• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Dýňový džus
Napište svůj komentář k receptu

Dýňový džus

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 167
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňový džus
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg dýně oloupaná
    • 2,50
      l voda
    • 1,20
      kg cukr
    • 1
      lžíce kyselina citronová
    • 2
      ks citron chemicky neošetřené
  • Narozředění
    • 10
      l voda převařená a zchladlá

Postup přípravy receptu

1
Na kostičky nakrájenou dýni zasypeme cukrem a kyselinou, zalijeme vodou a necháme 24 hodin stát. Pak přidáme omyté a na plátky nakrájené citrony bez peciček a uvaříme vše doměkka. Necháme zchladnout a rozmixujeme. V tomto stavu můžeme zasterilovat ve sklenicích o obsahu 0,7 l a pak ředit vodou podle potřeby. Nebo naředíme hned a zkonzumujeme co nejdříve.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Můj dýňový džus

Můj dýňový džus

Dýňový pohár s mascarpone

Dýňový pohár s mascarpone

Dýňový koláč famózní

Dýňový koláč famózní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ilona | 24. 11. 2014 18:44

    Mě se nepovedl udělala jsem džus podle receptu, rozmixovala jsem ho a mám z toho kaši.Vůbec se mi to nezdá

  • Kája | 10. 11. 2014 21:38

    dnes jsem džus dodělala, je vynikající :-) zítra ho budu sterilizovat... díky za recept

  • Lenka | 16. 10. 2014 14:33

    ...jdu na to...uvidím co z toho vyleze ...a jak to bude doma chutnat :-$ O:-) :-D

  • Dana | 7. 10. 2014 17:35

    dělám často džus z dýně,ale nikdy jsem ho necedila...pěkně po rozmixování jsme ho vypili :-)

  • Maruška | 30. 9. 2014 20:07

    .....právě dělám džusík....vše nakrájeno a zalito... zítra budu vařit....jen nevím jestli mám cedit,ale myslím že asi ano ;-)

  • Petra | 28. 9. 2014 13:04

    Můžete mi někdo trošku poradit... Ten džus se cedí? A zda citrony rozmixujete společně s dýní?? Děkuji :-) ;-)

  • Hana | 5. 9. 2014 20:44

    https://www.caro.cz

  • Aneta | 15. 11. 2013 12:34

    dneska se chystám že tu potvoru velkou kuchnu :-D a začnu dělat džusíka tak snad bude dobroučky :)

  • f | 24. 10. 2013 18:37

    :-P ;-) :-D

  • tajny mstitel | 1. 11. 2012 14:11

    dynovy džus je velmi uzasny :-) :-( :-D :-[ :-\ =-O 8-) :-$ O:-) :-! :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

  • galina | 23. 10. 2012 15:15

    sterilovat na 80° asi 20 min.,je výborný,doporučuji,mi chutná po medu :-)

  • Jiřina | 13. 10. 2011 12:32

    Tak jsem to zkusila a džus výborný.Díky za tip ;-)

  • Aryapavel | 28. 11. 2010 16:01

    Příště zkusím jemnější sítko...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Džusy a mošty
Nápoje Džusy Vaření Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Dýně Kyselina citronová Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Řecký salát a la ENKI

Řecký salát a la ENKI

Ledový salát se smetanou

Ledový salát se smetanou

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Cottage sardinky - pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový

Kávovo-ořechový dort (korpus) -…

Fazolky s kari rýží a masovými nudličkami - rychle a chutně

Fazolky s kari rýží a masovými…

Smoothie z červené řepy

Smoothie z červené řepy

Doporučujeme

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

60 minut
Vánoční perníčky

Vánoční perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

16
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
12
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
11
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
10
Svařák
Svařák
10
Bramborovo - rybí krokety
Bramborovo - rybí krokety

Zajímavé články

Perníčky měkké hned po upečení: Tento recept budete dělat znovu a znovu
Perníčky měkké hned po upečení: Tento recept…
Dobrý svařák se nevaří! Sommelierka radí, jak ho správně připravit
Dobrý svařák se nevaří! Sommelierka radí, jak ho…
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
AHA.cz Jan Čenský vyvedl paní Columbovou: Žena, kterou skrýval 36 let

Jan Čenský vyvedl paní Columbovou: Žena, kterou skrýval 36 let

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Velký horoskop na prosinec: Kterým znamením hrozí finanční propad a kdo zažije zásadní zvrat v lásce?

Velký horoskop na prosinec: Kterým znamením hrozí finanční propad a kdo zažije zásadní zvrat v lásce?

Ženy.cz 5 let bez Instagramu. Jak se mi změnil život potom, co jsem zmáčkla „smazat účet“

5 let bez Instagramu. Jak se mi změnil život potom, co jsem zmáčkla „smazat účet“

Blesk.cz Bondova šéfka Judi Denchová: Kvůli slepotě nepoznám ani rodinu!

Bondova šéfka Judi Denchová: Kvůli slepotě nepoznám ani rodinu!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 29.–30. 11. 2025: Kdo prožije radostné dny a kdo dostane nečekanou zprávu?

Horoskop na víkend 29.–30. 11. 2025: Kdo prožije radostné dny a kdo dostane nečekanou zprávu?

  • Recepty.cz
  • Dýňový džus
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact