• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co se rozdělí na dvě vrstvy sám
Napište svůj komentář k receptu

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co se rozdělí na dvě vrstvy sám

autor: jarkoo
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 24
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co se rozdělí na dvě vrstvy sám
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g hladká mouka
    • 150
      g hera
    • 5
      ks vejce
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 600
      ml mléko
    • 1
      ks citron

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s moučkovým cukrem a jedním vanilkovým cukrem, přilijeme vlahou Heru a šleháme do husté pěny. Postupně šlehačem přimícháme mléko a mouku.
2
Z bílků a jednoho vanilkového cukru ušleháme tuhý sníh, nakonec přišleháme šťávu a kůru z jednoho citronu. Sníh lehce vmícháme do těsta a vše nalijeme do vysoké koláčové nebo dortové formy o průměru 25-26 cm. Foma by měla být těstem vyplněná minimálně do 3/4.
3
Pečeme při 160°C asi 50-60 minut. Koláč se v troubě sám rozdělí na piškotovou část a krémovou část. Po upečení ho vyklopíme na mřížku, necháme vychladnout, přendáme na tácek a vložíme pořádně ztuhnout do ledničky. Koláč zabalíme, aby neoschl. Pokud je forma na dort rozkládací, je lepší dát na dno pečící papír, nechat koláč vychladit ve formě a pak teprve vyklopit a odstranit pečící papír.
4
Po upečení můžeme koláč polít čokoládovou či citronovou polevou a při servírování ozdobit ovocem a šlehačkou. Chutná však i jen tak.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vanilkové rohlíčky a kuličky z jednoho těsta

Vanilkové rohlíčky a kuličky z…

Míša řezy - jen dvě vejce!

Míša řezy - jen dvě vejce!

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarkoo | 7. 3. 2019 13:35

    Koláč jsem ještě vylepšila - na dno jsem dala v jedné vrstvě borůvky a na to opatrně nalila těsto. Výsledek byl úžasný, ani jsem nestačila koláč vyfotit, tak snad příště :-) Ale doporučuji vyzkoušet. Je však určitě nutné použít do formy pečící papír.

  • pamap | 12. 3. 2018 12:43

    Opravdu se mi rozdělil na krém a piškot. Není moc sladký a zvládne ho i začátečník :-)

  • mikvik | 11. 3. 2018 22:05

    Koláč se mi povedl, krásně se rozdělil a je moc dobrý. Fakt zajímavý recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Hera Hladká mouka Mléko Moučkový cukr Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčkový perník 1.

Hrníčkový perník 1.

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Těstoviny s houbovou smaženicí

Těstoviny s houbovou smaženicí

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

Fazole z konzervy

Fazole z konzervy

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

67
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
62
Korejská rýže Bibimbap
Korejská rýže Bibimbap
57
Ředkvičková pomazánka se sýrem
Ředkvičková pomazánka se…
41
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
38
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové maso s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Dvoubarevný roládový pařížský dort
Dvoubarevný roládový pařížský dort
Dvoubarevný smetanový piškotový dort
Dvoubarevný smetanový piškotový dort
Dvoubarevný závin
Dvoubarevný závin
Dýně (nejen) se slaninou pečená
Dýně (nejen) se slaninou pečená
Dýně na divoko
Dýně na divoko
Dýně na kari nebo na paprice
Dýně na kari nebo na paprice
  • Recepty.cz
  • Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co se rozdělí na dvě vrstvy sám
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact