• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a kukuřicí (cizrnou)
Napište svůj komentář k receptu

Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a kukuřicí (cizrnou)

autor: Xyruxx
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a kukuřicí (cizrnou)
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g listový špenát mražený
    • 6
      ks rajčata menší
    • 200
      g uzené tofu
    • 2
      ks cibule střední
    • 6
      stroužek česnek
    • 100
      g nakládaná kukuřice nebo cizrna
    • 4
      lžíce slunečnicový olej
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžička bazalka
    • 1
      lžička oregáno
    • sůl
    • pepř celý

Postup přípravy receptu

1
Mražený listový špenát mírně posolte a rozehřejte v hrnci na mírném plameni, podlitý trochou vody. Mezitím si nakrájejte rajčátka na čtvrtky, cibule na kostičky, česnek na plátky, uzené tofu na kostičky. Do podušeného špenátu, až se odpaří všechna voda, přidejte česnek, a rajčátka, zamíchejte, a ještě tak 5 minut duste pod pokličkou. Po chvíli přidejte koření a uzené tofu, nakládanou kukuřici nebo cizrnu, promíchejte, zakapejte citronovou šťávou, a podle chuti osolte a opepřete. Nechte ještě chvilku prohřát. Do hotového pokrmu přidejte na oleji osmaženou cibulku. Podávejte s vařenou rýží, nebo lze i s bramborovým knedlíkem (vyzkoušeno), aj.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušený špenát

Dušený špenát

Dušený listový špenát na slanině

Dušený listový špenát na slanině

Dušený listový špenát na špeku (slanině)

Dušený listový špenát na špeku …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 25. 4. 2012 15:32

    V kategorii bezmasých špenátových jídel opravdu moc dobrá volba! Chutnalo i zarytým masožravcům. Dělala jsem s cizrnou, bála jsem se, že by to od kukuřice moc nasládlo a přidávala jsem i dole zmíněný kardamom. Báječné, lehké a zdravé jídlo, jen ty rajčata bych asi nakrájela na menší kousky :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Luštěniny Oběd Večeře Dušení Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Citronová šťáva Listový špenát Nakládaná kukuřice Oregáno Pepř celý Rajčata Slunečnicový olej Sůl Uzené tofu
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sváteční řezy

Sváteční řezy

Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

Odpalované větrníčky s vanilkovou…

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Scones

Scones

Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Čínské masové placičky alá Zita…

Kynuté skořicové uzlíky

Kynuté skořicové uzlíky

Jablečný závin z listového těsta

Jablečný závin z listového těsta

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Adžika směs z mletého masa

Adžika směs z mletého masa

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

58
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se…
54
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
43
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
38
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
36
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Dušený listový špenát na špeku (slanině)
Dušený listový špenát na špeku (slanině)
Dušený pikantní bůček s kedlubnou
Dušený pikantní bůček s kedlubnou
Dušený špenát
Dušený špenát
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušičky na houby
Dušičky na houby
  • Recepty.cz
  • Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a kukuřicí (cizrnou)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact