• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Dvoubarevná roláda II.
Napište svůj komentář k receptu

Dvoubarevná roláda II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dvoubarevná roláda II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      ks vejce
    • 8
      lžíce cukr krupice
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce ořechy
    • 1
      lžíce kakao
    • 0,50
      lžíce káva
    • tuk a případně i džem
  • Na krém
    • máslo
    • cukr
    • hnědý rum
    • mléko vařící - trocha
    • džem případně

Postup přípravy receptu

1
Nejprve připravíme první světlé těsto - šleháme 4 bílky a postupně přidáváme 4 lžíce krupicového cukru. Do pevného sněhu vykopíme 4 žloutky a opatrně je zašleháme. Do tohoto základu přesijeme 4 lžíce hladké mouky a zlehka promícháme. Na plech položíme pergamenový papír, který pořádně vymažeme tukem - nejlépe sádlem a na něj nalejeme první těsto. Druhé těsto - opět šleháme 4 bílky a zašleháme 4 lžíce krupicového cukru, potom 4 žloutky. Do základu zlehka zamícháme 1 lžíci mouky, 2 lžíce mletých ořechů, 1 lžíci kakaa a 1/2 lžíce mleté kávy.
2
Těsto rozetřeme na první světlé a ve středně vyhřáté troubě upečeme asi 10 minut (obvyklá doba pečení piškotových rolád). Po upečení roládu nikdy neroluji, není zapotřebí, protože až zchladne, jen ji lehce na všech rozích nadzvednu, případně uvolním dortovým nožem, potom jde krásně srolovat. Nikdy jsem nepoužívala žádné utěrky, ani jiné pomůcky, vždycky se pěkně roláda sroluje vychladlá, třeba i druhý den.
3
Krém: šleháme máslo s cukrem, přidáme trošku rumu a přiléváme vařící mléko - krém je našlehanější a lehčí. Pokud chceme krém tmavý, přidáme kakao nebo trochu rozpuštěné čokolády. Roládu lehce pokapeme rumem (nemusí být, když je rum v krému) a potřeme džemem a krémem. Povrch rolády můžeme také potřít krémem a posypat mletými ořechy, nebo jinak dozdobit. Roládu můžeme plnit také jenom džemem - děti to mají raději.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dvoubarevná roláda

Dvoubarevná roláda

Dvoubarevná čočka

Dvoubarevná čočka

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dýňová bábovka - dvoubarevná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Řezníčková | 1. 10. 2008 07:46

    Po delší době koukám na komentáře a překvapil mě zájem o "moji" roládu. Já ji už dlouho nedělala a tak se do ní opět pustím a vyzkouším ten krém od Danky. Už se těším a zvlášť moji chlapi si smlsnou. Díky za recept !!

  • Danka Snášelová | 30. 9. 2008 23:49

    LiS, doporučuji udělat pařížskou šlehačku z uvařené šlehačky. Do kastrolu dáme 2 šlehačky (minimálně 33%) a do ní nalámeme 2 čokolády ledových kaštanů (2 tyčinky po 50 g). Na plotně všechno svaříme (šlehačka musí vařit!!!) a pak dáme do lednice. Na druhý den studenou šlehačku ihned šleháme na nejvyšším stupni - tak dosáhneme krásného, hustého krému. Uvařená šlehačka musí být uvařena 24 hod. předem a potom být až do ušlehání krému v lednici. Pokud máte k dispozici pouze šlehačku o nižší tučnosti než 33%, přihoďte do horké svařené šlehačky s kaštany plátek másla, tak asi 10-20 g, nechte rozpustit a vychladit. Je to vynikající, hustý a nadýchaný krém.

  • Li S | 30. 9. 2008 10:26

    Děkuji za recept, byla jsem pochválená za vynikající zákusek. Roládu jsem pekla dle vašeho receptu, jen jsem místo máslového krému zvolila pařížskou šlehačku:4 dcl smetany ke šlehání + 2 ztužovače - vyšleháme a potom zašleháme 30g kakaa a 40g moučkového cukru. Vynikající!!

  • Michaela Reiterová | 23. 2. 2008 17:42

    Děkuji Vám za Vaše rady, roládu jsem nakonec upekla na vymazaném pečícím papíře a příště určitě i vysypu moukou, nicméně rolovala se opravdu krásně, krém jsem udělala dle receptu a v ledničce ten den nocoval jen jeden poslední kousek. Vynikající!

  • Hela - | 14. 2. 2008 11:31

    Na veškeré pečení používám pečící papír a nikdy ho nevymazávám i nízké řezy jdou dobře oddělit. Výjimkou jsou právě rolády - opravdu je nutno vymazat, někdy i lehce popráším hrubou moukou. Pak máte jistotu, že srolovaná roláda bude mít hladký povrch a nebude "chlupatá"

  • Jana z VM | 14. 2. 2008 11:05

    Míšo, pergamenový papír není klasický na pečení, musí se vymazat, ale jestli je potřeba papír na pečení vymazat, to nevím, já ho nepoužívám. Třeba Vám odpoví někdo, kdo jej používá.

  • Míša | 13. 2. 2008 22:42

    Dobrý den, ráda bych se ujistila - pergamenový papír je totéž, co papír na pečení? Případně pokud ne, je třeba klasický papír na pečení vymazat? Děkuji předem za odpověď.

  • Nicole Vaníčková | 27. 5. 2007 16:56

    Davam za 1 !! Jendoznačně!! Lepší jsem nejedla a to jsem ji dělala ochuzenou,tudíš dle recptu usí být uplně neodolatelná!! Dělala jsem z poloviny : 5vejcí,5lž.cukru,4lž.hl.mouky,1/4 lž.kakaa, 1/4 lž.ml.kávy - postup stejný. Jako náplň jsem použila vanilkový pudink vyšlehaný s kávou. Bezchybné!!

  • maja zahrádková | 11. 3. 2006 16:56

    No teda, uzasny!!!!! kremu davam mene asi o pulku a hodne jahodovy marmelady a je to skvely, dekuji za recept

  • MílaK. | 20. 5. 2005 07:10

    dělala jsem už 5x,opravdu výborná,pěkná i vzhledově,lze zabalit i druhý den-neláme se,plnit lze čímkoliv,dávám za 1111

  • Ivana V. | 11. 2. 2005 07:14

    Roláda je perfektní, děkuji za recept. Peču rolády už dlouho, ale tato je nejlepší, už jsem ji dělala dvakrát (i na svatbu své dcery) a nemá chybu. Musím jenom chválit.

  • A. Gabrielová | 9. 9. 2004 09:46

    Děkuji za vysvětlení!

  • autorka Jana z VM | 30. 8. 2004 09:29

    Ano, tím je myšleno jedno celé máslo a půl, tedy jednu kostku a půl. Můžete místo té půlky másla dfát půlku kostky Hery.

  • A. Gabrielová | 25. 8. 2004 10:25

    Prosím o upřesnění - co je myšleno tím 1 a 1/2 másla ? Kostky ? Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Šlehání Vánoce Velikonoce Výjimečný den Posvícení Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Džem Hladká mouka Hnědý rum Kakao Káva Máslo Mléko Ořechy Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrnkové knedlíky s uzeným

Hrnkové knedlíky s uzeným

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Krakonošův oběd

Krakonošův oběd

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Rychlé kuřecí nudličky

Rychlé kuřecí nudličky

Ovocný koktejl

Ovocný koktejl

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami

Hovězí sendvič s nakládanými…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

60 minut
Vánoční perníčky

Vánoční perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Bigos
Bigos
16
Vánoční perníčky
Vánoční perníčky
15
Kokosové tyčinky s čokoládou-tříbarevné
Kokosové tyčinky s…
15
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…

Zajímavé články

Perníčky měkké hned po upečení: Tento recept budete dělat znovu a znovu
Perníčky měkké hned po upečení: Tento recept…
Dobrý svařák se nevaří! Sommelierka radí, jak ho správně připravit
Dobrý svařák se nevaří! Sommelierka radí, jak ho…
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
AHA.cz Jan Čenský vyvedl paní Columbovou: Žena, kterou skrýval 36 let

Jan Čenský vyvedl paní Columbovou: Žena, kterou skrýval 36 let

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Velký horoskop na prosinec: Kterým znamením hrozí finanční propad a kdo zažije zásadní zvrat v lásce?

Velký horoskop na prosinec: Kterým znamením hrozí finanční propad a kdo zažije zásadní zvrat v lásce?

Ženy.cz 5 let bez Instagramu. Jak se mi změnil život potom, co jsem zmáčkla „smazat účet“

5 let bez Instagramu. Jak se mi změnil život potom, co jsem zmáčkla „smazat účet“

Blesk.cz Bobina »Pohodinda« z Bachelora: Vypadla z okna!

Bobina »Pohodinda« z Bachelora: Vypadla z okna!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Velký horoskop na prosinec: Kterým znamením hrozí finanční propad a kdo zažije zásadní zvrat v lásce?

Velký horoskop na prosinec: Kterým znamením hrozí finanční propad a kdo zažije zásadní zvrat v lásce?

  • Recepty.cz
  • Dvoubarevná roláda II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact