• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dvoubarevná roláda
Napište svůj komentář k receptu

Dvoubarevná roláda

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dvoubarevná roláda
Dvoubarevná roláda
Dvoubarevná roláda
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 1
      ks esíčka (Krabice)
    • 0,50
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžíce kakao
    • 5
      lžíce černá káva (Silná)
    • 2
      lžíce hnědý rum
  • Na náplň
    • 100
      g máslo
    • 0,50
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Esíčka rozdrtíme v mixéru nebo nastrouháme, prosijeme do mísy, přidáme prosátý cukr s kakaem, rum, kávu a vypracujeme tužší, ale vláčné těsto. Necháme 30 minut odležet. Změklé máslo, prosátý cukr a žloutek utřeme dohladka a nakonec přidáme rum. Těsto dáme mezi mikrotenovou fólii a rozválíme z něj placku asi 1/2 cm silnou. Plát potřeme náplní, pomocí fólie opatrně svineme a v chladnu necháme ztuhnout. Před podáváním nakrájíme na plátky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dvoubarevná čočka

Dvoubarevná čočka

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dvoubarevná čokoláda do formiček

Dvoubarevná čokoláda do formiček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • 2medwed | 5. 11. 2012 13:22

    Tak ted na tom pracuju ale 2lžičky rozhodne nestačí ja jich tam dal min10lžiček rumu a za chvilku jdu zavinovat pak přidám foto jestli to půjde.... :-|

  • 2medwed | 1. 11. 2012 18:48

    Nejluxusnější věc co jsem kdy jedl samozřejmě že ve své třídě....

  • Bopik | 23. 7. 2012 18:11

    Výborné, manžel už jinou nechce. Suroviny jsou teda dražší, ale taky se nedělá každý den, že

  • ADÉLINKA | 15. 2. 2012 15:21

    8-moc dobrá ) :-D :-P :-( <3

  • NATAŠA | 15. 2. 2012 15:20

    8-) :-* <3

  • Mirka | 24. 11. 2011 14:59

    Moje nejoblíbenější roládička už od dětství <3 , žádné vánoce se bez ní neobejdou ;-) , nemá prostě chybu :-*

  • kikinka251
    kikinka251 | 15. 4. 2011 20:50

    VELICE DOBRÉ ;-) O:-) :-))

  • Vanilka | 23. 11. 2010 16:31

    jak mluvíte (resp. píšete) o těch lžičkách tak myslíte polévkové nebo čajové? :-\

  • Olga Zehnalová | 11. 9. 2008 18:33

    Markétko," prosátý cukr" znamená, že sa má cukor preosiať cez sitko aby v ňom neboli žiadne hrudky, takisto aj kakao a sušienky.Roláda je výborná, môžem doporučiť.

  • Radka Křížová | 11. 9. 2008 12:37

    dle mého názoru je to jemný cukr,který zbavíme hrudek. nebo aspoň já jsem tam dala obyčejný moučkový cukr bez hrudek a výsledek byl skvělý

  • Markéta Stránská | 11. 9. 2008 11:59

    Mohl by mi prosím někdo poradit co znamená prosátý cukr? děkuji

  • Táňa K. | 17. 8. 2008 12:56

    Potvrzuji, roláda je výborná. Uhňácala jsem ji trošku "bajvoko" a už mám od rodiny další objednávky. Do krému jsem nedala žloutek, zato jsem přidala dvě lžíce kokosu. A stejně jako Radka doporučuji více rumu. Je to hutná, ale chutná dobrota, třeba na Vánoce jako dělaná.

  • Táňa K. | 17. 8. 2008 12:50

    Potvrzuji. Roláda je výborná. Také jsem ji uhňácala v ruce tak trochu "bajvoko" a už mám od rodiny další objednávky. Krém jsem udělala bez žloutku, zato jsem do něj přidala dvě lžíce kokosu. A stejně jako Radka doporučuji více rumu. Je to hutná, ale velmi chutná dobrota. Třeba na Vánoce jako dělaná.

  • Radka Křížová | 14. 8. 2008 09:51

    dělala jsem na pouť,je to strašně dobrá a na pohled nádherná roláda,přidala jsem o trochu víc rumu a těsto šlo krásně zpracovat. nechtělo se mi špinit šlehač,takže krém jsem jen tak bleskově ušmudlila v ruce a byl výbornej. recept opisuju do sešitu s výběrem receptů,které budu často opakovat

  • Gábina H | 17. 9. 2007 12:43

    Koukala jsem v obchodě na ta Esíčka. Mají hmotnost 220 g.

  • Jana MN | 11. 9. 2007 11:07

    Ja som tiez v zahranici, takze poradte, aka je gramaz tych susienok, aby som sa trafila s niecim miestnym?

  • Gábina H | 31. 8. 2007 12:41

    Slávko, použijte nějaké jiné kakaové sušenky

  • Slávka Loderová | 31. 8. 2007 12:24

    Dobrý den, prosím vás, poradte mi, čo možem použit namiesto sušeniek esíčka - som v Nemecku a tu nemajú naše výrobky Opavia. Mockrát dakujem.

  • Katka Maršálková | 2. 5. 2007 12:14

    Lucka: těsto rozválíte mezi dvěma potravinovými fóliemi (jedna vespod, druhá navrchu těsta) Až to rozválíte, vrchní fólii sundáte a plát potřete náplní. Jednodušší bude, když si tu spodní fólii přidržíte, abyste si jí do rolády nezamotala a tu roládu normálně smotáte prsty jako ruličku. Hlavně nezabalovat s fólií!!!

  • Lucka | 2. 5. 2007 11:40

    Recept vypadá velice dobře.Jen prosím o vysvětlení - "pomocí fólie opatrně svineme". To jako svineme i s fólií? Jakože tam zůstane? To se pak odstraňuje až při krájení? nebo jak tomu mám rozumět?Velice děkuji za odpověď.

  • Tereza Jarčušková | 16. 10. 2006 06:58

    Janka, nabudúce pridajte ešte trocha kávy alebo rumu.

  • Jana | 15. 10. 2006 13:04

    Co dělat, aby se mi těsto nedrolilo, nešlo mi totiž pořádně rozválet a při zavinování mi praskalo.

  • Jana | 3. 7. 2006 22:23

    Jednoduchá a výborná na oslavě všem chutnala jen se po ni zaprášilo.

  • Petra Bláhová | 18. 2. 2006 11:14

    Roládka měla velký úspěch, všichni si pochutnali a hlavně chválili , že je to vynikající záležitost!!!Mohu jen doporučit , na oslavu narozenin jak stvořené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Esíčka Hnědý rum Kakao Máslo Moučkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné koláče

Ovocné koláče

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Hermelínové brambory

Hermelínové brambory

Zeleninové placky s omáčkou

Zeleninové placky s omáčkou

Neskutečně žravé kuře

Neskutečně žravé kuře

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

Mufínky

Mufínky

Kuře v sáčku

Kuře v sáčku

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co se rozdělí na dvě vrstvy sám

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co…

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

43
Mexická kuřecí polévka
Mexická kuřecí polévka
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
15
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
15
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Dvojsýrová pomazánka s červenou řepou
Dvojsýrová pomazánka s červenou řepou
Dvoubarevná čočka
Dvoubarevná čočka
Dvoubarevná čokoláda do formiček
Dvoubarevná čokoláda do formiček
Dvoubarevné jablkové řezy
Dvoubarevné jablkové řezy
Dvoubarevné margot řezy - píchané
Dvoubarevné margot řezy - píchané
Dvoubarevné perníkové sušenky
Dvoubarevné perníkové sušenky
  • Recepty.cz
  • Dvoubarevná roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact