• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dvoubarevné řezy
Napište svůj komentář k receptu

Dvoubarevné řezy

autor: Horalka28
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dvoubarevné řezy
Dvoubarevné řezy
Dvoubarevné řezy
Dvoubarevné řezy
Dvoubarevné řezy
Dvoubarevné řezy
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • korpus
    • 6
      ks vejce
    • 5
      lžíce cukr krystal
    • 7
      lžíce polohrubá mouka
    • 2
      lžička potravinářské barvivo červené
    • 1
      ks alobal 35 cm dlouhý dvojitě složený
    • 1
      lžička vanilková esence
  • finální úpravy
    • 1
      sklenice marmeláda např. meruňková
    • 100
      g marcipán jakákoli barva

Postup přípravy receptu

1
1. Předehřejeme si troubu na 190-200 stupňů. PŘI PEČENÍ JSEM POUŽILA SILIKONOVOU FORMU O STRANĚ 20,5 CM, VÝŠKA 7 CM.
2
2. Rozdělíme formu alobalem (foto).
3
3. Připravíme si piškot. Rozdělíme žloutky od bílků (pro lepší vyšlehání), vyšleháme bílky s cukrem do pěny, pak přidáme žloutky a na závěr mouku.
4
4. Těsto rozdělíme do misek na dvě co nejpřesnější části. Do jedné přisypeme barvivo a do druhé esenci. Vlijeme do oddělených částí ve formě.
5
5. Pečeme cca 30 minut.
6
6. Necháme dostatečně vychladnout, aby piškot moc nesplasknul.
7
7. Připravíme si marcipán. Vyválíme co nejpodobnější tvar dezertu cca 19x17 cm a 2-3 mm vysoký na nepřilnavém povrchu (např. silikonová podložka) a podsypáváme moučkovým cukrem.
8
8. Piškot ořežme na pravidelné obdélníky a každý ještě podélně přepůlíme (= čtyři stejně dlouhé proužky piškotu).
9
9. Marmeládou k sobě spojíme dvě různé barvy proti sobě, vytvoří se vzor šachovnice. Potřeme kromě spodní i všechny strany piškotu.
10
10. Upravíme marcipán do tvaru dezertu (bude potřeba pravítka), ořízneme, položíme na dezert a jemně přimáčkneme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné perníkové sušenky

Dvoubarevné perníkové sušenky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • http://vision.studio4designgroup.com/activity/p/8166/ | 5. 9. 2013 05:30

    [url=http://vision.studio4designgroup.com/activity/p/8166/]http://vision.studio4designgroup.com/activity/p/8166/[/url]

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alobal Cukr krystal Marcipán Marmeláda Polohrubá mouka Potravinářské barvivo Vanilková esence Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Milánské špagety ala zuzanka

Milánské špagety ala zuzanka

Tvarůžková pomazánka extra

Tvarůžková pomazánka extra

Rychlovka s gnocchi

Rychlovka s gnocchi

Palačinky s ovesnými vločkami a jablky

Palačinky s ovesnými vločkami a jablky

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha

Cibulová červená řepa - sladkokyselá…

Domácí plněná roláda z mletého masa

Domácí plněná roláda z mletého masa

Citrónová Janina

Citrónová Janina

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

Poslední sledované recepty

164
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
142
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…
67
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
35
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
28
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Dvoubarevné jablkové řezy
Dvoubarevné jablkové řezy
Dvoubarevné margot řezy - píchané
Dvoubarevné margot řezy - píchané
Dvoubarevné perníkové sušenky
Dvoubarevné perníkové sušenky
Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka
Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým…
Dvoubarevný roládový pařížský dort
Dvoubarevný roládový pařížský dort
  • Recepty.cz
  • Dvoubarevné řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact