• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dýňová kořeněná bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Dýňová kořeněná bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňová kořeněná bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g máslo
    • 340
      g cukr krupice nejlepší je hnědý cukr
    • 2
      ks vejce trochu rozšlehat
    • 125
      ml mléko
    • 500
      g hladká mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 0,50
      lžička jedlá soda
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      lžička zázvor
    • 0,50
      lžička hřebíček mletý, 0,5 lžičky
    • 0,50
      lžička muškátový květ 0,5 lžičky
    • 1
      ks ořechy nasekané, 1/2 hrnečku
    • 1
      hrnek dýňové pyré 1/4 litru

Postup přípravy receptu

1
Předehřát troubu na 170 °C, vymazat a vysypat formu na pečení. Ušlehat máslo, přidat cukr a šlehat do krému, přidávat pomalu vejce. Předtím si prosát mouku a všechny suché ingredience. Do krému zašlehat nejprve 1/2 suché směsi, polovinu mléka a polovinu dýňového pyré, zašlehat a přidat další polovinu a ořechy. Těsto přenést do formy a péci přibližně 35-40 minut (vyzkoušejte špejlí). Po vychladnutí pocukrovat.
2
Poznámka: všechno koření je důležité, dává dýni tu správnou příchuť. Předpis na dýňové pyré je uveden pod názvem "Dýňové pyré".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňová bábovka

Dýňová bábovka

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dýňová bábovka - dvoubarevná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alka | 11. 10. 2010 21:28

    Zkusila jsem, je výborná a krásně voní! Díky za recept! <3

  • Anonym | 9. 9. 2005 14:43

    Je jeste tepla, ale stejne jsem ji uz musela ochutnat. Krasne voni po koreni. Testo bylo celkem tuhe, ale krasne se upeklo a protoze nemam rada orechy, tak jsem misto nich dala dynova seminka. Dobry napad, diky.

  • Airan Novakova | 2. 9. 2005 09:36

    Dekuji moc za recept, rada vyzkousim neco poprve. Mrkvova babovka u nas obstala, jsem si jista, ze tahle bude taky. Dyne mam rada a ten karoten co obsahuji je k nezaplaceni:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Dýňové pyré Hladká mouka Hřebíček Jedlá soda Máslo Mléko Muškátový květ Ořechy Prášek do pečiva Skořice Sůl Vejce Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

Šlehačkový mramorový beránek

Šlehačkový mramorový beránek

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Valentýnský řez

Valentýnský řez

Hlíva s přírodním masem - minutka

Hlíva s přírodním masem - minutka

Jednoduchá vločková polévka

Jednoduchá vločková polévka

Gratinovaná brokolice

Gratinovaná brokolice

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

75
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
52
Klasické lečo
Klasické lečo
46
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
43
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
41
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Dýňová kořeněná bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact