• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a kukuřicí (cizrnou)
Napište svůj komentář k receptu

Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a kukuřicí (cizrnou)

autor: Xyruxx
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a kukuřicí (cizrnou)
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g listový špenát mražený
    • 6
      ks rajčata menší
    • 200
      g uzené tofu
    • 2
      ks cibule střední
    • 6
      stroužek česnek
    • 100
      g nakládaná kukuřice nebo cizrna
    • 4
      lžíce slunečnicový olej
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžička bazalka
    • 1
      lžička oregáno
    • sůl
    • pepř celý

Postup přípravy receptu

1
Mražený listový špenát mírně posolte a rozehřejte v hrnci na mírném plameni, podlitý trochou vody. Mezitím si nakrájejte rajčátka na čtvrtky, cibule na kostičky, česnek na plátky, uzené tofu na kostičky. Do podušeného špenátu, až se odpaří všechna voda, přidejte česnek, a rajčátka, zamíchejte, a ještě tak 5 minut duste pod pokličkou. Po chvíli přidejte koření a uzené tofu, nakládanou kukuřici nebo cizrnu, promíchejte, zakapejte citronovou šťávou, a podle chuti osolte a opepřete. Nechte ještě chvilku prohřát. Do hotového pokrmu přidejte na oleji osmaženou cibulku. Podávejte s vařenou rýží, nebo lze i s bramborovým knedlíkem (vyzkoušeno), aj.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušený špenát

Dušený špenát

Dušený listový špenát na slanině

Dušený listový špenát na slanině

Dušený listový špenát na špeku (slanině)

Dušený listový špenát na špeku …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 25. 4. 2012 15:32

    V kategorii bezmasých špenátových jídel opravdu moc dobrá volba! Chutnalo i zarytým masožravcům. Dělala jsem s cizrnou, bála jsem se, že by to od kukuřice moc nasládlo a přidávala jsem i dole zmíněný kardamom. Báječné, lehké a zdravé jídlo, jen ty rajčata bych asi nakrájela na menší kousky :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Luštěniny Oběd Večeře Dušení Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Citronová šťáva Listový špenát Nakládaná kukuřice Oregáno Pepř celý Rajčata Slunečnicový olej Sůl Uzené tofu
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Ovocný koláč III.

Ovocný koláč III.

Műsli tyčinky

Műsli tyčinky

Kuřecí kari s rýží

Kuřecí kari s rýží

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dýňová bábovka - dvoubarevná

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Chřest smažený v trojobalu

Chřest smažený v trojobalu

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

113
Sushi sendvič Onigirazu
Sushi sendvič Onigirazu
30
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
30
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
25
Gnocchi s rajčatovo-smetanovou omáčkou a cuketou
Gnocchi s rajčatovo…
21
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Dušený listový špenát na špeku (slanině)
Dušený listový špenát na špeku (slanině)
Dušený pikantní bůček s kedlubnou
Dušený pikantní bůček s kedlubnou
Dušený špenát
Dušený špenát
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušičky na houby
Dušičky na houby
  • Recepty.cz
  • Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a kukuřicí (cizrnou)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact