• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dýňový koláč s ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Dýňový koláč s ořechy

autor: Ivana Kašparovská
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňový koláč s ořechy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g dýně Dužnina
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 400
      g cukr
    • 200
      ml rostlinný olej
    • 2
      lžička skořice Mletá
    • 150
      g vlašské ořechy Mletých
    • 0,50
      kg polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 0,50
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, vanilkový cukr, cukr, olej a skořici ušleháme do pěny. Nastrouháme dýňovou dužinu, přidáme k vaječné směsi a promícháme. Vlašské ořechy smícháme s moukou, práškem do pečiva, solí a zapracujeme do dýňové směsi. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně zapracujeme.
2
Troubu předehřejeme na 180 °C. Otevírací dortovou formu (může být i bábovková) vymažeme tukem a vysypeme moukou. Pečeme asi 50-60 min. Moučník necháme zcela vyhladnout, posypeme moučkovým cukrem a servírujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňový koláč s ořechy II.

Dýňový koláč s ořechy II.

Dýňový koláč

Dýňový koláč

Mřížkový dýňový koláč

Mřížkový dýňový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anička | 22. 11. 2012 17:21

    Dnes jsem upekla tento a malinko můj dýňový koláč. Také jsem trošku pozměnila poměr a druh surovin. Dala jsem 300 g třtinového cukru (místo bílého) a 200 g polohrubé pšeničné mouky a 200 g špaldové mouky, přidala jsem citronovou kůru a asi 4 lžíce hořkého kakaa a také o něco více ořechů. Po upečení jsem ho nechala vychladnout a pak potřela lehce meruňkovou marmeládou a posypala kokosem. Nebo se dá také polít roztopenou hořkou čokoládou....a hned také lépe vypadá. :) Je výborný! :)

  • Svatava | 1. 11. 2012 17:40

    Je výborný !!!! Stačí 250 g cukru a přidala jsem 2 lžíce medu - super !!!!! 8-)

  • evatp | 29. 10. 2011 20:18

    Včera jsem upekla a je opravdu moc dobrý. Jen jsem také lehce pozměnila poměr surovin. Dala jsem méně mouky, víc ořechů. I toho cukru jsem měla dát míň, bylo to dost sladké, alespoň vím pro příště. Ale jinak mňam!

  • Míša | 13. 10. 2011 09:59

    Tak jsem ho upekla a je vynikající. Doma nikdo dýně moc nemusí, ale koláč byl výtečný. Nikdo by neřekl, že je z dýně. I druhý den je vláčný a voňavý. Ubrala jsem jen 10 dkg cukru. Super!!! :-*

  • Lucie Vlčková | 10. 10. 2007 19:50

    Velmi dobrý, těsto má velmi tuhou konzistenci, ale výsledek je nečekaně nadýchaný. Část dýně jsem nahradila mrkví,ořechů 200 gramů, běžný prášek do pečiva jsem nahradila přírodní variantou s vinným kamenem - lze koupit v bio potravinách. Příště do těsta přidám kardamom a koláč budu podávat s mascarpone.

  • O2 | 18. 9. 2007 12:51

    Moučník jsem dělala na plech a povedl se, příště nahradím víc mouky mletými oříšky, ty tam byly výborné.

  • Lenka | 13. 6. 2007 07:59

    Obdobný koláč peču a vždy se mi do dortové formy vejde. Nejlepší je ale čerstvá dýně, kompotovaná není příliš vhodná na tento moučník.

  • Michal | 12. 6. 2007 13:07

    Ingerdience mají celkem 2000 gramů, to se do běžné dortové formy vejde dost těžko.

  • Martina Slováková | 5. 3. 2007 10:01

    Doma nám ještě zbyly nějaké kompoty a už je nikdo nechce jíst, tak jsem je použila a přesto, že u nás moučníky bez pořádné vrstvy krému nemají úspěch, tak tohle chutnalo všem.

  • Lída | 24. 2. 2007 09:19

    Měla jsem ve sklepě ještě jednu dýni a nevěděla jsem co s ní, tak jsem vyzkoušela tento koláč. Ořechy jsem ještě na pánvi bez oleje lehce osmahla, takže dostaly lepší chuť a koláč byl báječný a voňavý. Dýni jsem z části posekala na menší kousky a část nastrouhala.

  • Adéla Najmanová | 11. 11. 2006 14:27

    Tak jsem tento recept konečně vyzkoušela. Dýňový kompot jsem rozmixovala a přidala k ušlehaným vejcím. Asi to byla chyba, že jsem ten kompot rozmixovala, protože v koláči pak vůbec není cítit dýně. Přebyje ji chuť ořechů a skořice a chutná podobně jako perník.

  • Ivana Kašparovská | 7. 10. 2006 08:15

    Paní Adélo, určitě by to šlo i z dýňového kompotu, v tom případě bych ale ubrala cukru (protože buchta je dosti sladká) a kompot bych rozmačkala třeba vidličkou, aby zůstaly malé kousky dýně. Přeji hodně úspěchů při pečení.

  • Adéla Najmanová | 6. 10. 2006 16:39

    Chtělajsem se zeptat, jestli by to šlo udělat i z dýňového kompotu??? Vypadá moc lákavě, ráda bych to vyzkoušela...

  • Olina | 5. 10. 2006 17:05

    právě jsem vytáhla z trouby a voní to nádherně, pekla jsem v bábovkové formě

  • Vera | 16. 7. 2006 15:10

    Moc dobre. Davam do oblibenych.

  • Alena Tarabová | 14. 7. 2006 12:29

    Vypadá to zajímavě, z dýně jsem zatím zkusila jen džem 1/2 na 1/2 s pomerančovou šťávou, ale ješte jsem z ní nepekla. Asi vyzkousím, docela dobrý nápad.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dýně Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Sůl Vanilkový cukr Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Medailonky s brokolicí a nivou

Medailonky s brokolicí a nivou

Zapečené špagety II.

Zapečené špagety II.

Zapečená brokolice s těstovinami

Zapečená brokolice s těstovinami

Pikantní fazole

Pikantní fazole

Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně

Prokládané brambory s cuketou -…

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Šlehačkový koláč s rebarborou

Šlehačkový koláč s rebarborou

Kabirův pečený česnek Čeněk

Kabirův pečený česnek Čeněk

Blesková "svíčková" z kuřecích prsou

Blesková "svíčková" z kuřecích prsou

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

172
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
144
Jemnický řízek v bramboráku
Jemnický řízek v…
107
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
89
Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka
86
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Dýňový koláč s ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact