• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a kukuřicí (cizrnou)
Napište svůj komentář k receptu

Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a kukuřicí (cizrnou)

autor: Xyruxx
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a kukuřicí (cizrnou)
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g listový špenát mražený
    • 6
      ks rajčata menší
    • 200
      g uzené tofu
    • 2
      ks cibule střední
    • 6
      stroužek česnek
    • 100
      g nakládaná kukuřice nebo cizrna
    • 4
      lžíce slunečnicový olej
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžička bazalka
    • 1
      lžička oregáno
    • sůl
    • pepř celý

Postup přípravy receptu

1
Mražený listový špenát mírně posolte a rozehřejte v hrnci na mírném plameni, podlitý trochou vody. Mezitím si nakrájejte rajčátka na čtvrtky, cibule na kostičky, česnek na plátky, uzené tofu na kostičky. Do podušeného špenátu, až se odpaří všechna voda, přidejte česnek, a rajčátka, zamíchejte, a ještě tak 5 minut duste pod pokličkou. Po chvíli přidejte koření a uzené tofu, nakládanou kukuřici nebo cizrnu, promíchejte, zakapejte citronovou šťávou, a podle chuti osolte a opepřete. Nechte ještě chvilku prohřát. Do hotového pokrmu přidejte na oleji osmaženou cibulku. Podávejte s vařenou rýží, nebo lze i s bramborovým knedlíkem (vyzkoušeno), aj.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušený špenát

Dušený špenát

Dušený listový špenát na slanině

Dušený listový špenát na slanině

Dušený listový špenát na špeku (slanině)

Dušený listový špenát na špeku …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 25. 4. 2012 15:32

    V kategorii bezmasých špenátových jídel opravdu moc dobrá volba! Chutnalo i zarytým masožravcům. Dělala jsem s cizrnou, bála jsem se, že by to od kukuřice moc nasládlo a přidávala jsem i dole zmíněný kardamom. Báječné, lehké a zdravé jídlo, jen ty rajčata bych asi nakrájela na menší kousky :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Luštěniny Oběd Večeře Dušení Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Citronová šťáva Listový špenát Nakládaná kukuřice Oregáno Pepř celý Rajčata Slunečnicový olej Sůl Uzené tofu
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mleté maso s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Jablkový koláč s pudinkem

Jablkový koláč s pudinkem

Čočková polévka s uzeným masem

Čočková polévka s uzeným masem

Domácí chléb pečený v troubě

Domácí chléb pečený v troubě

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…

Nejlepší banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

400
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
151
Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky
Fofr bezvaječné šťavnaté…
141
Vepřové výpečky se zelím
Vepřové výpečky se zelím
87
Sladká vaječná roláda Švýcarka
Sladká vaječná roláda…
83
Bramborovo-cuketové placičky s balkánským sýrem
Bramborovo-cuketové…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Belohorcová se nestačí divit: Manžela jí svedla tahle sexy blondýnka!?

Belohorcová se nestačí divit: Manžela jí svedla tahle sexy blondýnka!?

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Dušený listový špenát na špeku (slanině)
Dušený listový špenát na špeku (slanině)
Dušený pikantní bůček s kedlubnou
Dušený pikantní bůček s kedlubnou
Dušený špenát
Dušený špenát
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušičky na houby
Dušičky na houby
  • Recepty.cz
  • Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a kukuřicí (cizrnou)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact