• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dvoubarevné řezy
Napište svůj komentář k receptu

Dvoubarevné řezy

autor: Horalka28
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dvoubarevné řezy
Dvoubarevné řezy
Dvoubarevné řezy
Dvoubarevné řezy
Dvoubarevné řezy
Dvoubarevné řezy
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • korpus
    • 6
      ks vejce
    • 5
      lžíce cukr krystal
    • 7
      lžíce polohrubá mouka
    • 2
      lžička potravinářské barvivo červené
    • 1
      ks alobal 35 cm dlouhý dvojitě složený
    • 1
      lžička vanilková esence
  • finální úpravy
    • 1
      sklenice marmeláda např. meruňková
    • 100
      g marcipán jakákoli barva

Postup přípravy receptu

1
1. Předehřejeme si troubu na 190-200 stupňů. PŘI PEČENÍ JSEM POUŽILA SILIKONOVOU FORMU O STRANĚ 20,5 CM, VÝŠKA 7 CM.
2
2. Rozdělíme formu alobalem (foto).
3
3. Připravíme si piškot. Rozdělíme žloutky od bílků (pro lepší vyšlehání), vyšleháme bílky s cukrem do pěny, pak přidáme žloutky a na závěr mouku.
4
4. Těsto rozdělíme do misek na dvě co nejpřesnější části. Do jedné přisypeme barvivo a do druhé esenci. Vlijeme do oddělených částí ve formě.
5
5. Pečeme cca 30 minut.
6
6. Necháme dostatečně vychladnout, aby piškot moc nesplasknul.
7
7. Připravíme si marcipán. Vyválíme co nejpodobnější tvar dezertu cca 19x17 cm a 2-3 mm vysoký na nepřilnavém povrchu (např. silikonová podložka) a podsypáváme moučkovým cukrem.
8
8. Piškot ořežme na pravidelné obdélníky a každý ještě podélně přepůlíme (= čtyři stejně dlouhé proužky piškotu).
9
9. Marmeládou k sobě spojíme dvě různé barvy proti sobě, vytvoří se vzor šachovnice. Potřeme kromě spodní i všechny strany piškotu.
10
10. Upravíme marcipán do tvaru dezertu (bude potřeba pravítka), ořízneme, položíme na dezert a jemně přimáčkneme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné perníkové sušenky

Dvoubarevné perníkové sušenky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • http://vision.studio4designgroup.com/activity/p/8166/ | 5. 9. 2013 05:30

    [url=http://vision.studio4designgroup.com/activity/p/8166/]http://vision.studio4designgroup.com/activity/p/8166/[/url]

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alobal Cukr krystal Marcipán Marmeláda Polohrubá mouka Potravinářské barvivo Vanilková esence Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí zeleninový špíz

Kuřecí zeleninový špíz

Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Brokolicový nákyp se smetanovo-sýrovou omáčkou

Brokolicový nákyp se smetanovo…

Tvarohová bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Tvarohová bábovka se švestkami - ,…

Luxusní punčák

Luxusní punčák

Celerový krém s celerovými lupínky

Celerový krém s celerovými lupínky

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril

Nakládané papriky, kozí rohy,…

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

156
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
80
Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Pesto z medvědího…
42
Čokoládové cupcaky s mascarpone krémem
Čokoládové cupcaky s…
40
Cestovní ovesné pražmo, základní recept
Cestovní ovesné pražmo,…
39
Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou
Kuřecí kousky s nivou a…

Zajímavé články

Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Dvoubarevné jablkové řezy
Dvoubarevné jablkové řezy
Dvoubarevné margot řezy - píchané
Dvoubarevné margot řezy - píchané
Dvoubarevné perníkové sušenky
Dvoubarevné perníkové sušenky
Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka
Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým…
Dvoubarevný roládový pařížský dort
Dvoubarevný roládový pařížský dort
  • Recepty.cz
  • Dvoubarevné řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact