• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dýňové zelí - sladkokyselé
Napište svůj komentář k receptu

Dýňové zelí - sladkokyselé

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 47
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňové zelí - sladkokyselé
Dýňové zelí - sladkokyselé
Dýňové zelí - sladkokyselé
Dýňové zelí - sladkokyselé
Dýňové zelí - sladkokyselé
Dýňové zelí - sladkokyselé
Dýňové zelí - sladkokyselé
Dýňové zelí - sladkokyselé
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 600
      g dýně HOKAIDO nebo mexická..., cca 500 -
    • 1
      ks cibule
    • voda
    • sůl
    • cukr krupice
    • ocet
    • máslo nebo olej
  • dle chuti:
    • hladká mouka
    • brambory
    • smetana na vaření nebo zakysaná

Postup přípravy receptu

1
Středně velkou cibuli si pokrájíme nadrobno a na kousku másla nebo oleji ji osmažíme dosklovata.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
K cibuli přidáme hrubě nastrouhanou neloupanou, pouze od semen očištěnou a omytou dýni. Kdo chce, může dýni samozřejmě oloupat, ale není to vůbec nutné.
3
Dýni podlijeme maličko vodou, osolíme a na mírném ohni dusíme pod poklicí doměkka (nerozdusit na kaši!) pár minut, za občasného promíchání.

RADA: 5 nejlepších receptů z dýní

4
Podušenou dýni osladíme dle chuti (cca 2 lžíce, dle sladkosti dýně) a následně i okyselíme. Ocet přidáváme postupně a ochutnáváme. Každému chutná jiný stupeň sladkokyselosti, takže podle vlastní chuti.
5
Kdo má rád "zelí" krémovější, může s dýní zároveň podusit i jemně nastrouhanou menší bramboru nebo dýni ke konci zaprášit lžičkou mouky, promíchat a přilít trošičku vody. Do zelí se dá pro zjemnění také vmíchat deci smetany ke šlehání, která zelí zjemní. Vše záleží na naší chuti.

RADA: 5 nejlepších receptů z dýní

6
Podáváme všude tam, kde se hodí i klasické dušené zelí nebo dušená řepa, například pečené maso, uzené maso...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené červené zelí

Dušené červené zelí

Pečené zelí s dýní

Pečené zelí s dýní

Kedlubnové zelí dušené na špeku (slanině)

Kedlubnové zelí dušené na špeku …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Cukr krupice Dýně Hladká mouka Máslo Ocet Smetana na vaření Sůl Voda

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zákusek chudých

Zákusek chudých

Plněný hermelín II.

Plněný hermelín II.

Fajnový mix na topinky a do salátů

Fajnový mix na topinky a do salátů

Bohaté řízky

Bohaté řízky

Jogurtová krkovička zapečená s bramborem

Jogurtová krkovička zapečená s…

Bezinkový džem (rosol) - květový

Bezinkový džem (rosol) - květový

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Pizza z celozrnné mouky

Pizza z celozrnné mouky

Krůtí roláda plněná hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

40
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
40
Klasické lečo
Klasické lečo
40
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Dýňové smoothie
Dýňové smoothie
Dýňové sušenky s čokoládou
Dýňové sušenky s čokoládou
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
Dýňovo - bramborové pyré
Dýňovo - bramborové pyré
Dýňovo-cizrnové karí s kokosem
Dýňovo-cizrnové karí s kokosem
Dýňovo-masové kari karbanátky
Dýňovo-masové kari karbanátky
  • Recepty.cz
  • Dýňové zelí - sladkokyselé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact