• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dvojbarevný jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Dvojbarevný jablečný koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 17
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dvojbarevný jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Spodní těsto
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 200
      g rostlinný tuk
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce studená voda
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Vrchní těsto
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g cukr
    • 5
      lžíce studená voda
    • 200
      ml olej
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Jablková náplň
    • 4
      ks jablka velké kusy
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      lžíce strouhané ořechy
    • skořice
    • rozinky

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin vypracujeme spodní těsto.
2
Vyválíme jej a položíme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech.
3
Na těsto rozetřeme jablkovou náplň připravenou smícháním všech ingrediencí.
4
Na jablkovou náplň navršíme svrchní těsto, vzniklé ušleháním vajec s cukrem, poté je přidána voda, olej, mouka, prášek do pečiva.
5
Peče se asi při 180 °C 20-25 minut.
6
Po upečení se koláč posype cukrem a nakrájí se na menší čtverečky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dvojbarevný ovocný koláč

Dvojbarevný ovocný koláč

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka | 24. 10. 2016 13:48

    Výborný koláč, jen místo kakaa jsem dala rozpuštěnou čokoládu. :-)

  • Anička :-) | 6. 10. 2016 10:06

    Zdravim :-) teď ho peču, a trva to déle než je psano, to piskotove se mi nejak nechce dodělat, nechám to tam chvilinku déle.. :-) voní luxusně :-)

  • yvec | 7. 10. 2012 17:27

    Koláč je excelentní,vršek krásně křupavý.Do spodního těsta jsem dala lžíci cukru a vršek už necukruji.Příprava je sice trošku delší,ale náročný není a výsledek je super.

  • jaruš | 10. 2. 2012 18:46

    do spodního těsta nepatří cukr? nebo je to pouze chyba tisku?

  • Ivana Samcová | 30. 7. 2011 12:00

    Koláč je vynikající a i když má trochu náročnější přípravu, určitě se vyplatí ho udělat. Ráda ho znovu zopakuji. Ivana

  • Ivana Samcová | 17. 11. 2010 19:12

    Koláč je velmi jemný a dobrý, připomíná mi chuťově tříbarevné tvarohové řezy. Dělala jsem vše podle receptu, jen s tím rozdílem, že jablka jsem nejdříve podusila. U nás velká spokojenost. Díky za recept.

  • Simča S.
    Simča S. | 26. 10. 2010 20:26

    Dělat dvě těsta je trochu pracnější, ale není to tak hrozné. Koláč dopadl výborně, jablek jsem na něho použila mnohem více (potřebuji se jich zbavovat) a horní piškotové těsto jsem udělala tak, jak se piškoty dělají - třela jsem s cukrem žloutky a bílky přidala v podobě sněhu. To proto, že jsem koláč dělala na klasický velký plech 29 x 39 cm a chtěla jsem, aby toto druhé těsto pěkně nabylo, protože jsem se bála, že ho na tu plochu bude jen malá vrstvička.... A dopadlo to výborně! Simča S.

  • Nikola | 28. 2. 2008 16:37

    Výborný,dobře nejen chutná,ale i vypadá!Jen to chce čas na ty 2 těsta,ale stojí za to!Dík

  • Petra | 7. 11. 2007 14:42

    Výborný!!!

  • Andrea Floriánová | 23. 9. 2007 12:06

    Tento koláč jsem vyzkoušela a je naprosto vynikající. Skvělý recept!

  • Andrea Floriánová | 23. 9. 2007 12:06

    Tento koláč jsem vyzkoušela a je naprosto vynikající. Skvělý recept!

  • Dagmar Kopačová | 15. 1. 2007 21:07

    Ivanko,vrchní těsto je na způsob piškotového.Je to jako ten 3barevný tvarohový,který také dělám.

  • Alena Tarabová | 15. 1. 2007 16:52

    Připomíná mi to můj tříbarevný tvarohový koláč, ale s těmi jablky to může být prima. Určitě na něj dojde.

  • Ivana Přikrylová | 15. 1. 2007 15:16

    Vypadá to moc dobře. To vrchní těsto je tekuté nebo tuhé?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Jablka Kakao Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný tuk Rozinky Skořice Strouhané ořechy Studená voda Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka s jablky a skořicí

Bábovka s jablky a skořicí

Linecký tvarohový koláč

Linecký tvarohový koláč

Vesnické šunkofleky

Vesnické šunkofleky

Pizza rohlíky II.

Pizza rohlíky II.

Zelná polévka s uzenými žebry

Zelná polévka s uzenými žebry

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Syrečková pomazánka II.

Syrečková pomazánka II.

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a…

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

47
Šlehačkový dort s banány
Šlehačkový dort s banány
47
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
37
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
34
Bůčková roláda v alobalu
Bůčková roláda v alobalu
32
Cuketa s vejci - smaženice
Cuketa s vejci -…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Odhalení s rakovinou bojující Něrgešové: Dojemné záběry ze stříhání vlasů!

Odhalení s rakovinou bojující Něrgešové: Dojemné záběry ze stříhání vlasů!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušičky na houby
Dušičky na houby
Dvojbarevný ovocný koláč
Dvojbarevný ovocný koláč
Dvojctihodné knedlíky
Dvojctihodné knedlíky
Dvojdruhový salát - zelí s paprikou
Dvojdruhový salát - zelí s paprikou
  • Recepty.cz
  • Dvojbarevný jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact