• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dvoubarevná roláda II.
Napište svůj komentář k receptu

Dvoubarevná roláda II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dvoubarevná roláda II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      ks vejce
    • 8
      lžíce cukr krupice
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce ořechy
    • 1
      lžíce kakao
    • 0,50
      lžíce káva
    • tuk a případně i džem
  • Na krém
    • máslo
    • cukr
    • hnědý rum
    • mléko vařící - trocha
    • džem případně

Postup přípravy receptu

1
Nejprve připravíme první světlé těsto - šleháme 4 bílky a postupně přidáváme 4 lžíce krupicového cukru. Do pevného sněhu vykopíme 4 žloutky a opatrně je zašleháme. Do tohoto základu přesijeme 4 lžíce hladké mouky a zlehka promícháme. Na plech položíme pergamenový papír, který pořádně vymažeme tukem - nejlépe sádlem a na něj nalejeme první těsto. Druhé těsto - opět šleháme 4 bílky a zašleháme 4 lžíce krupicového cukru, potom 4 žloutky. Do základu zlehka zamícháme 1 lžíci mouky, 2 lžíce mletých ořechů, 1 lžíci kakaa a 1/2 lžíce mleté kávy.
2
Těsto rozetřeme na první světlé a ve středně vyhřáté troubě upečeme asi 10 minut (obvyklá doba pečení piškotových rolád). Po upečení roládu nikdy neroluji, není zapotřebí, protože až zchladne, jen ji lehce na všech rozích nadzvednu, případně uvolním dortovým nožem, potom jde krásně srolovat. Nikdy jsem nepoužívala žádné utěrky, ani jiné pomůcky, vždycky se pěkně roláda sroluje vychladlá, třeba i druhý den.
3
Krém: šleháme máslo s cukrem, přidáme trošku rumu a přiléváme vařící mléko - krém je našlehanější a lehčí. Pokud chceme krém tmavý, přidáme kakao nebo trochu rozpuštěné čokolády. Roládu lehce pokapeme rumem (nemusí být, když je rum v krému) a potřeme džemem a krémem. Povrch rolády můžeme také potřít krémem a posypat mletými ořechy, nebo jinak dozdobit. Roládu můžeme plnit také jenom džemem - děti to mají raději.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dvoubarevná roláda

Dvoubarevná roláda

Dvoubarevná čočka

Dvoubarevná čočka

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dýňová bábovka - dvoubarevná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Řezníčková | 1. 10. 2008 07:46

    Po delší době koukám na komentáře a překvapil mě zájem o "moji" roládu. Já ji už dlouho nedělala a tak se do ní opět pustím a vyzkouším ten krém od Danky. Už se těším a zvlášť moji chlapi si smlsnou. Díky za recept !!

  • Danka Snášelová | 30. 9. 2008 23:49

    LiS, doporučuji udělat pařížskou šlehačku z uvařené šlehačky. Do kastrolu dáme 2 šlehačky (minimálně 33%) a do ní nalámeme 2 čokolády ledových kaštanů (2 tyčinky po 50 g). Na plotně všechno svaříme (šlehačka musí vařit!!!) a pak dáme do lednice. Na druhý den studenou šlehačku ihned šleháme na nejvyšším stupni - tak dosáhneme krásného, hustého krému. Uvařená šlehačka musí být uvařena 24 hod. předem a potom být až do ušlehání krému v lednici. Pokud máte k dispozici pouze šlehačku o nižší tučnosti než 33%, přihoďte do horké svařené šlehačky s kaštany plátek másla, tak asi 10-20 g, nechte rozpustit a vychladit. Je to vynikající, hustý a nadýchaný krém.

  • Li S | 30. 9. 2008 10:26

    Děkuji za recept, byla jsem pochválená za vynikající zákusek. Roládu jsem pekla dle vašeho receptu, jen jsem místo máslového krému zvolila pařížskou šlehačku:4 dcl smetany ke šlehání + 2 ztužovače - vyšleháme a potom zašleháme 30g kakaa a 40g moučkového cukru. Vynikající!!

  • Michaela Reiterová | 23. 2. 2008 17:42

    Děkuji Vám za Vaše rady, roládu jsem nakonec upekla na vymazaném pečícím papíře a příště určitě i vysypu moukou, nicméně rolovala se opravdu krásně, krém jsem udělala dle receptu a v ledničce ten den nocoval jen jeden poslední kousek. Vynikající!

  • Hela - | 14. 2. 2008 11:31

    Na veškeré pečení používám pečící papír a nikdy ho nevymazávám i nízké řezy jdou dobře oddělit. Výjimkou jsou právě rolády - opravdu je nutno vymazat, někdy i lehce popráším hrubou moukou. Pak máte jistotu, že srolovaná roláda bude mít hladký povrch a nebude "chlupatá"

  • Jana z VM | 14. 2. 2008 11:05

    Míšo, pergamenový papír není klasický na pečení, musí se vymazat, ale jestli je potřeba papír na pečení vymazat, to nevím, já ho nepoužívám. Třeba Vám odpoví někdo, kdo jej používá.

  • Míša | 13. 2. 2008 22:42

    Dobrý den, ráda bych se ujistila - pergamenový papír je totéž, co papír na pečení? Případně pokud ne, je třeba klasický papír na pečení vymazat? Děkuji předem za odpověď.

  • Nicole Vaníčková | 27. 5. 2007 16:56

    Davam za 1 !! Jendoznačně!! Lepší jsem nejedla a to jsem ji dělala ochuzenou,tudíš dle recptu usí být uplně neodolatelná!! Dělala jsem z poloviny : 5vejcí,5lž.cukru,4lž.hl.mouky,1/4 lž.kakaa, 1/4 lž.ml.kávy - postup stejný. Jako náplň jsem použila vanilkový pudink vyšlehaný s kávou. Bezchybné!!

  • maja zahrádková | 11. 3. 2006 16:56

    No teda, uzasny!!!!! kremu davam mene asi o pulku a hodne jahodovy marmelady a je to skvely, dekuji za recept

  • MílaK. | 20. 5. 2005 07:10

    dělala jsem už 5x,opravdu výborná,pěkná i vzhledově,lze zabalit i druhý den-neláme se,plnit lze čímkoliv,dávám za 1111

  • Ivana V. | 11. 2. 2005 07:14

    Roláda je perfektní, děkuji za recept. Peču rolády už dlouho, ale tato je nejlepší, už jsem ji dělala dvakrát (i na svatbu své dcery) a nemá chybu. Musím jenom chválit.

  • A. Gabrielová | 9. 9. 2004 09:46

    Děkuji za vysvětlení!

  • autorka Jana z VM | 30. 8. 2004 09:29

    Ano, tím je myšleno jedno celé máslo a půl, tedy jednu kostku a půl. Můžete místo té půlky másla dfát půlku kostky Hery.

  • A. Gabrielová | 25. 8. 2004 10:25

    Prosím o upřesnění - co je myšleno tím 1 a 1/2 másla ? Kostky ? Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Šlehání Vánoce Velikonoce Výjimečný den Posvícení Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Džem Hladká mouka Hnědý rum Kakao Káva Máslo Mléko Ořechy Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzský plátek

Francouzský plátek

Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí

Obrácené řízky

Obrácené řízky

Poleva z "ledových kaštanů"

Poleva z "ledových kaštanů"

Želatinová mňamka

Želatinová mňamka

Kafíčkový moučník

Kafíčkový moučník

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jablečný krémový sen - řez

Jablečný krémový sen - řez

Čočka na kyselo po našem

Čočka na kyselo po našem

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

66
Drobenkový kakaový koláč s tvarohem
Drobenkový kakaový koláč…
52
Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou
Papriky se šlehanou…
42
Mechový dort s mascarpone
Mechový dort s mascarpone
36
Domácí čokoládové muffiny s karamelovou polevou
Domácí čokoládové…
36
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s…

Zajímavé články

Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Syn Myslivcové Derian slavil 2. narozeniny: Opulentní mejdan na zámku! Ex koupil velký dárek

Syn Myslivcové Derian slavil 2. narozeniny: Opulentní mejdan na zámku! Ex koupil velký dárek

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

  • Recepty.cz
  • Dvoubarevná roláda II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact