• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušený květák babičky Schwarzové
Napište svůj komentář k receptu

Dušený květák babičky Schwarzové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 39
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušený květák babičky Schwarzové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • květák
    • máslo
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Květák rozdělíme na malé růžičky, zbylé košťály pokrájíme na stejně malé kousky. Vložíme do kastrolu na rozpuštěné máslo (na jeden květák minimálně dvě velké lžíce másla), osolíme, přiklopíme a opravdu VELMI POMALU dusíme. Nepodléváme! (v tom je ten vtip). Květák se dusí pouze ve vlastní šťávě a v másle. Napoprvé se lépe povede, když ho děláme ve větším množství ( více puštěné šťávy na dně kastrolu).
2
Ke konci, když se již změklý květák začne opékat a hnědnout, častěji mícháme a hlídáme, aby se nepřipálil (opečené části jsou nejlepší). Když se začne květák rozpadat a je z větší části opečený, je hotový.
3
Výsledek Vás překvapí - úžasně to voní, a ještě lépe chutná. Je to prastarý recept ze Šumavy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květák v mletém mase dušený

Květák v mletém mase dušený

Dušený uzený květák s těstovinami

Dušený uzený květák s těstovinami

Dušený květák na špeku

Dušený květák na špeku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanca | 14. 10. 2015 19:09

    Vynikající :-) .... I se mi povedlo na konec pěkně opéct, dávám 1* :-) :-)

  • Jitka | 22. 8. 2014 14:37

    Podávala jsem květák s bramborama, ale nešel mi tak opéct jako je na obrázku. Komu se tak hezky povedl? Jak to udělat aby byl takový pěkný? Díky vám za radu.

  • Mila | 8. 7. 2014 17:18

    Co se k tomu hodi za prilohu?

  • HelenaPa | 8. 7. 2014 12:01

    Výborný, velká 1.

  • magda.sibkova | 18. 3. 2014 13:19

    Vynikající. Opravdu překvapil. Jednoduchý, voňavý, měkoučký. Nejspíš u nás bude často k večeři. Díky

  • brzdka | 25. 9. 2012 11:02

    Tak jednoduché a dobré. Udělala jsem ho na véčeři a přítel ho chtěl další den znova :-) Takové recepty mám ráda.

  • kloba | 5. 8. 2012 09:00

    opravdu vynikající. člověk nechce věřit, že je to jen květák :-) perfektní záležitost, navíc velmi jednoduchá na přípravu

  • JJ | 23. 6. 2012 13:14

    Výborné!!!! Přiznávám, že jsem to nečekala, ale je to opravdu skvělé. A jeden květák je fakt málo :-)

  • K.V. | 8. 2. 2012 23:55

    Vyzkousela jsem a ted nedelam zeleninu jinak nez na masle. Nejen kvetak, ale i brokolici, fazolky, cibulku, brambory na platky, redkvicky, repu, vsecko mozne. Vynikaji, zkuste to!

  • Sestrickasaruska | 26. 9. 2011 20:55

    Tento recept mě zaujal svou jednoduchostí, vyzkoušela jsem ho a mohu doporučit, je to vážně moc dobré. Ideální na čeství chleba, mňam. Jen příště to musím udělat z více než jednoho květáku, taková dobrůtka bude hned pryč :-)

  • Helena Stříbrná | 20. 8. 2009 13:50

    Dnes jsem tuto úpravu také vyzkoušela a příjemně mne překvapila. Jistě nebyla naposled. Opravdu moc dobré.

  • Lenka H. | 12. 8. 2009 13:07

    Nečekaně lahodné! Příště nebudu podávat na společném talíři, skoro na mě nezbylo:-)

  • miruna p. | 10. 7. 2009 13:48

    V jednoduchosti je krása. Mňamka, už jsem dala 1

  • Alena Konopcikova | 11. 4. 2009 05:53

    Naprosto vynikajici recept, pomalu jsem snedla cely kvetak sama, stale jsem si chodila pridavat,priste uvarim i pro vnucky, uz vidim ty boule za usima. Hodnotim 1*

  • Ludmila Kanclířová | 21. 3. 2009 13:39

    Ani netušíte, jak moc mě těší, že Vám tenhle květák chutná! Že se neztratí! Babička Schwarzová z Filipovy Huti by měla určitě radost, předvedla mi ho před 40 lety. Hledala jsem právě před chvílí recept na nějaký jiný květák, ale zůstanu u téhle varianty, opravdu zatím neznám lepší. :-)

  • Erika Mannova | 7. 1. 2009 16:36

    Dělala jsem z mraženého, jen jsem ho nejdřív nechala rozmrazit, a výsledek byl perfektní. Přílohu nedoporučuji, je to taková dobrota, že je skoro škoda k tomu něco "přikládat" :-)

  • Zuzana Polzin | 14. 10. 2008 18:38

    Mam dotaz: da se to varit i z mrazeneho kvetaku? A jaka priloha je k tomu nejlepsi?

  • ivana anavia | 27. 9. 2008 21:06

    Velmi dobré. Měla jsem už "unavenější" květák ale přesto výborná chut. Děkuju za recept, určitě budu brzy opakovat.

  • Alena Hreusová | 11. 8. 2008 10:02

    Jednoduché a pritom veľmi dobré. Hodnotím za 1.

  • Gábina H | 18. 10. 2007 13:52

    Moc dobré, sice mi ten květák moc nezhědnul, ale moc jsme si pochutnali. Jemná chuť.

  • Helena | 3. 10. 2007 15:55

    Vařila jsem to čtyřem k zelenině "nedůvěřivým" mužům, ale chutnalo to všem !

  • alča | 7. 7. 2007 10:11

    Fakt senzační!To musí chutnat i těm, kteří květák neradi.

  • Marketa | 5. 7. 2007 03:58

    Mnamooozni recept, a to ja hned tak neco nepochvalim. Musim priznat, ze jsem ho zkusila jen proto, ze jsme se vecer vratili polomrtvi hlady z tury a doma byl jen ten kvetak a maslo... ale bylo to super, dokonce lepsi nez smazeny kvetak. Jednicka s hvezdickou!!!!!!!!

  • Alžběta Hlaváčková | 11. 10. 2006 15:20

    květák je skvělí,ale je dobrý když do něj přidáte uvařené kuřecí maso a stím to opečete

  • Jana | 10. 10. 2005 19:15

    kvetak je opravdu vyborny,trochu jina verze:dat na jednu hlavu kvetaku lzicku kari koreni,muze se dat do pekace na teplotu 190 stupnu a dusit do mekka.

  • Jana Malá | 19. 9. 2005 18:02

    Je to naprosto dokonalé.

  • irena olivova | 19. 9. 2005 10:32

    výborný

  • Abies Alba | 11. 9. 2005 19:31

    Květák byl opravdu výborný, vůbec neměl takový ten závan, který mívá při vaření. Doporučuju, je to jednoduché a dobře se to dusí a je to docela rychle hotové. Nemusíte se vůbec bát připálení. Podávala jsem ho s pečenými bramborami. Hodnotím za 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Dušení Vegetariáni Německo Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Květák Máslo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krakonošův dlabanec

Krakonošův dlabanec

Naložený hermelín s olivami

Naložený hermelín s olivami

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Krevety Pil Pil

Krevety Pil Pil

Nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem

Nepečené ovesné placičky s arašídovým…

Vepřové na pánvi

Vepřové na pánvi

Cizrnová polévka - vydatná

Cizrnová polévka - vydatná

Přírodní maso se žampiony - minutka

Přírodní maso se žampiony - minutka

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

71
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
69
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
58
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
56
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
42
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
Dušený kapr na šalvěji
Dušený kapr na šalvěji
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený květák na špeku
Dušený květák na špeku
Dušený lilek s kuřecími kousky a sýrem
Dušený lilek s kuřecími kousky a sýrem
Dušený lilek s vajíčkem
Dušený lilek s vajíčkem
  • Recepty.cz
  • Dušený květák babičky Schwarzové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact