• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Dýňový prívarok
Napište svůj komentář k receptu

Dýňový prívarok

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňový prívarok
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks dýně
    • kopr
    • sůl
    • mléko
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • cukr
    • ocet
    • 1
      ks cibule
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Dýni nastrouháme na hrubší a dellší nudličky (na speciálním struhadle). Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme dýni, kopr, osolíme, trošku podlejeme vodou a 10 min. podusíme. Dýně se nesmí rozvařit, nudličky musí zůstat celé. Zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a trošku povaříme. Odstavíme, ochutíme cukrem a octem na sladkokyselo.
2
Podáváme s brambory a volským okem, klobáskou na cibulce a paprice nebo kouskem masa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Fazolový prívarok

Fazolový prívarok

Fazolkový prívarok

Fazolkový prívarok

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 20. 7. 2007 06:47

    Jarka, máte pravdu, tekvica sa rada kazí, keď sa zavarí. Ja si tekvicu mrazím, nastrúhanú na prívarok, ale aj na kocky narezanú, tú používam na tekvicový guláš a pod. Škoda, že tekvica je u nás dosť nedocenená zelenina.

  • Anonym | 19. 7. 2007 22:20

    Tento recepis mě bude strašit jako těžká noční můra.

  • Jarka z Bratislavy | 19. 7. 2007 21:56

    Je to vynikajúce ľahké letné jedlo. Aby sme mohli tekvicový prívarok variť aj zime, musíme si tekvicu zavariť. Vždy sa mi pokazila, ale až som konečne dostala od jednej Maďarky recept, tekvica sa nekazí, v pohároch vydrží aj niekoľko rokov.Ako na to?Očistenú tekvicu nastrúhame (ja strojom) na mrkvovom strúhadle - teda nahrubo, zalejeme dostatkom studenej vody a necháme 2 hodiny stáť. Potom tekvicu precedíme a dáme ešte do studenej vody na jednu hodinu. Precedíme, prepláchneme a naložíme do 7 dl Omnia pohárov, voľnejšie. Do každého pohára vlejeme 1 lyžicu octu a dolejeme vodou. Zaviečkujeme a sterilizujeme podobne ako inú zeleninu. Vodu nesolíme a neochucujeme (to robíme až pri varení prívarku).Po otvorení pohára obsah prepláchneme a dáme dusiť do kastróla s popraženou cibuľkou. Na rozdiel od čerstvej tekvice túto zaváranú je potrebné dusiť dlhšie. Ďalej postupujme podľa uvedeného receptu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Dušení Vaření Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Dýně Hladká mouka Kopr Mléko Ocet Olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené brambory s mletým masem a rajčaty

Zapečené brambory s mletým masem a…

Zelný salát s křenem

Zelný salát s křenem

Salát z kysaného zelí III.

Salát z kysaného zelí III.

Dýňové placičky

Dýňové placičky

Obložený rohlíkový koláč

Obložený rohlíkový koláč

Zapečené těstoviny s rajčaty, klobáskou a balkánem

Zapečené těstoviny s rajčaty,…

Vdolky s jablečným rozvarem

Vdolky s jablečným rozvarem

Hlíva v těstíčku

Hlíva v těstíčku

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

18
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
12
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
12
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
11
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
11
Nejjednodušší jablečný koláč
Nejjednodušší jablečný…

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Mareš o stavu Hezuckého: V pátek se rozhodne

Mareš o stavu Hezuckého: V pátek se rozhodne

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Šaty jako pomsta: Ikonické modely, které vytřely zrak záletným partnerům. Oblékly je princezna Diana i Bella Hadid

Šaty jako pomsta: Ikonické modely, které vytřely zrak záletným partnerům. Oblékly je princezna Diana i Bella Hadid

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Katy Perry vyhrála soud a...  Obere válečného veterána!

Katy Perry vyhrála soud a... Obere válečného veterána!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Dýňový nákyp
Dýňový nákyp
Dýňový perník
Dýňový perník
Dýňový pohár s mascarpone
Dýňový pohár s mascarpone
Dýňový salát z máslové dýně
Dýňový salát z máslové dýně
Džem z rakytníku
Džem z rakytníku
Džuveč II.
Džuveč II.
  • Recepty.cz
  • Dýňový prívarok
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact