• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dýňový koláč (Pan di zucca)
Napište svůj komentář k receptu

Dýňový koláč (Pan di zucca)

autor: tomasek
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňový koláč (Pan di zucca)
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 350
      g hladká mouka
    • 600
      g dýňová dužina očištěná
    • 250
      g cukr krupice
    • 100
      g rozinky namočené
    • 2
      ks vejce
    • 3
      g skořice - mletá
    • 50
      g máslo
    • 5
      ks hřebíček mletý
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • sůl
    • moučkový cukr
    • 3
      lžíce panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Recept jsem okoukal od Itala Emanuela Ridiho, takže veškeré pochvaly jdou na jeho adresu. Vyzkoušel jsem jej, byl výborný, skvěle se hodil na podzimní večery k čaji, takže jsem se rozhodl dát jej sem.
2
Dýni zbavenou semínek nejprve nakrájíme na tenké plátky (asi 1 cm široké) a vyložíme na máslem vytřený plech, poté necháme opékat v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 min. Po opečení bude dýně měkká a rozmixujeme ji (popř. ručně rozdrtíme - pro ty, co nemají mixér, tak jako já). Nemusí to být úplně na kaši, mě osobně docela vyhovovalo, když tam zůstaly malé kousky dýně.
3
Mezitím si rozdrtíme/rozemeleme hřebíček na prášek a dáme namočit rozinky do horké vody. Vedle toho si vyšleháme vejce s cukrem a olejem, následně přidáme namočené změklé rozinky a rozmixovanou dýni. Rozdrcené koření smícháme s moukou, přidáme špetku soli a promícháme s dýňovou směsí dohromady. Je-li těsto velmi hutné a nejde promíchat, je možné přidat mléko (opatrně po jednotlivých lžících - těsto by mělo zůstat poměrně husté).
4
Formu (na dort, na bábovku, na cokoliv, co se nám líbí) vymažeme máslem a vysypeme moukou, nalijeme hmotu, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C zhruba 1 hod. Po upečení můžeme posypat moučkovým cukrem, ale mě to chutnalo spíše bez něj. Svým kořením (hřebíček, skořice) se velmi hodí k nějakému dobrému černému čaji. Dobrou chuť a hodně štěstí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček

Pan di spezie - sladký kořeněný…

Pan bagnat

Pan bagnat

Dýňový koláč

Dýňový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Franta | 31. 8. 2016 13:22

    Je to moc dobrý. Konzistencí je to trochu podobné štole (kterou miluju). Dal jsem tam 200g cukru a bylo to akorát.

  • Zdena Konečná
    Zdena Konečná | 8. 11. 2013 09:38

    Koláč je na můj vkus hodně sladký a těžký a ani moc nevyběhl. Prášek do pečení uvedený je, chybí jen v postupu a kdyby se dal celý asi by vyběhl víc. Možná záleží na i typu dýně, ale potom už pátrat nebudu.

  • hweirova | 1. 9. 2013 21:35

    Výborný koláč, k černému čaji se opravdu moc hodí - ale chutná i bez čaje ;-) Pro všechny, kteří vaří dle postupu v receptu - nezapomeňte na prášek do pečiva, není v přípravě uveden. Děkuji autorovi za vložení receptu a dávám 1! :-)

  • funchal | 28. 10. 2012 15:22

    Postupovala jsem podle receptu a chutnal mně i dětem, koření navíc jsem nedávala, ale k dýni mi též sedí kardamom, příště zkusím. Opravdu vláčný dezert, připomíná perník, ale není to perník, já perník nemusím, toto je báječné, doporučuji.

  • milanbarta | 15. 10. 2011 14:56

    Trochu se mi ten koláč srazil a ani chuťově mě moc nezaujal. Koření jsem použil jako do perníku.

  • Marka | 8. 9. 2011 19:27

    Já do tohoto výborného moučníku přidávám ještě mletý kardamom. Ridi ho myslím v receptu uváděl. Voní a chutná to báječně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Listopad Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Dýňová dužina Hladká mouka Hřebíček mletý Máslo Moučkový cukr Panenský olivový olej Prášek do pečiva Rozinky Skořice - mletá Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karbanátky z tofu

Karbanátky z tofu

Ďábelská směs na topinky

Ďábelská směs na topinky

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Těstoviny zapečené s květákem a slaninou

Těstoviny zapečené s květákem a…

Sojové maso se zeleninou

Sojové maso se zeleninou

Pečené brambory se zeleninou

Pečené brambory se zeleninou

Makovník, Makovec

Makovník, Makovec

Dip z červené řepy

Dip z červené řepy

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový…

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

88
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
84
Dýňová omáčka s mletým masem
Dýňová omáčka s mletým…
61
Pizza se špenátem, slaninou a vejcem
Pizza se špenátem,…
36
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
35
Jogurtová zálivka s česnekem a kari
Jogurtová zálivka s…

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Deník Aha! 16.8.2025

Deník Aha! 16.8.2025

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Dýňový chlebíček
Dýňový chlebíček
Dýňový chlebíček z pižmové dýně
Dýňový chlebíček z pižmové dýně
Dýňový koláč
Dýňový koláč
Dýňový koláč famózní
Dýňový koláč famózní
Dýňový koláč s kandovaným nebo sušeným ovocem
Dýňový koláč s kandovaným nebo sušeným…
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra
Dýňový koláč s krémem ze smetanového…
  • Recepty.cz
  • Dýňový koláč (Pan di zucca)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact