• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dvoubarevný jablkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Dvoubarevný jablkový koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dvoubarevný jablkový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 200
      g hera
    • 2
      vejce
    • 1
      prášek do pečiva
    • kakao
  • Náplň
    • 500
      g jablka
    • rozinky
    • cukr
    • skořice
    • kokos
    • ořechy

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a vejci v těsto, které rozdělíme na polovinu a do jedné poloviny dáme kakao. Tmavé těsto vyválíme a přendáme na vymazaný a vysypaný plech. Na to dáme nastrouhaná jablka, která ochutíme cukrem, skořicí, rozinkami, ořechy, kokosem a přikryjeme je rozválenou druhou polovinou těsta.
2
Dáme péct asi na 45 minut při 180 °C. Po vychladnutí můžeme polít čokoládovou polevou nebo stačí jen pocukrovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Dvoubarevný závin

Dvoubarevný závin

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 2. 12. 2010 15:04

    Dobrý den, opět nechápu :( a myslím, že by bylo lépe přesunout tuto debatu do diskuze. Myslím, že kdy se na co reaguje je naprosto jasné - kliknete na reagovat u příspěvku na nějž chcete odpovědět a ten se zobrazí hned pod ním s mírným odsazením. Jak to vidíte právě teď.

  • dáša | 1. 12. 2010 19:57

    takže když bude mít recept 50 komentářů, z toho 20 podobných, jak se pozná na kterých z nich právě reaguji? stálo by za zamyšlení...

  • recepty73
    recepty73 | 30. 11. 2010 18:05

    Dášo,pokud někdo reaguje na komentář např.z ledna loňského roku,tak je jeho komentář pod tím lednovým a né jako komentář z dnešního dne ;-) .Taky mi to přijde divný,ale..... :-\

  • Tereza T
    Tereza T | 30. 11. 2010 17:26

    Buďte konkrétní prosím, o které příspěvky se jedná? Já je vidím seřazené.

  • Dáša | 30. 11. 2010 16:19

    zrovna u tohoto receptu nejsou komentáře dle datumu..

  • R. | 31. 10. 2010 13:58

    Díky za Vaši radu - nahoru nastrouhat, protože bych s tím zápasila asi do teď. Spodní díl mi nešel válet, kdo poradí, jak na to? Tudíž jsem ho tam nahňácala.....uvidím až ho upeču, jaký bude ale ta práce s těstem mě teda nabavila.

  • R. | 31. 10. 2010 13:56

    Přesně tak, na plechu jsem ho rozhňácala byl to horor a vrch nastrouhala a dík za radu. Je v troubě a uvidíme, jak dopadne.

  • Ivana Samcová | 16. 2. 2008 13:57

    Výborný koláč, těsto jsem nevyvalovala, spodní plát jsem vymačkala na vymazaný plech a vrchní jsem nastrouhala na připravená jablka / z lenosti, nechtělo se mi vyvalovat těsto/. Díky za recept.

  • Markéta Pivoňková | 15. 2. 2008 15:49

    Koláč jsem upekla a celé rodině chutnal. Recept už koluje po vsi. Také hodnotím známkou 1.

  • Edita Martínková | 12. 3. 2007 22:08

    Koláč nám také moc chutnal, proto i já nemůžu jinak než ohodnotit ho známkou 1!

  • Renáta Bražin. | 23. 3. 2006 19:50

    Koláč je výborný,dostala jsem pochvalu od celé rodiny.Hodnotím známkou 1.

  • Růžena Šimková | 27. 2. 2006 12:26

    Koláč je výborný,včera jsem pekla.Šťavnatý,chutný.

  • Zdeňka z O. | 16. 10. 2005 09:17

    Koláč je vynikající,včera jsem pekla,dávám za 1.

  • Anonym | 29. 11. 2004 10:46

    Koláč je dobrý, ale těsto je velice těžko zpracovatelné, nejde vyválet, je lepší vrchní vrstvu nastrouhat na hrubém struhadle.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hladká mouka Jablka Kakao Kokos Moučkový cukr Ořechy Prášek do pečiva Rozinky Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékaná čekanka po francouzsku

Zapékaná čekanka po francouzsku

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Vepřové nudličky na žampionech

Vepřové nudličky na žampionech

Perník z domácí pekárny II.

Perník z domácí pekárny II.

Marinovaná kuřecí prsa II.

Marinovaná kuřecí prsa II.

Kuskus s krabími tyčinkami

Kuskus s krabími tyčinkami

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

Kořeněný patizon v těstíčku

Kořeněný patizon v těstíčku

Pórková polévka se žampiony

Pórková polévka se žampiony

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

100
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
43
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
37
Sushi sendvič Onigirazu
Sushi sendvič Onigirazu
32
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
27
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Hazardní jízda manželů Vémolových: Za volantem bez pásů! Fanoušci si z nich utahují…

Hazardní jízda manželů Vémolových: Za volantem bez pásů! Fanoušci si z nich utahují…

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Dvoubarevný jablkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact