohli tekvicový prívarok variť aj zime, musíme si tekvicu zavariť. Vždy sa mi pokazila, ale až som konečne dostala od jednej Maďarky recept, tekvica sa nekazí, v pohároch vydrží aj niekoľko rokov.Ako na to?Očistenú tekvicu nastrúhame (ja strojom) na mrkvovom strúhadle - teda nahrubo, zalejeme dostatkom studenej vody a necháme 2 hodiny stáť. Potom tekvicu precedíme a dáme ešte do studenej vody na jednu hodinu. Precedíme, prepláchneme a naložíme do 7 dl Omnia pohárov, voľnejšie. Do každého pohára vlejeme 1 lyžicu octu a dolejeme vodou. Zaviečkujeme a sterilizujeme podobne ako inú zeleninu. Vodu nesolíme a neochucujeme (to robíme až pri varení prívarku).Po otvorení pohára obsah prepláchneme a dáme dusiť do kastróla s popraženou cibuľkou. Na rozdiel od čerstvej tekvice túto zaváranú je potrebné dusiť dlhšie. Ďalej postupujme podľa uvedeného receptu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Dušení Vaření Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Dýně Hladká mouka Kopr Mléko Ocet Olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablka v županu

Jablka v županu

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Kuřecí řízečky - marinované

Kuřecí řízečky - marinované

Francouzské palačinky

Francouzské palačinky

Zelné knedlíky

Zelné knedlíky

Bramborové housky

Bramborové housky

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

Dietní bezlepková žemlovka

Dietní bezlepková žemlovka

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
15
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
14
Kuřecí prsa se žampiony II.
Kuřecí prsa se žampiony…
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
AHA.cz Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Statečná láska Hezuckého (†55) Nikola: Takhle zvládla den plný bolesti! A dojemný vzkaz nad rakví

Statečná láska Hezuckého (†55) Nikola: Takhle zvládla den plný bolesti! A dojemný vzkaz nad rakví

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Další doporučené recepty:

Dýňový nákyp
Dýňový nákyp
Dýňový perník
Dýňový perník
Dýňový pohár s mascarpone
Dýňový pohár s mascarpone
Dýňový salát z máslové dýně
Dýňový salát z máslové dýně
Džem z rakytníku
Džem z rakytníku
Džuveč II.
Džuveč II.
  • Recepty.cz
  • Dýňový prívarok
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact