• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dýňová bábovka - dvoubarevná
Napište svůj komentář k receptu

Dýňová bábovka - dvoubarevná

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 50
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňová bábovka - dvoubarevná
Dýňová bábovka - dvoubarevná
Dýňová bábovka - dvoubarevná
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g dýně - nastrouhaná
    • 100
      g máslo - rozpuštěné
    • 250
      g polohrubá mouka - dle hustoty těsta, cca
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      lžička vanilkové aroma nebo citronové(citronová kůra)
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme hrubě nastrouhanou dýni, rozpuštěné teplé máslo, aroma nebo citronovou kůru, mouku s kypřidlem a dobře promícháme, pak vmícháme i tuhý sníh z bílků. Do připravené bábovkové formy nalijeme část (větší polovinu) těsta a do zbylého těsta vmícháme kakao. Tmavé těsto pak nalijeme na světlé a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova - vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.
2
Hotovou bábovku necháme vychladnout, pak pocukrujeme moučkovým cukrem nebo přelijeme polevou dle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dvoubarevná roláda

Dvoubarevná roláda

Dvoubarevná čočka

Dvoubarevná čočka

Dvoubarevná čokoláda do formiček

Dvoubarevná čokoláda do formiček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 10. 10. 2015 23:37

    Bude to ještě i fajnová snídaně :) dík.

  • Jana Lišková | 31. 7. 2014 20:17

    Dobrá, příjemně vláčná bábovka. Přidávala jsem navíc ještě citronovou šťávu s kůrou a kdybych nedala všechnu šťávu do bábovky, tak by se na ní hodila i citrónová poleva.

  • silvik T.
    silvik T. | 5. 4. 2014 14:41

    Moc mi nechutnala.

  • Lucie | 12. 10. 2013 12:13

    Je skvělá i bez kakaa a dala jsem citrónovou kůru i šťávu, určitě budu péct znova.

  • LadaP | 28. 10. 2012 21:46

    Jednoduchá, rychlá, vynikající!!!! Co ještě dodat? ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Bábovky Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Zákusky Buchty Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Dýně Kakao Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tuk Vanilkové aroma Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborné koláčky

Výborné koláčky

Bramboráky z kyselého zelí

Bramboráky z kyselého zelí

Jahodové knedlíky-nejrychlejší

Jahodové knedlíky-nejrychlejší

Brokolicová žemlovka

Brokolicová žemlovka

Cookies chip

Cookies chip

Falešný tatarák z junioru

Falešný tatarák z junioru

Jemná česneková pomazánka

Jemná česneková pomazánka

Čokoládové sušenky (Chocolate Chip Cookies)

Čokoládové sušenky (Chocolate Chip…

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

130
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží
107
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
83
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
82
Jemná kuřecí polévka
Jemná kuřecí polévka
64
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Dýně zdravě i chutně
Dýně zdravě i chutně
Dýňová bábovka
Dýňová bábovka
Dýňová bábovka
Dýňová bábovka
Dýňová bábovka (řez) s kokosem
Dýňová bábovka (řez) s kokosem
Dýňová bábovka s čokoládovou polevou
Dýňová bábovka s čokoládovou polevou
Dýňová indická polévka s kuřecím a červenou čočkou
Dýňová indická polévka s kuřecím a…
  • Recepty.cz
  • Dýňová bábovka - dvoubarevná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact