• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušený uzený květák s těstovinami
Napište svůj komentář k receptu

Dušený uzený květák s těstovinami

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 12
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg květák
    • 120
      g uzený špek nebo slanina
    • 200
      g cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • 300
      g těstoviny : široké nudle, vřetena, fleky, kolínka... v suchém stavu

Postup přípravy receptu

1
Uzený špek nebo prorostlou uzenou slaninu, pokrájíme najemno a dáme do kastrolu. přisypeme drobně pokrájenou cibuli a vše osmažíme dozlatova. Přisypeme na větší kusy pokrájený květák, osolíme, okořeníme kmínem, pepřem a na mírném ohni, pod poklicí, dusíme doměkka (na skus), za občasného promíchání ode dna. Podlévat není většinou ani nutné, když máme květák čerstvý a šťavnatý. Ovšem pokud bude potřeba květák podlít, tak pouze po lžících, abychom z květáku neměli rychle kaši, slévat ho totiž nechceme, přišli bychom o tu nejlepší chuť.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Během dušení květáku si dáme vařit těstoviny dle vlastního výběru do osolené vody, dle návodu. Po uvaření scedíme. Podušený květák mírně rozšťoucháme na menší kusy, ne na kaši. Přisypeme scezené těstoviny, promícháme, dle chuti můžeme ještě osolit a opepřit.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

3
Podáváme se zeleninou sterilovanou nebo čerstvou, kompoty či saláty dle chuti...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květák s těstovinami ala mozeček

Květák s těstovinami ala mozeček

Květákové / brokolicové flíčky

Květákové / brokolicové flíčky

Smetanové květákové těstoviny se šunkou

Smetanové květákové těstoviny se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený kmín Květák Pepř mletý Sůl Těstoviny Uzený špek

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pierogi ‒ pirožky

Pierogi ‒ pirožky

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Šunková pomazánka

Šunková pomazánka

Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky

Curry rizoto s kuřecím masem a…

Fazolková omáčka

Fazolková omáčka

Dušené vepřové maso s hlívou

Dušené vepřové maso s hlívou

Koka dort

Koka dort

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

31
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
16
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Mleté maso s pórkem ve smetanových bramborách
Mleté maso s pórkem ve…
14
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Prima po ZOO zařízla i Kamarády: Další herci přišli o práci!

Prima po ZOO zařízla i Kamarády: Další herci přišli o práci!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Dušený špenát
Dušený špenát
Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a kukuřicí (cizrnou)
Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a…
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušičky na houby
Dušičky na houby
Dvojbarevný jablečný koláč
Dvojbarevný jablečný koláč
Dvojbarevný ovocný koláč
Dvojbarevný ovocný koláč
  • Recepty.cz
  • Dušený uzený květák s těstovinami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact