• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušený špenát od Babičky
Napište svůj komentář k receptu

Dušený špenát od Babičky

autor: sharda
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušený špenát od Babičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      balení špenátový protlak - mražený
    • 1
      ks cibule
    • 500
      ml vepřový vývar
    • 1,50
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      stroužek česnek nebo 2 lžičky sušeného

Postup přípravy receptu

1
Mražený špenát si dáme do 1,5 litrového hrnce a dáme na mírném ohni rozmrazit. Mezi tím si do podobného hrnce zehřejeme rostliný olej a zpěníme cibulku, zaprášíme moukou a hned za stálého míchání zalijeme vývarem. Špenát nám přešel z rozmrazování na dušení (nadbytečnou vodu mužeme slít).
2
Přidáme dva rozetřené stroužky česneku nebo 2 lžičky sušeného. Vezmeme udělanou jíšku a pomocí metličky jí pomalu zaděláme do špenátu, pokud se nám zdá dost hustý přestaneme. Dále dochutíme solí a rozkvedlanými vajíčky. Ještě chvíli povaříme a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušený špenát

Dušený špenát

Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a kukuřicí (cizrnou)

Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu…

Dušený listový špenát na slanině

Dušený listový špenát na slanině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • allena89
    allena89 | 30. 11. 2013 20:15

    Perfektní recept! Výborný.

  • sharda | 27. 11. 2011 22:13

    Děkuji a jsem rád že chutnalo ;-)

  • sharda | 3. 10. 2011 21:29

    Moc děkuji za názor

  • Afreysee
    Afreysee | 12. 8. 2011 21:27

    Moc dobré!! :-) Akorát doporučují dělat ze sekaného špenátu místo z protlaku, má potom lepší chuť. Taky mi stačilo jen půl kostičky vývaru... Ale moc dobré, doporučuji! :-)

  • mishel | 7. 8. 2011 14:10

    poprve delane s vyvarem a muzu doporucit,vyborne!!! ;-)

  • mishel | 7. 8. 2011 12:57

    vyborny spenat,dekuju :-*

  • Drahuna | 1. 7. 2011 17:14

    To je nějaký divný recept na dušený špenát. Taky jsem ho asi nepochopila.

  • sharda | 26. 12. 2010 11:43

    Prosím Vás, ten vývar je na jíšku né do špenátu tam se dává hotová jíška a špenát? balíček špenátu se pohybuje okolo 1/2Kg.A co setýče "scedit" při dušení vziká nadměrné množství vody která se může "slít" né cedit přes síto

  • recepty73
    recepty73 | 12. 11. 2010 07:49

    Kolik by měl prosím,ten špenátový protlak mražený vážit?S půllitrem vývaru mi to přijde spíš jako polévka :-\ a cedit protlak ...:-\ .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zeleninové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Rostlinný olej Špenátový protlak - mražený Vejce Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Plněný zapékaný květák

Plněný zapékaný květák

Zapečené špagety II.

Zapečené špagety II.

Jogurtová jahodová zmrzlina

Jogurtová jahodová zmrzlina

Koleno v alobalu na grilu

Koleno v alobalu na grilu

Výborný dresing

Výborný dresing

Kuřecí maso na žampionech

Kuřecí maso na žampionech

Výborná drobenková buchta

Výborná drobenková buchta

Piña colada / Koktejly

Piña colada / Koktejly

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

74
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
41
Fazolová polévka se slaninou
Fazolová polévka se…
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše…
25
Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Bramborové šišky / noky …

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

  • Recepty.cz
  • Dušený špenát od Babičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact