• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dýně po čínsku
Napište svůj komentář k receptu

Dýně po čínsku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýně po čínsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      lžíce sádlo
    • 6
      ks cibule
    • 1
      lžička zázvor
    • 1
      lžička pálivá paprika
    • sůl
    • 1,50
      kg dužina dužiny z mladé dýně
    • česnek 1 středně velká palička
    • sojová omáčka několik lžic
    • rajský protlak 2 malé konzervy

Postup přípravy receptu

1
Dýni omyjeme, oloupeme, jádřinec i s měkkou dužinou odstraníme, zbylou dužinu nakrájíme na kostičky. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme dýni, koření, oloupaný na plátky nakrájený česnek, sojovou omáčku, osolíme a zvolna dusíme asi 30 minut.
2
Nakonec přidáme rajčatový protlak a ještě povaříme. Horkou směs naplníme do čistých zahřátých skleniček, ihned upevníme víčka, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Chutná výborně k masům s dušenou rýží, na topinky, k rybímu filé atd.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čínská dýně

Čínská dýně

Dýně s kořenovou zeleninou

Dýně s kořenovou zeleninou

Chorizo dýně s paprikou a zázvorem

Chorizo dýně s paprikou a zázvorem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TerezaJ. | 11. 9. 2011 13:43

    Veď to zavarujete :-D Asi ste mysleli, či to nemusíte ešte sterilizovať. Tým, že to horúce otočíte dnom hore, zabránite prístupu vzduchu do fľaše, a preto to takýmto spôsobom vlastne sterilizujete. Je to iný spôsob sterilizácie.

  • Ivana Samcová | 9. 9. 2011 14:13

    Ráda bych se zeptala, opravdu stačí jen dát do skleniček a obrátit dnem vzhůru? Nemusím zavařovat? Dík za radu. Zdravím Ivana

  • Janaso | 9. 9. 2011 12:18

    Vynikající! Ještě udělám nejméně trojitou dávku.

  • Radka Reznickova | 3. 10. 2007 21:02

    Udělala jsem to z dýně. Je to opravdu výborné, do jedné dávky jsem nepřidala protlak a také nám to chutná. Jen jsem to trochu podlila, protože by se mi to připálilo.

  • Hana | 23. 5. 2007 21:33

    Z dýně jsem nezkoušela,ale totéž jsem udělala z cukety.Je to super.Hlavně pod pečené kuře.Přidávám až je kuře hotové,jen na prohřátí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Dužina Pálivá paprika Rajský protlak Sádlo Sojová omáčka Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový koláč

Jahodový koláč

Bramborové šišky na slano

Bramborové šišky na slano

Kuskus s tofu

Kuskus s tofu

Pomazánka z červené řepy II.

Pomazánka z červené řepy II.

Kulaté švestkové koláče

Kulaté švestkové koláče

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Sedmikráskový med s pomerančem

Sedmikráskový med s pomerančem

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

Vláčné mrkvové taštičky

Vláčné mrkvové taštičky

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

28
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
26
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Tradiční italské lasagne
Tradiční italské lasagne

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Velká proměna Richarda Genzera: Zhubnul a přestal pít! Kvůli krásné přítelkyni

Velká proměna Richarda Genzera: Zhubnul a přestal pít! Kvůli krásné přítelkyni

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Dýně po čínsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact