• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dýňové zelí
Napište svůj komentář k receptu

Dýňové zelí

autor: Foxinka
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňové zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
  • Příloha
    • 1
      balení houskový knedlík
    • 1
      ks kuře pečené
  • Pokrm
    • 1
      ks dýně
    • 250
      ml smetana
    • 2
      lžíce hladká mouka na zavářku
    • 100
      ml mléko na zavářku
    • 1
      ks cibule větší
    • 3
      lžíce sádlo
    • 2
      lžička sůl na dochucení cca
    • 2
      lžíce cukr krystal na dochucení cca
    • 1
      lžíce ocet na dochucení cca

Postup přípravy receptu

1
Dýni okrájíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky, podlijeme troškou vody (cca 2dcl),osolíme,ocukrujeme a dáme podusit než dýně změkne.Na sádle mírně osmahneme cibulku, kterou přidáme do zelí. V mléce rozkvedláme mouku a vlijeme do zelí. Nakonec přidáme cukr, sůl a ocet podle chuti a zalijeme smetanou, mírně povaříme a podáváme s houskovým knedlíkem a upečeným kuřetem či kachnou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňové zelí - sladkokyselé

Dýňové zelí - sladkokyselé

Dýňové cupcakes

Dýňové cupcakes

Dýňové tartaletky

Dýňové tartaletky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladislav | 6. 9. 2013 10:01

    Toto je recept našich babiček. Kdo si chce připravit opravdu delikatesu - tak má teď - kdy dozrávají dýně - velkou šanci. Osobně toto zelí připravuji na cibuli se slaninou a zahušťuji ho smetanou. Smetana zjemní jeho chuť a překryje "drsnost", kterou v sobě dýně mají. Co je na tomto příkrmu zajímavé je, že se dá jíst samotné s chlebem na studeno, ale chutná výtečně i s vařenými bramborami ve slupce, nebo sázeným či vařeným vejcem. Jistě - pečená kachna, či husa jsou nejlepší a stejně tak dobře s česnekem propečený bůček. Nebojte se navařit si toto zelí ve větším množství, dá se dobře zamrazit a použít kdykoliv vás přepadne chuť. Dýně se mohou také nastrouhat a zamražené uchovat na pozdější podzimní, či zimní měsíce. I z takto zmražených se připraví stejně dobré dýňové zelí. 8-) :-P ;-) :-)

  • Foxinka | 26. 11. 2012 12:41

    každej má jiný chutě mě to chutná na tenhle (lehce omáčkovej) způsob mnohem víc než kdyby to bylo úplně na kyselo jak klasický zelí, klidně si místo mlíka můžete dat vodu a šlehačku tam vůbec nedávat, ale podle mě to ta šlehačka zjemní a dodá tomu lepší chut :)

  • DreamAl | 23. 11. 2012 09:29

    Nedokážu pochopit, proč se do dýňového zelí dává mléko a smetana???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Zelenina
Pokrmy Ostatní Z mléka / sýra Ze zeleniny Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krystal Dýně Hladká mouka Houskový knedlík Kuře pečené Mléko Ocet Sádlo Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Tvarohový mřížkový koláč

Tvarohový mřížkový koláč

Cuketové hody

Cuketové hody

Krůtí medajlonky se sýrem

Krůtí medajlonky se sýrem

LEHKÝ DORT S JABLKY A PUDINKEM

LEHKÝ DORT S JABLKY A PUDINKEM

Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!

Nejlepší horká čokoláda II. - méně…

Steak Diane

Steak Diane

Hermelínová omeleta

Hermelínová omeleta

Čokoládový koláč "kokoska"

Čokoládový koláč "kokoska"

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Čočkový salát s pečenou mrkví a petrželí
Čočkový salát s pečenou…
25
Ječná kaše s luštěninami, základní recept
Ječná kaše s luštěninami…
19
Bramborovo-žampionová polévka se špenátem
Bramborovo-žampionová…
18
Hřibová čalamáda tety Liduš
Hřibová čalamáda tety…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Růžovovlasá zpěvačka Mašková: Chlubí se těhotenským bříškem

Růžovovlasá zpěvačka Mašková: Chlubí se těhotenským bříškem

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Dýňové zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact