• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dýňové zelí - sladkokyselé
Napište svůj komentář k receptu

Dýňové zelí - sladkokyselé

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 94
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňové zelí - sladkokyselé
Dýňové zelí - sladkokyselé
Dýňové zelí - sladkokyselé
Dýňové zelí - sladkokyselé
Dýňové zelí - sladkokyselé
Dýňové zelí - sladkokyselé
Dýňové zelí - sladkokyselé
Dýňové zelí - sladkokyselé
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 600
      g dýně HOKAIDO nebo mexická..., cca 500 -
    • 1
      ks cibule
    • voda
    • sůl
    • cukr krupice
    • ocet
    • máslo nebo olej
  • dle chuti:
    • hladká mouka
    • brambory
    • smetana na vaření nebo zakysaná

Postup přípravy receptu

1
Středně velkou cibuli si pokrájíme nadrobno a na kousku másla nebo oleji ji osmažíme dosklovata.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
K cibuli přidáme hrubě nastrouhanou neloupanou, pouze od semen očištěnou a omytou dýni. Kdo chce, může dýni samozřejmě oloupat, ale není to vůbec nutné.
3
Dýni podlijeme maličko vodou, osolíme a na mírném ohni dusíme pod poklicí doměkka (nerozdusit na kaši!) pár minut, za občasného promíchání.

RADA: 5 nejlepších receptů z dýní

4
Podušenou dýni osladíme dle chuti (cca 2 lžíce, dle sladkosti dýně) a následně i okyselíme. Ocet přidáváme postupně a ochutnáváme. Každému chutná jiný stupeň sladkokyselosti, takže podle vlastní chuti.
5
Kdo má rád "zelí" krémovější, může s dýní zároveň podusit i jemně nastrouhanou menší bramboru nebo dýni ke konci zaprášit lžičkou mouky, promíchat a přilít trošičku vody. Do zelí se dá pro zjemnění také vmíchat deci smetany ke šlehání, která zelí zjemní. Vše záleží na naší chuti.

RADA: 5 nejlepších receptů z dýní

6
Podáváme všude tam, kde se hodí i klasické dušené zelí nebo dušená řepa, například pečené maso, uzené maso...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené červené zelí

Dušené červené zelí

Pečené zelí s dýní

Pečené zelí s dýní

Kedlubnové zelí dušené na špeku (slanině)

Kedlubnové zelí dušené na špeku …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Cukr krupice Dýně Hladká mouka Máslo Ocet Smetana na vaření Sůl Voda

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švýcarské fondue

Švýcarské fondue

Falešný vlašský salát

Falešný vlašský salát

Rafaelo

Rafaelo

Placičky z ovesných vloček II.

Placičky z ovesných vloček II.

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Květákový salát (nejen) s vejci

Květákový salát (nejen) s vejci

Fazole z konzervy

Fazole z konzervy

Zelný salát se zeleninou

Zelný salát se zeleninou

Pórková polévka s cizrnou

Pórková polévka s cizrnou

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

168
Fazolový salát (nejen) s kořenovou zeleninou
Fazolový salát (nejen) s…
151
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…
149
Dýňová tortila
Dýňová tortila
114
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
101
Šťouchané brambory nejen s kapustou
Šťouchané brambory nejen…

Zajímavé články

5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
AHA.cz Po Sobotovi se slehla zem! Manželka konečně kápla božskou

Po Sobotovi se slehla zem! Manželka konečně kápla božskou

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 27.–28. 9. 2025: Koho čekají dny plné dobrodružství a kdo naopak trochu zvolní?

Horoskop na víkend 27.–28. 9. 2025: Koho čekají dny plné dobrodružství a kdo naopak trochu zvolní?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Krásná dcera Richarda Müllera (64) Ema (31): Tajně se vdala ve Francii!

Krásná dcera Richarda Müllera (64) Ema (31): Tajně se vdala ve Francii!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Další doporučené recepty:

Dýňové smoothie
Dýňové smoothie
Dýňové sušenky s čokoládou
Dýňové sušenky s čokoládou
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
Dýňovo - bramborové pyré
Dýňovo - bramborové pyré
Dýňovo-cizrnové karí s kokosem
Dýňovo-cizrnové karí s kokosem
Dýňovo-masové kari karbanátky
Dýňovo-masové kari karbanátky
  • Recepty.cz
  • Dýňové zelí - sladkokyselé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact