• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dýňová tortila
Napište svůj komentář k receptu

Dýňová tortila

autor: Majka Přidalová
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňová tortila
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto na tortilu
    • 300
      g kukuřičná mouka
    • 1
      dl voda
    • 1
      špetka sůl
  • Dýňová náplň
    • 600
      g dýně
    • 4
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce koření - čína
    • kukuřičná kaše instantní nebo Solamyl či maizrna
    • 1
      špetka sůl
  • Na dohotovení
    • 1
      lžíce chilli pasta
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 2
      stroužek prolisovaný česnek
    • 1
      ks rajče
    • 1
      ks okurka
    • 1
      ks paprika
    • 1
      ks ledový salát

Postup přípravy receptu

1
Z kukuřičné mouky, soli a vody vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na tenké placky a pečeme buďto suché na plotýnce nebo na nevymazané pánvi. Dýni nakrájíme na menší nudličky, vložíme do marinády ze sojové omáčky a koření na čínu, osolíme podle chuti. Řádně promícháme a necháme marinovat. (Minimálně 2 hodiny). Poté směs s marinádou podusíme na pánvi a zahustíme instantní kukuřičnou kaší nebo Solamylem či Maizenou. Zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Hotovou tortilu potřeme směsí z umíchané chilli pasty, kečupu a prolisovaného česneku, přidáme dýňovou směs a doplníme čerstvou nakrájenou zeleninou. Zavineme a papkáme.
2
Hotový pokrm lze též po zavinutí dát dát do zapékací misky, poklást či posypat nastrouhaným tofu či sýrem a krátce zapéct..
3
Obrázkový postup k receptu najdete
4
http://galerie.recepty.cz/main.php?g2_itemId=1034
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňová pizza s rukolou

Dýňová pizza s rukolou

Dýňová polévka s krevetami

Dýňová polévka s krevetami

Dýňová polévka s fíkem

Dýňová polévka s fíkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 28. 2. 2008 19:51

    Dievčatá ( a chlapci ), prosím vás, napíšte, či vidíte pri tomto recepte fotku. Ďakujem :)))

  • Tereza J. | 10. 2. 2008 08:29

    Prosím p. Kovářovú zmazať 1. môj príspevok, omzlom to odišlo 2x. Ďakujem.

  • Tereza J. | 10. 2. 2008 08:28

    1. recept : 85 dkg hladkej kukuričnej múky15 g rastlinného tukuasi 0,5 dl vody3 g prášku do pečivaštipka soliolej na vyprážaniemúka na posypanie dosky2. recept 200 g kukuričnej múky, 600 g pšeničnej celozrnnej múky, 2 dl vody, rajčinový pretlak, konzerovovanú fazuľu, soľ, chilli, syr na strúhanie, cibuľa, cesnak, olejTak som sa royhodla, že urobím ešte ray, ale s tým alobalom, pretože tortily boli ozaj dobré.

  • Tereza J. | 10. 2. 2008 08:24

    Tak som to skúsila a musím dať čiastočne pani Gite za pravdu. Cesto urobiť šlo, aj keď z pšeničnej múky je to rýchlejšie. Aj vyvaľkať placky išli, problém nastal pri prenášaní placiek. Po opakovaných pokusoch som to vzdala a pridala 2 lyžice pšeničnej múky, potom to bolo ok. Plnka bola výborná, aj celé tortily chutili. Hľadala som na Internete a našla som recept presne z rovnakých ingrediencií, ale postup pri tvarovaní placiek bol nasledovný : Pripravíme si 2 štvorce alobalu, ktoré mierne natrieme olejom. Lyžicou naberieme cesto dáme na jeden štvorec, prikryjeme druhým rozvaľkáme na placku. Vrchný alobal opatrne stiahneme odkrytou stranou placku položíme na panvicu. Keď sa tortilla zohreje, odstránime aj druhý alobal. Tortilly pečieme 1 –1,5 minúty z každej strany. Po upečení tortilly hneď vložíme do misky prikryjeme utierkou, aby zostali teplé mäkké. ( citát ). Okrem toho som našla ešte 2 recepty : 1.

  • Tereza J. | 10. 2. 2008 08:17

    Tak ja som to teda včera skúsila :))) A musím dať čiastočne za pravdu pani Gite. Cesto na tortilu sa urobiť dalo, aj keď z pšeničnej múky to ide samozrejme rýchlejšie. Problém nastal pri plackách. Aj vyvaľkať sa dali, len bol problém placku dostať z dosky, akonáhle som sa snažila ju premiestniť, rozsypávala sa. Nepomohlo ani podobratie nástrojom . Po opakovaných pokusoch som to vzdala a pridala 2 lyžice pšeničnej múky, potom to bolo v pohode a placky boli super. Tekvicová náplň je výborná, placky chutili. Pozrela som Internet a našla som recept s presne uvedenými indredienciami, lenže tam bolo doplnený postup vyvaľkania placiek : Pripravíme si 2 štvorce alobalu, ktoré mierne natrieme olejom. Lyžicou naberieme cesto dáme na jeden štvorec, prikryjeme druhým rozvaľkáme na placku. Vrchný alobal opatrne stiahneme odkrytou stranou placku položíme na panvicu. Keď sa tortilla zohreje, odstránime aj druhý alobal. Tortilly pečieme 1 – 1,5 minúty z každej strany.

  • MartinV | 6. 2. 2008 21:00

    Paní Gito, unikátní je váš komentář. Ako nie je možné zpracovat něco co již autor s úspěchem připravuje opakovaně :-) A že lepek není podmínkou, zpracování pouze usnadňuje, mohu potvrdit i ze své praxe. Tak to raději zkuste a dobrou chuť!

  • Majka Přidalová | 30. 8. 2007 09:00

    Se zpracováním těsta na tortily je trošku problém, chce to opravdu řádně propracovat, ale jde to. Teď, v období dýní dělám recept poměrně často. Válečkem vyvaluji, protože jsem zvyklá a protože mi to připadá jednoduché, je ovšem na každém, jakým způsobem placku z těsta vytvoří.

  • Gita Pelikantova | 29. 8. 2007 17:45

    Neverim, ze recept je dobry. Kukurica neobsahuje lepok a preto tak jednoducho ju nie je mozne spracovat a uz vobec nie vyvalkat. Okrem toho Mexicania pridavaju do muky v nejakej podobe vapnik. Sposob hnetenia je tiez unikatny, urcite nie valcekom.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mouky/obilovin Oběd Večeře Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli pasta Dýně Kečup - jemný Koření - Čína Kukuřičná kaše Kukuřičná mouka Ledový salát Okurka Paprika Prolisovaný česnek Rajče Sojová omáčka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pudinkové řezy

Pudinkové řezy

Nekynutý závin

Nekynutý závin

Jarní vajíčková pomazánka

Jarní vajíčková pomazánka

Brokolicová polévka se žampiony

Brokolicová polévka se žampiony

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

Cejn na bylinkách

Cejn na bylinkách

Nutela (DUKAN)

Nutela (DUKAN)

Rýže s vejci

Rýže s vejci

Okurkové smoothie

Okurkové smoothie

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

182
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
146
Dýňová tortila
Dýňová tortila
129
Máslové řízky
Máslové řízky
101
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
55
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Dcera Gotta (†80) Charlotte (19): Odhalila detaily ze soukromí!

Dcera Gotta (†80) Charlotte (19): Odhalila detaily ze soukromí!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Dýňová rýže
Dýňová rýže
Dýňová rýže s kuřecím masem
Dýňová rýže s kuřecím masem
Dýňová tofu pomazánka
Dýňová tofu pomazánka
Dýňová žemlovka (nádivka)
Dýňová žemlovka (nádivka)
Dýňové cappuccino
Dýňové cappuccino
Dýňové cupcakes
Dýňové cupcakes
  • Recepty.cz
  • Dýňová tortila
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact